Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

dikkat - motosiklet kıyafeti giyin

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Alıntı Rigel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [/COLOR]



    Bakın Muzaffer Bey, yazımı dikkatli okursanız nezle-grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına Türkçe dahil birçok dilde soğuk algınlığı, üşütme vs anlamına gelen isimler (örneğin ingilizce de common cold derler) takılmış olduğunu belirtmişim. Çünkü nezleye sebep olan virüsler kışın kapalı, küçük odalarda tıkılan insanlar arasında rahatça bulaşır ve yayılır. Bu insanların bir kısmı gerçekten vücut dirençlerini düşürecek soğuklara maruz kalmışlardır. Bu tür enfeksiyonlar çok kolayca salgın haline gelirler. Soğukla ilgisi sadece bu salgınların soğuk kış aylarına rast gelmesidir. Bu anlamda soğuk, vücut için, açlık, susuzluk, genel vücut travması, yanık gibi diğer stres yaratan faktörlerden farklı değildir.

    Soğuk havaların eklem ağrılarına yol açtığı da yanlış bir inanış. Ama romatizmal hastalıkların çoğunda sinovia denilen eklem çevresi zarlar eklem rahatsızlığı durumunda hava basıncındaki ani düşmelere karşı çok hassastır. Anneannelerimizden bilirsiniz belki, onlar havanın bozacağını bir barometre gibi tahmin edebilirler. Bu yüzden soğuk ve kötü havalar eklem ağrıları ile özdeşleştirilmiştir. Yoksa romatizmaya yol açan soğuk havanın kendisi değildir.

    Bunları tekrar anlatmak zorunda kalmamın sebebi anlamakta güçlük çekmeniz. Bunların hiçbirisi benim tezim değil, derslerine iyi çalışmış her meslektaşımın her gün kulladığı bilgilerdir.

    Sizin ulaştığınız "soğuk havanın sağlık üzerine kötü etkisi yoktur" anafikri de yanlış. Soğuk vücudumuz için ciddi bir sorundur. Bu yüzden herkes usulünce giyinir. Ben yaz-kış motosiklet üstündeyim ve kendimi soğuktan, sıcaktan, susuzluktan çok çok iyi koruyorum. Size de tavsiye ederim.

    Üslubunuza gelince,
    tabii pek hoş değil. Ama önceki yazılarınızdan nüktedan bir kişiliğiniz olduğunu biliyorum ve yazdıklarınızı bu gözle okumaya devam edeceğim.
    Teşekkürler.
    Anlayışınıza teşekkürler ederim Rigel Elbette şaka olsun diye yazdım, yoksa Tıp bilimine ve insanlarına sonsuz yakınlık duyan birisiyimdir. Her türlü bilgi paylaşımının çok gerekli olduğuna inanırım, hele bir doktor forumumuza birşeyler katıyor ise Bu soğuk kış günlerinde arkadaşlarımızın çoğu motorları garajlarına kilitlediler ve sitemizden takip ediyorlar Motor kullananları. Bu yüzden azıcık Topik şakalaşması, özlediğimiz gezi arkadaşlarımızı gıdıklamak iyidir dedim affınıza sığınarak
    En kısa zamanda havalar düzelse, bahar gelsede toplu gezilkerimiz başlasa yine, ben de buna hasret kaldım. Trafikte bir motorcu görünce kaybettiğim lardeşimi madalyonundan tanımış kadar seviniyorum

    Arkadaşlar, giyim kuşam motor için ne kadar önemlidir biliyoruz, ancak bazen ihmal edebiliyoruz. uraya kadar gidip geleceğim gibi tez canlılıklar sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Mesela yazlık eldivenimi giydiğim için şu anda bu mesajı uyuşmuş ve sızım sızım sızlayan barmaklarım ile yazmaya çalışıyorum.

