Alıntı:
Rigel´isimli üyeden Alıntı
[/color]
Bakın Muzaffer Bey, yazımı dikkatli okursanız nezle-grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına Türkçe dahil birçok dilde soğuk algınlığı, üşütme vs anlamına gelen isimler (örneğin ingilizce de common cold derler) takılmış olduğunu belirtmişim. Çünkü nezleye sebep olan virüsler kışın kapalı, küçük odalarda tıkılan insanlar arasında rahatça bulaşır ve yayılır. Bu insanların bir kısmı gerçekten vücut dirençlerini düşürecek soğuklara maruz kalmışlardır. Bu tür enfeksiyonlar çok kolayca salgın haline gelirler. Soğukla ilgisi sadece bu salgınların soğuk kış aylarına rast gelmesidir. Bu anlamda soğuk, vücut için, açlık, susuzluk, genel vücut travması, yanık gibi diğer stres yaratan faktörlerden farklı değildir.
Soğuk havaların eklem ağrılarına yol açtığı da yanlış bir inanış. Ama romatizmal hastalıkların çoğunda sinovia denilen eklem çevresi zarlar eklem rahatsızlığı durumunda hava basıncındaki ani düşmelere karşı çok hassastır. Anneannelerimizden bilirsiniz belki, onlar havanın bozacağını bir barometre gibi tahmin edebilirler. Bu yüzden soğuk ve kötü havalar eklem ağrıları ile özdeşleştirilmiştir. Yoksa romatizmaya yol açan soğuk havanın kendisi değildir.
Bunları tekrar anlatmak zorunda kalmamın sebebi anlamakta güçlük çekmeniz. Bunların hiçbirisi benim tezim değil, derslerine iyi çalışmış her meslektaşımın her gün kulladığı bilgilerdir.
Sizin ulaştığınız "soğuk havanın sağlık üzerine kötü etkisi yoktur" anafikri de yanlış. Soğuk vücudumuz için ciddi bir sorundur. Bu yüzden herkes usulünce giyinir. Ben yaz-kış motosiklet üstündeyim ve kendimi soğuktan, sıcaktan, susuzluktan çok çok iyi koruyorum. Size de tavsiye ederim.
Üslubunuza gelince,
tabii pek hoş değil. Ama önceki yazılarınızdan nüktedan bir kişiliğiniz olduğunu biliyorum ve yazdıklarınızı bu gözle okumaya devam edeceğim.
Teşekkürler.
|
Anlayışınıza teşekkürler ederim Rigel

Elbette şaka olsun diye yazdım, yoksa Tıp bilimine ve insanlarına sonsuz yakınlık duyan birisiyimdir. Her türlü bilgi paylaşımının çok gerekli olduğuna inanırım, hele bir doktor forumumuza birşeyler katıyor ise

Bu soğuk kış günlerinde arkadaşlarımızın çoğu motorları garajlarına kilitlediler ve sitemizden takip ediyorlar Motor kullananları. Bu yüzden azıcık Topik şakalaşması, özlediğimiz gezi arkadaşlarımızı gıdıklamak iyidir dedim affınıza sığınarak

En kısa zamanda havalar düzelse, bahar gelsede toplu gezilkerimiz başlasa yine, ben de buna hasret kaldım. Trafikte bir motorcu görünce kaybettiğim lardeşimi madalyonundan tanımış kadar seviniyorum
Arkadaşlar, giyim kuşam motor için ne kadar önemlidir biliyoruz, ancak bazen ihmal edebiliyoruz. uraya kadar gidip geleceğim gibi tez canlılıklar sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Mesela yazlık eldivenimi giydiğim için şu anda bu mesajı uyuşmuş ve sızım sızım sızlayan barmaklarım ile yazmaya çalışıyorum.
Herkese kazasız belasız, sağlıklı sürüşlker dilerim