Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Stephen Hawking Hakkı Rahmetine Kavuşmuştur..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    09 Mart 2018



    Dünya onu yaptığı fizik çalışmaları ile tanıdı. Stephen Hawking tam 76 yaşında hayata veda etti. Hayatı boyunca bir çok ödül aldı. Yaptığı çalışmalar ile ses getirmişti. İşte Stephen Hawking hakkında her şey...

    Hawking'in ölümünü aile sözcüsü duyurdu. Hawking'in çocukları, Lucy, Robert ve Tim yaptıkları açıklamada derin üzüntü duyduklarını belirtti. Stephen Hawking, Cambridge Üniversitesinde öğrenciyken yakalandığı motor nöron hastalığı Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) nedeniyle vücudunun neredeyse hiçbir kısmını kullanamıyor ancak kendisi için özel olarak geliştirilen bir bilgisayar sistemi iletişim kuruyordu.

    STEPHEN HAWKİNG KİMDİR?

    Prof. Dr. Stephen Hawking CH CBE FRS 8 Ocak 1942 yılında Oxford'da doğdu. İngiliz fizikçi, evrenbilimci, astronom, teorisyen ve yazardır. 8 yaşındayken Londra'dan 20 mil uzaktaki St Albans'a gitti. 11 yaşında St Albans okuluna kayıt oldu. Buradan mezun olduktan sonra babasının eski okulu Oxford Üniversitesi kolejine devam etti. Babasının tıpla ilgilenmesini istemesine karşın, o matematiği seviyordu. Fakat okulun matematik bölümü mevcut değildi. Bu yüzden onun yerine fizik öğrenimi görmeye başladı. Üç yıl sonra doğa bilimlerinde birinci sınıf onur madalyasıyla ödüllendirildi. Hawking daha sonra kozmoloji (evrenbilim) üzerine çalışmak üzere Cambridge'e gitti. O zamanlar Oxford'da evren bilimi üzerine çalışma yoktu. Cambridge'de danışman olarak Fred Hoyle'u istemesine karşın Dennis Sciama atanmıştı. Doktorasını aldıktan sonra ilk önce araştırma asistanı, daha sonra Gonville and Caius College'de profesör asistanı oldu.

    STEPHEN HAWKİNG HASTALIĞI

    Stephen Hawking 1960'ların başında 21 yaşındayken tedavisi olmayan Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalandı. Motor nöronların zamanla yüzde seksenini öldürerek sinir sistemini felç eden; ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bu hastalık, Hawking'i tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkûm etti. Ünlü bilim insanı, 1985 yılından bu yana sesini de yitirmiş olduğu için, koltuğuna yerleştirilmiş, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı sayesinde insanlarla iletişim kurabiliyor. Şu anda Hawking, bilimsel uğraşlarında ve günlük yaşantısında çevresinden ve ailesinden büyük destek almaktadır. Konuşmak istediği anda, elindeki elektronik aleti sıkarak, sandalyesine bağlı özel bilgisayarının ekranına, dakikada ortalama 10 kelimeyi sıralayabilmektedir. Bu sessiz konuşan dehanın, özel bilgisayarının hafızasında yaklaşık 2600 kelime bulunmaktadır. Böylece herhangi bir kelimeyi söylemek istediğinde ekrana yazabilmektedir. Sağlıklı insanların konuşmalarında kullandığı kelime sayısı da 2500 civarındadır. Dolayısıyla Hawking, duygularını ifade etmede kelime sıkıntısı çekmemektedir.
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    GLADiUSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2017
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    16'' Bajaj Pulsar 200NS & 91'' MZ ETZ 251
    Kendini bilime adayan nadide bir insandı. Kişiliğini bilmem ama görüneni söylemek gerekirse boş bir insan değildi hayatını dolu dolu kendini tüketesiye kadar bilimle uğraşmış, hayatının zorluklarına göğüs germiş çalışmalarına ara vermemiştir.

  3. #3
    osiosborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2016
    Allah rahmet eylesin, insanlığa faydası çoktu.

  4. #4

    Üyelik
    14 Mart 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Not yet
    Her Şeyin Teorisi - The Theory of Everything filminde hayatıyla ve yaptıklarıyla ilgili azda olsun bilgi alabilirsiniz. Dünya için çok önemli ve değerli bir insandı.

  5. #5
    _chaotic_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2015
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    regal raptor daytona 350
    Tanınan ve sevilen bir bilim adamıydı. Bilime ve dolayısıyla insanlığa hizmetleri çoktur. Zor bir hayatı olmuş fakat o hala düşünmeye ve üretmeye devam etmiş. Bunda kendi azminin yanı sıra içinde bulunduğu batı toplumunun bilim adamına verdiği değerin de çok etkisi var. Bizim bu adamın hayatından ve yaşadığı medeniyetin kendisine verdiği önemden alınacak çok dersimiz var.

