Alıntı:
S_MelteM_S´isimli üyeden Alıntı
Adım adım gitmek en iyisi gibi duruyor ama 125 lik den sonra 250 ,sonra 600 ,sonra 1000 diemi gitmek lasım illa...Bu durum biraz vakit kaybı değilmi.Tabiki 125 likden sonra 600 lük fazla gibi duruyor.Ama zaten yüksek hacimli motosikletlerin kullanımı daha rahat ve güvenli insanı asıl zorlayan düsük cc li makineler.Tabiki de yüksek cc eğitimi almadan ve yapabilirliği görmeden de böyle birseye kalkısmak intihar olur.Herseyin bası eğitim...
Sen bizi geçersen bunun sebebi sürüş tecrüben olur kanaatindeyim.Yoksa tek basına CuBuF Birsey yapamaz... 
|
Yok yahu benim de tecrübem az, daha 3400km oldu

Şu anda trafikte biraz risk alarak kullanınca kuryelerin hızına yaklaşabiliyorum

Eğer altımda bir YZF olsaydı aynı hıza ulaşamazdım zannımca.
125'lik bir motorla motosiklet fiziğinin temellerini öğrenip, ardından 500-600 cc hacminde, 50-75HP arası bir motoru en az 10 bin km kadar kullanmadan bir 600'lük SS'e geçmek bence tehlikeli olur. Bence geçiş motoru olarak tercih edilebilecek makineler bu güç aralığında çıplak (naked), cadde (street9 ve sport modeller. Örnek olarak Yamaha MT-03, Honda CBF500, CBF600S, Kawasaki ER-6F, ER-6N, Suzuki GSX-600F gibi araçları verebilirim, hepsi de SS sevenlerin gözüne hoş gelecek motorlar.
Sonuçta YZF-R125 de CBR125 de bir CBF250'den bile daha yavaş motorlar, bu motorların son süratine 600'lük SS'ler 2. vitese bile gerek duymadan ulaşıyorlar. 125'ten 600'e atlamak motora alışmayı zor ve tehlikeli hale getirecektir.
Alıntı:
spawnem´isimli üyeden Alıntı
Khutuck
bizim motorlar sizde daha ince değilmi.trafiktede cubufu yerim sanırım herhalde galiba.dun aksam silivride bir trafik vardı rahat 7-8 km vardı.omru hayatımda harareti yarıya getirmemiştim dun getirdim.öyle bi trafik sizin motorlar için dahada tehlikeli değilmi hava soutmalı motor havada yok olduğun yerde duruyosun gaz fren gaz fren neyle soğucak bu motor 
|
CuBuF hava soğutmalı, ancak motor düşük devirlerde de hacmine göre çok iyi tork sağlıyor. YZF'nin 8000 devirde verdiği torku CBF 5000'in altında veriyor. Dolayısıyla trafikte 2-3 bin devir civarında seyretmek çok kolay, motor her viteste rahatça gaz alıyor, bu sayede hem fazla devirden hararet yapmıyor hem de sürekli vites değiştirmek gerekmiyor. CBF'in daha esnek olmasının sebebi ise motor üzerindeki dik oturuşun düşük hızlarda vücudu da hareket ettirerek manevra kolaylığı sağlaması ve gidonun daha büyük açılara dönebilmesi sayesinde YZF ve CBR'nin iki hamlede geçeceği yerlerden tek hamlede geçebilmesi.