Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Tiyatrocu Baykal Saran ve Ayşen Tekin Malesef Hayatlarını Kaybettiler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    serkan79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2006
    Şehir
    istanbul / Bahçelievler
    Motosikleti
    SYM GTS 250


    Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından, rejisör / oyuncu Baykal Saran (69), tedavi gördüğü hastanede, yaşamını yitirdi. Saran Cumartesi günü Ankara’da toprağa verilecek.

    Son olarak televizyon dizisi ‘Kurtlar Vadisi’nde “Hüsrev Ağa” karakterini canlandıran Baykal Saran, bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Çok sayıda tiyatro eserinin yanı sıra sinema filmlerinde ve televizyon dizilerinde yer alan ve seslendirme yapan sanatçı, ‘Ferhunde Hanımlar’ adlı televizyon dizisinde de eşi Beyhan Saran ile rol almıştı.

    Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Baykal Saran için yarın saat 11.00’de, Ankara Büyük Tiyatro’da (Opera), tören düzenlenecek.

    Saran’ın naaşı daha sonra Kocatepe Camii’ne götürülecek ve burada öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda defnedilecek.

    69 YILLIK YAŞAM, SAYISIZ ROL
    Tiyatro sanatçısı Beyhan Saran ile evli olan Baykal Saran, 1937 yılında Kütahya’da doğdu.

    Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden 1960 yılında mezun olan sanatçı, 1958-1960 yılları arasında Adana Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda görev aldıktan sonra, 1961’de Devlet Tiyatroları kadrosuna katıldı.

    Altın Kuş, Oyuncakçı Dede, Genç Osman, Köroğlu, Suavi Efendi, Aşk ve Barış, Kocaoğlan, Don Juan, Andorra, Vişne Bahçesi, Julius Caesar, Liliom, Tohum ve Toprak (Alemdar Paşa), Savunma, Yabanlar, Ayakta Durmak İstiyorum, Bir Bebek Evi (Nora), Göktaşı, Bütün Gün Ağaçlarda, Ölen Hangisi, Sokrates’in Savunması, Yeryüzü Cenneti, Kaşıkçılar, Çark, Gömü, Çığ, Küçük Tilkiler, Fatih, Bir Tavsiye Mektubu, Maymun Davası, Yunus Emre, Lodos, Koca Sinan, Erkek Satı, Eski Toprak, Yaban Ördeği, Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe, Altıngöl, Acılı Toprak, Hüzzam, Akümülatörlü Radyo, Sokollu, Fil Adam, Soruşturma, Kız Doğdu, Bir Adam Yaratmak, Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye, Kuvayı Milliye Kurtuluş Savaşı Destanı, Liolu, Ziyaretçi, Son Aylar, Deli Emine, Altona Mahpusları adlı oyunlardaki oyunculuk ve yönetmenliğinin yanı sıra, 1985-1987 yılları arasında Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü, 1990-1992 ve 1995-1998 yılları arasında Sanat Yönetim Kurulu Sanatçı Temsilciliği görevlerinde bulunan Baykal Saran, Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan emekli oldu.

    Saran, bazı sinema filmleri ile “Ferhunde Hanımlar”, “Kırık Kanatlar”, “Kurtlar Vadisi” gibi televizyon dizilerinde de rol aldı ve seslendirme yaptı.

    KALİTE GETİREN BİR SANATÇININ ARDINDAN...
    Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin Türkiye Merkezi (TEB) Yönetim Kurulu, Baykal Saran’ın vefatı nedeniyle bir açıklama yaptı.

    Açıklamada, Türk Tiyatrosu’nun ve Türk Sineması’nın değerli oyuncusu, yaptığı seslendirmelerle pek çok karaktere can veren, bu arada görev aldığı televizyon dizilerine de bir tiyatrocu olarak kalite getiren Baykal Saran’ın yitip gidişinin, Türk tiyatro eleştirmenlerini şaşkına döndürdüğü ifade edildi.

    Yönetim Kurulu adına açıklamayı imzalayan Başkan Üstün Akmen, “Saygın sanatçı Baykal Saran, son kaybımız. Daha doğrusu son olmasını diliyoruz. Son birkaç aydır ardı ardına kayıplarımız, Türk tiyatro eleştirmenleri nezdinde onulmaz yaralar açmıştır. Bu yaprak dökümünün sona ermesini dilemekten başka çaremiz ne yazık ki yok,” diye kaydetti.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kırmızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Şubat 2006
    Şehir
    istanbul suadiye
    allah rahmet eylesin toprağı bol olsun
    GERİ GERİ KOŞMAYA BENZER BU HAYAT BİRAZ YAVAŞ TAKILMAAAA:bounce:

  3. #3
    bbaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2006
    Şehir
    Eskişehir - Bodrum
    allah rağmet eylesin eski çamlar devriliyor çok az üstad kaldı

  4. #4
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150

    "Çocuklar Duymasın" adlı dizide Pınar Altuğ'un annesi Müzeyyen karakterini canlandıran Ayşen Tekin, dün vefat etti. Ailesinin yanlış teşhis nedeniyle öldüğünü iddia ettiği sanatçı, Tekin'e hatalı ameliyat yapıldığını belirtiyor.


    Ani ölümüyle sanat dünyasını yasa boğan Ayşen Tekin'in, dizi çekimi olmadığı için yaz aylarında yaptırmayı düşündüğü ses tellerindeki modül ameliyatı Özel Ülkü Hastanesi'nden randevu aldığı, daha sonra da ameliyat olduğu daha sonra da düzelemediği belirtiliyor. Tekin'in yeğeni İlgen Henson, "Biz, yanlış teşhisi hastane roporları ile kanıtlayacağız. Bu ölüme biz inanamıyoruz, çok acılı ve üzgününüz" dedi.