  6. #6
    mustick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2016
    Motosikleti
    CBR250R
    Alıntı _chaotic_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tanınan ve sevilen bir bilim adamıydı. Bilime ve dolayısıyla insanlığa hizmetleri çoktur. Zor bir hayatı olmuş fakat o hala düşünmeye ve üretmeye devam etmiş. Bunda kendi azminin yanı sıra içinde bulunduğu batı toplumunun bilim adamına verdiği değerin de çok etkisi var. Bizim bu adamın hayatından ve yaşadığı medeniyetin kendisine verdiği önemden alınacak çok dersimiz var.
    Türkiye'de yaşıyor olsaydı muhtemelen bir belediyenin engelli kadrosunda fotokopi çekiyor olurdu.
    Alqrich, _chaotic_, yamtareroglu ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    Kafan varsa kask kullan.

  7. #7
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    kendisine tanrıdan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilerim.

    ışıklar içinde uyusun.

  8. #8
    toreador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2010
    Şehir
    Samanyolu
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Kıymetli bir akıldı. Bir çok fizik konusunda insanlığın ilerleyişine destek sağlamış, 21. yüzyıla kadar sarkan ve hala devam eden inanç sistemlerine ve tanrıcılıklara ışık tutmuştur.

  9. #9
    HONDAANTALYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2014
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    CBF 150
    Kıyameti koparamadan gitti 😭Uzaya gitcem diyodu gittimi??

  10. #10
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Başta kara delikler,Hawking ışıması,evrenin sonsuzluğu,Big Bang olmak üzere bir çok çalışması vardı.Bu çalışmalar şu anda teoride kalsa da ilerleyen zamanda insanlık tarihine çığır açacak teknolojilerin temelini oluşturuyor,evrenin ve varoluşumuzu anlamaya yardım ediyor.Einstein'dan sonra en büyük fizikçilerden biriydi.Hayatını insanlığa ve evrenin sırlarını çözmeye adamıştı.Bir de büyün bunları ALS hastalığı ile boğuşurken konuşma ve yürüme yetisi olmadan yaptı.Ama sosyal medyada cahil insanların yaptıkları yorumlara bakıyorum,adam sırf ateist diye arkasından söylemediklerini bırakmamışlar.Bütün dünya adamı saygı ile anıyor.Bizim cahil halkımız adama küfür ediyor.Allah akıl fikir versin bu insanlara.
    artemis99 ve espresso bunu beğendiler.

  11. #11
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    GB
    Akla hayale gelmeyecek şeyler var bu dünyada.kimi pinpon topuyla araba kapısı açar,kimisi öngörüsü ile zengin olur,kimi zekasıyla bilimde rehber olur, kimi o zekasını sanat, sinema,resim vs.konularda üstündür bu tip insanların hepsi birbirinden zekidir.ama Allah'ın verdiği zekayla birazcikta Allah'ı aramıyorsan kendine yazık etmişsin demektir.
    HONDAANTALYA ve OğuzÖztürk bunu beğendiler.

  12. #12
    Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2016
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    Başlıkta içerikte Hak,inanış - inanmayış,ateist - teist olmadan adamın hayatını, çalışmalarını, kara deliklere getirdiği yeni bakış açısını, makalelerini konuşmak var iken, ısrarla aynı noktalara gelip beyaz renkli bir hamster çarkına benzer tartışmalara yöneliyor olmak ne garip... Dön dur aynı yer aynı, konu.. Değerli bilim insanı, yerini ve teorilerini ileriye taşıyacak nicelerinin gelmesi dileğiyle...

  13. #13

    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cıks
    bu devirde böyle bir deha ile yaşamak güzeldi be...

  14. #14
    mccxcix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Evet dünya ve insanlık adına derin çalışmalar yaptı hayatını buraya adadı, sağolsun; umarım daha iyileri çıkar ve çalışmalarını daha da ileriye götürür. Toprağı bol olsun, böyle demekten başka bir ifade kullanılamaz; çünkü dinimiz ve inancımız gereği (siz kabul etseniz de etmeseniz de), yani ben Müslümanım diyen bir kişi için geçerli olmak üzere "Onlara ister bağışlanma dile, ister dileme farketmez. Onlara yetmiş defa bağışlanma dilesen de Allah onları asla bağışlamayacaktır. Bu, onların Allah'ı ve Rasulünü inkâr etmesinden ötürüdür. Allah fasıklar güruhuna hidayet vermez." (Tevbe 9/0) ayetinde de açıkça belirtilmiştir. Bunu daha da çoğaltabiliriz; "Kâfir olarak ölenlerin işleri, dünyada da, ahirette de boşa gider." (Maide 5), "Kim İslâm'dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilemez. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardandır." (Al-i imran 85). Ayrıca kâfir olarak ölen birisi için dua etmek küfürdür, Müslümanım diyen bir kimse ölen kafirin ardından rahmet dilemez, dilemesi de doğru olmaz. Tamamen inançla alakalı bir açıklamadır kimse yanlış anlamasın; ancak konuyu açan arkadaşında konunun buralara gelebilmesi için bu başlık adı altında açtığını düşünüyorum.
    OğuzÖztürk bunu beğendi.
    "Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî

  15. #15
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Bir bilim adamının arkasından,geliştirdiği teorileri ve çalışmalarını konuşmak yerine bu kadar yersizce din muhabeti yapan bir toplum hiç bir zaman gelişemez.Madem Gayrimüslümlere bu kadar nefret besliyorsunuz,dışlıyorsunuz o zaman onların ürettikleri ürünleri,teknolojileri kullanmayın.

    Arkadaşlar din konuşmak istiyorsanız adres aşağıda.

    MT ilahiyat kürsüsü
    PiedPiper, _chaotic_, espresso ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  16. #16
    oznkrçm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RAMZEY 100-YBR 250-CBR 250-CBF 600-VFR 800
    Bi liste vardı yabancı bir site. Deathlist miydi neydi? Bu yıl öleceklerin içindeydi kendisi, adamlar bildi vallahi.

  17. #17
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Bir dehanın doğduğu gün, öbürünün öldüğü gün. Ve ikisi de teorik fizikçi.
    Allah rahmet etsin.

  18. #18

    Üyelik
    15 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı HONDAANTALYA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nereye gittiği mühim degil. İnancıda beni ilgilendirmez. Beynini kullanmaya çalışan tek insandı şu zamanda.
    İnancı beni de ilgilendirmez. Başlığa laf attım sadece. Beynini kullanmaya da çalışmıyordu kullanıyordu hepimizin öyle ya da böyle yaptığı gibi.

  19. #19
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı mccxcix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet dünya ve insanlık adına derin çalışmalar yaptı hayatını buraya adadı, sağolsun; umarım daha iyileri çıkar ve çalışmalarını daha da ileriye götürür. Toprağı bol olsun, böyle demekten başka bir ifade kullanılamaz; çünkü dinimiz ve inancımız gereği (siz kabul etseniz de etmeseniz de), yani ben Müslümanım diyen bir kişi için geçerli olmak üzere "Onlara ister bağışlanma dile, ister dileme farketmez. Onlara yetmiş defa bağışlanma dilesen de Allah onları asla bağışlamayacaktır. Bu, onların Allah'ı ve Rasulünü inkâr etmesinden ötürüdür. Allah fasıklar güruhuna hidayet vermez." (Tevbe 9/0) ayetinde de açıkça belirtilmiştir. Bunu daha da çoğaltabiliriz; "Kâfir olarak ölenlerin işleri, dünyada da, ahirette de boşa gider." (Maide 5), "Kim İslâm'dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilemez. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardandır." (Al-i imran 85). Ayrıca kâfir olarak ölen birisi için dua etmek küfürdür, Müslümanım diyen bir kimse ölen kafirin ardından rahmet dilemez, dilemesi de doğru olmaz. Tamamen inançla alakalı bir açıklamadır kimse yanlış anlamasın; ancak konuyu açan arkadaşında konunun buralara gelebilmesi için bu başlık adı altında açtığını düşünüyorum.
    geçtiğimiz 2-3 sene içinde allahın varlığını kabul etmişti rahmetli... Giderayak yırttı yine...

    Olcay Avşar ve espresso bunu beğendiler.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  20. #20
    GLADiUSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2017
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    16'' Bajaj Pulsar 200NS & 91'' MZ ETZ 251
    Bazılarının vizyonları sıfır. Bende diyorum bu ülke neden gelişmiyor. Tartıştığınız şeye bakın boş laflar boş insanlar. O kişinin kötü yanlarına bakacağınıza iyi yönlerine bakında feyz alın siz daha iyisini yapmaya çalışın. Bir müslüman her daim okumalı ve daha iyi örnek olmalıdır. İlim çin de olsa gidip alınız demiş peygamber efendimiz. Tartışmayı bırakıp ilim sahibi olalım. Her kişinin yüksek lisans yapmasını, bilime çok sağlam birer tez yazmasını diliyorum.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)