    Herkese kazasız belasız, sağlıklı sürüşlker dilerim
    Poturdak


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı Rigel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki halk arasında "üşütme" diye tabir edilen hastalık ne oluyor diyebilirsin. Öncelikle bu, nezle/grip için tüm dünya dillerinde mevcut, ama tıbben saçma bir tanım. Ancak şu var. Tekrarlayan şiddetli soğuk maruziyeti veya sürekli ısı kaybına sebep olan serin ortamda uzun süre kalmak vücudumuzun yukarıda saydığım savunma sistemlerini ve kaynaklarını çabucak tüketmesine sebep olur. Bu da bağışıklık sisteminin, diğer sistemlerle birlikte, zayıflamasına yol açıp vücudu mikroplara karşı açık hale getirir. Yani kabaca örneklemek gerekirse, motora serin havada birkaç gün boyunca, soğuktan koruyacak donanımlar olmaksızın kısa molalar vererek binmekte ısrar edersen sonunda en iyi ihtimalle nezle olursun. Ama motora -10 derecede yine soğuktan korumasız 2 saat mola vermeden binersen hipotermiye girip kalp durması ile ölürsün.
    Ek olarak, soğuk algınlığı ve gribin en çok kış aylarında görülmesinin sebebi, kış aylarında insanlar daha çok kapalı mekanlarda kalıyorlar ve bu virüsün daha çabuk yayılmasına sebep oluyorlar (bir oda içerisinde 2 kişinin birbirine virüs yayabilmesi ile 15 kişinin yayabilmesini düşünün). Eminim aranızda yazın da bu virüslere yakalanan olmuştur.

    Alıntı denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    heyooooo yaşasın arkadaşlar, Tıpta Üşütme Diye Bir Şey Yokmuuuuuşşş
    Bundan sonra Soğukalgınlığı diyen doktorların ağızlarına bir şaplak atınız, kandırmayın beni deyiniz Bu güne kadar İlaçların prespektüslerinde ''soğukalgınlığı üşütme ve gribe karşı...'' ibarelerine güvenip avuç avuç bunlardan yuttuysanız, bu ilaç firmalarına davalar açınız Basit bir plesebo etkisini, sattıkları sözde ilaçların faydasıymış gibi gösterdikleri için ecza depolarını kundaklayalım Buradan ifşa edildiği üzere Tıpta Üşütme diye bir tanım yoktuuuurr
    Bunda sebeple, bu günden kelli, ''yok ben üşüyorum dizlerim ağrımaya başladı'' diyen yalançıdır, soğukalgınlığı ilaçları satanların ajanıdır
    Bu günden kelli, mont, hırka, eldiven gibi kandırıkçı giysilerle gezen, yok ben mesanemi üşütmüşüm diyen hilekarlar derhal teşhir edilecek, üşüyen yerleri kanırtılarak suçları itiraf ettirilecektir
    Piyasadaki mevcut ilaçlardan soğuk algınlığına ilişkin bir tanesi hariç diğerleri semptomatik tedaviye yöneliktir. Yani soğuk algınlığı ve gribin etkilerini azaltmaya yöneliktir, bunu da şu meşhur suya katılan ilaç gibi sizi uyutmaya çalışarak yaparlar . Özellikle gribin atlatılmasında dinlenmek önemlidir.
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  3. #43
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Hah, uzman doktor prometheus da teşrif ettiler..
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  4. #44
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı tubis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hah, uzman doktor prometheus da teşrif ettiler..
    şimdilik pratisyen hekimiz
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  5. #45
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Harcanıyosun proooo, harcanıyosun..
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  6. #46
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    17 Şubat 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    KV 250 AGUİLİA
    ne tuhaf insanlar var
    Bayıldım şu sihirli cümleye. Amma gaza getirmiş topiği...
    ÖNEMLİ OLAN ZAMANA BIRAKMAK DEĞİL; ZAMANLA BIRAKMAMAK !!!

  7. #47
    muratgergerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2006

    Soğuklar yakında başlayacak.Önlem amaçlı güncelleme..

    Alıntı cumoni adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bayıldım şu sihirli cümleye. Amma gaza getirmiş topiği...
    Cumoni abim nerelerdesin yaw..
    Valla uzun süredir görmüyorum seni..
    Yoksa benim bilmediğim ve kaçırdığım bir olay mı var?...

    Anlatırsan sevinirim..
    İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
    ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.

  8. #48

    Üyelik
    26 Nisan 2007
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    2007 .honda cbr 600rr
    çok güzel ve faydalı bir topik yorumlar harika elinize bilginize sağlık soğoklardan bahs etmişken önlem alsam iyi olur malum yaz kış motor üstündeyim gidip bir aşı olsam iyi olur peki bu ay uygunmudur ve nekadar süre etkilidir girip aşısı sayın doktorumuz rigele soruyorum veyada bilgisi olanlara teşekürler

  9. #49
    kalipso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2007
    Şehir
    Samsun
    ya neden anlamıyorsunuz adama rüzgar çarpmış demekkı korunmasız bınıyordu mont kask yokmus 90 la giden bi motorda 100 km gıdın bakalım ne oluyor mayısmıyormusunuz devamlı o şekilde kullanırsanız bı yerde patlak verır.Geçmiş olsun dostum.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)