    Tekin'in kayınbiradesi Emre Yiğiter de, "Ayşen Hanım güle oynaya ameliyata giriyor. Ameliyat esnasında doktor, mödüllerde kanser teşhisi koyuyor. Ekibi filan olmadan ameliyat sırasında o triodleri alıyor. Ayşen Hanım ameliyattan çıktıktan sonra idral tahlili yaptırıyor ve temiz çıkıyor. Daha sonra solunum problemi başlıyor, nefes alamıyor. Solunum rahatlatırsın diye delik açılıyor. İki gün sonra kuru ve sulu gıda alabilir diyorlar. Delikten dolayı sulu gıda alamıyor. Doktorlar kuru gıda alın diye söylüyorlar bize. Üç gün sonra ateş başlıyor. Ateşi 39 dereceye kadar çıkıyor. Her geçen gün solunum güçlüğü artıyor. Yüzü şişmeye başlıyor. 27 temmuz günü doktor aranıyor ve eve geliyor hiçbir şeyi yok deyip gidiyor. Sabah tekrar iki doktor birden geliyor kontrole ediliyor. Ondan sonra gelen doktor Cerrahpaşa Hastanesi'ne gidelim diyorlar ve hastaneye getirdiğimiz an yoğun bakıma alınıyor. İki saat sonra doktor yakınlarında birini çağırdı durumu çok kritik dediler. Ciğerlerinde yabancı cisimler gözüküyor dediler. Yeterli oksijen alamıyor. Onun için uyutarak oksijene bağlıyacağız dediler. Ayşen Hanım'ı uyuttular ve bu sabaha karşı da kaybettik. İngiltere'den kızının gelmesini bekliyoruz. Ablaları dava açmayı düşünüyorlar" diyerek iddiaları yineledi.
    Tekin'in cenazesi, yurtdışında yaşayan kızının Türkiye'ye gelmesinin ardından toprağa verilecek.


    Hürriyet gazetesi Kelebek ekinden alıntıdır.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  5. #5
    Blacat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2006
    Şehir
    Dream City İSTANBUL
    Motosikleti
    Keeway SL150
    İlk Ferhunde Hanımlar dizisinde seyretmiştim.. Çocuktum o zamanlar.. çok ii bir tiyatro sanatçısıydı.. Toprağı bol mekanı cennet olsun Allah rahmet eylesin.
    aynı duygular Ayşe Tekin için de...
    [SIZE="2"][B][I][FONT="Verdana"][LEFT]MEEEEAAAAAAAUV
    [/LEFT][/FONT][/I][/B][/SIZE]

  6. #6
    PcKopatGhostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    başımız sağolsun.. Allah rahmet eylesin..
    CBR 600F Honda,

  7. #7
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Hayat dediğiniz pamuk ipliğine bağlı.Mekanları cennet olsun.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  8. #8
    entellektüel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial Zat 150 Yakında Yamaha 1200 cc Chopper
    Baykal Abi; İlk Karşılaştığımızda Ankaranın en iyi Sanatçılarından biriydi. Dublaj yaptığımız yıllarda ondan çok şey öğrendiğim ustalardan biriydi. Kibardı... Tertemiz iyi bir yüreği vardı. Sevgi doluydu. Artık o usta bayrağını devretti... Maalesef böyle yaşamın kabul edilmeyecek gerçeklerinden biri. ''Her Canlı Ölümü Tadacaktır.'' Bende hep derim ki insan bir öğrencidir Ölürken ölmeyi öğrenir. Şu dünyada baykal abinin arkasından kötü konuşacak kimse yoktur. Çünkü o gerçekten çok iyi bir insandı.Yalın Tolga. Günaydın Yaltırak, Korkmaz Çakar, Yaman Okay, Ayton Sert, Ekmel Hürol ve daha niceleri bir de Yıldırım Önal üstatlarımızdı. Örneklerimizdi.Mekanları Cennet olsun. Rahmetli Nüzhet Şenbay'ın öğrencileriydi. Türkçemizi güzel konuşan insanlardan biriydi. Mekanları cennet olsun. Başın Sağolsun Beyhan Abla... Ağaçlar Hep Ayakta ölürler... Biz hocamızı hep sahnede yarattıkları insanlık şölenleriyle hatırlayacağız.
    [B][I][COLOR="Red"]Yanlışlarıyla Mutlu olanları, Doğrularınızla Rahatsız etmeyiniz...[/COLOR][/I][/B]

  9. #9

    Üyelik
    15 Ekim 2004
    Şehir
    Beylerbeyi
    Motosikleti
    1000RR06
    Allah rahmet eylesin geride kalanlara allah sabır versin
    Acımadıki, acımadıki

  10. #10
    Sadobey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Jinlun Marauder JL 150
    Allah rahmet eylesin. Hayatını çok güzel bir uğraşla geçirdiği için gözü arkada gitmemiştir. Toprağı bol olsun.
    Sadobey

  11. #11
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Tiyatro dünyamızın iki büyük kaybı, Allah rahmet eylesin. Özellikle Ayşen Hn. ses tellerinden olduğu ameliyat sonrası ani vefatı yakınlarını fevkalade üzmüştür. Büyük sabır diliyorum ve eğer suçlu var ise biran önce cezalandırılmasını temenni ediyorum.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  12. #12
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Şehir
    İzmir
    Allah rahmet eylesin ikisinede...Geride kalanlara sabır versin...

  13. #13

    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    Yamaha Majesty 400 2005
    Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.

  14. #14
    heveslee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul
    allah rahmet eylesin.ayşe tekinin ölümü doktor hatası galiba.yakınları araştıracak galiba.
    HIZLI YAŞA YAVAŞ ÖL !


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler