Alıntı:
volkancimen´isimli üyeden Alıntı
Benim için tek dezavantajı bu alet zor duruyor ya da ben daha pek hakim değilim.Bilindiği üzere arka fren kampana olması ve arka lastiğin küçük olması(CBF 500'e göre) en büyük handikapı.Onun dışında çok rahat bi makina sürüş çok keyifli ve çok çabuk hızlanabiliyor.
|
Yok abi bence ER 5'in arka freninin kampana olması pek sorun değil.Malum bu tür motosikletlerin asıl durdurma gücü büyük bir oranla ön frene düşüyor.Arka frene az fazla asıldığın anda hemen kilitleniyor ve kaymaya başlıyor.Onun için benim kanımca arka frenin disk ya da kampana olması pek sorun değil ER 5 için.Disk+ABS olsa diyeceğim yok tabiki.
ER 5 ile 2 kişi yaklaşık 150 Km süratle giderken (daha önce CBF 250 ile düz yolda geçilirdim hep bazı arabalara ve ER 5'e binince,yol düz ve boş olunca,yanıma gelen bir Uno sürücüsü de kendisini yolların efendisi zannedip üzerimize sürünce ufak bir kapışma söz konusu olmuştu...)acil durmam gerekmişti ve çoğu kişinin dediğinin aksine ER 5'in frenleri gayet başarılı olmuştu.
Bir de dikkat ettim ER 5 şehir içinde kullanıma CBF 250'den daha yatkın gibi sanki.CBF 250 rölantide yüksek çalışıyor.ER 5 çok ama çok sakin.ER 5'in bence tek handikapı orjinal egzostu ile500 Cc'den çıkması beklenen sesin çok altında bir ses çıkarması ve yumuşak ön amortisörlerinin yüksek hızlarda insana güven vermemesi.