Motoru Çalışmayan Motosiklet Tehlikelimidir? EVET

Bu Cumartesi günü maalesef başlıktaki sorumun doğru olduğunu yaşayarak öğrendim.
Malum havalar iyi gidiyor, ben de motosikletimin mevsim girişinde bakımını yapayım dedim, boya ve nikaljlı aksamı temizleme ve parlatmaya müteakip, zincirin pis olduğuna gözüm takıldı ve zinciri fırça kullanarak mazot ile güzelce yıkadım, bilahare kuruladım. En son sıvı zincir yağıyla yağladım, fazla yağın sağa sola bulaşmaması için bez kullanarak, yavaş yavaş arka tekeride çevirerek işleme devam ediyordum, ama zincirden çekerek tekerin dönmesini sağlamak ve yer değiştiren zincirdeki fazla yağı almak o an için daha pratik geldi. Ama ne olduysa o an oldu.... zinciri arka dişli yönünde çekmem nedeniyle sağ baş parmağım bir anda zincir ve arka dişli arasında kaldı ve bir ses CITIRTTT! Sonuç; resimde görüldüğü gibi, baş parmağımın ilk kemiği ve tırnak üç parça. Sezon açılıyor derken, maalesef şimdilik kapamak zorunda kaldım.
Uzun lafın kısası; zincir temizliği yaparken siz, siz olun Zinciri Arka dişli yönünde çekerek döndürmeye kalkmayın, bir anlık dalgınlık sonucu hiçte istenmeyen bir sonucu yaşamak zorunda kalıyorsunuz.
dsci0003fp8.jpg
[/URL][/IMG]

Ahhh bee BOĞAÇHAN geçmiş olsun çok üzüldüm yavf içim cız etti parmağını ölee görünce umarım çabucak toparlarsın ve sezon bitmeden aramıza katılırsın.:rendeer: :rendeer:

geçmiş olsun kardeş.inşaallah çabucak toparlarsın kendini.uyarın için teşekkürler.

İlginiz için sağ olun, var olun, doktorun dediğine göre; 20 gün sonra kaynama ihtimali varmış, kontrole gittiğimde bir sorun çıkmazsa, aynen devam.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun .....kötü bi talihsizlik ...

Geçmiş olsun. Durduk yere iş çıkarmışın başına ama ucuz atlatmışın. Çabucak düzelip asfalta geri dönersin inşallah :wiinkk:

Çok Geçmiş olsun. İşallah çabucak iyileşirsin hem sezona daha var.

Ben Motosiklet.Net'i işte bunun için seviyorum. Henüz yüzyüze arkadaşlarla tanışmam mümkün olmadı ama; iyi ve kötü gün destekleri için yapılabilecek tek yorum... Harikasınız. Motosiklet kardeşliği bu olsa gerek. Bir yazı yazıyorsunuz... eğer yanlış bir şey yazdıysanız, anında fırçayı yiyip, doğru yolda olmadığınızı öğreniyorsunuz. Bir ''Ah'' diyorsununuz, tanımasadalar da pek çok iyi niyet dileği alıyorsunuz. Müşkülde kalıyorsunuz, anında çözümler. Ne diyeyim; iyiki varsınız. Sitemizin kurucu ve yönetim kadrosuna binlerce teşekkürler. Rahatsızlığım sebebi ile 20 gün istirahatli olduğum sürede, sizler sayesinde canımın hiç sıkılmayacağı mâlum. Hepinize sevgi ve saygılar.

Kardeş geçmiş olsun. Şanslıymışsın ki parmağını koparmadın. Senin kadar şanslı olamayan arkadaşlarımız da var.
Tekrar geçmiş olsun.

Super Moderator
çok geçmiş olsun arkadaşım umarım ççabuk iyileşirsin
buda sana tecrübe olmuş olur

abi ne yaptın...gerçekten beniim burda parmak kırıldı anlatırken sen...
çok geçmiş olsun...
alçıda olup yatmanın ne manaya geldiğini çok iyi bilirim...
benimde aşil tendon kopmuştuda 3 ay yattım ben :)
tekrardan geçmiş olsun...

Aynı şeyi ben çocukken 7 yaşında bisikletin zincirinde yaşamıştım. 1 saat ağlamıştım valla. Ama parmak kırılmamıştı Allahtan. Hafif bir alet olduğu için kırmaya gücü yetmemiş dedmekki :) Eski anımı hatırladım. Çok büyük geçmiş olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar