Kaza yaptım :( asya 125cc&wolkswagen polo

Kaza yaptım :( asya 125cc&Wolkswagen Golf

2saat önce parktan dikkatsizce cıkan bir araca çarptım (malesef ehliyetim yok) kasklarımız haricinde başka korumamız yoktu elimden geldiğince en az zararı almaya çalıştım ama motosiklet baya dağıldı. polis çağırıldı zabıt vs. yarın mahkemeye cıkıcam neler yapılması gerektiğini bilmiyorum daha önce böyle bişey yaşayan yada neler yapılacağını bilen yardımcı olabilirmi?

[img=http://img246.imageshack.us/img246/8789/061101100709sk2.jpg]

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun kardeş.Eyvah şimdi uğraş dur.Allah kolaylık versin.:pale:

Tamam senin ehliyetin yok,ancak trafik kuralını diğer araç ihlal etmiş.Onun trafik sigortası senin aracının zararını karşılar(mı)bu forum da daha önce tartışıldı bu konu bir araştır.

Tamam senin ehliyetin yok,ancak trafik kuralını diğer araç ihlal etmiş.Onun trafik sigortası senin aracının zararını karşılar(mı)bu forum da daha önce tartışıldı bu konu bir araştır.

Öncelikle geçmiş olsun...

Ehliyetin olmadığı için yasalar gereği trafikte ehliyetsiz araç kullanmanın cezasını ödemek zorundasın.
Kaza zaptında kusur karşı araçta ise ehliyetin olmasa dahi trafik sigortası senin hasarını karşılamak durumunda.
Yani ehliyetsiz araç kullanmak ile hasarlı trafik kazalarına karışmak birbirinden bağımsız olarak değerlendirilmektedir

büyük geçmiş olsun....benim arkadaşın başına gelmişti suçlu araba ise sigorta senin zararını karşılayacaktır. b sınıfı ehliyetin varsa tabi.. bi tek yetersiz sürücü belgesinden ceza yersin... ama b sınıfı ehliyet te yoksa bilemiyorum ne olur.

vınvın;482504' Alıntı:

Ehliyetin olmadığı için yasalar gereği trafikte ehliyetsiz araç kullanmanın cezasını ödemek zorundasın.
Kaza zaptında kusur karşı araçta ise ehliyetin olmasa dahi trafik sigortası senin hasarını karşılamak durumunda.
Yani ehliyetsiz araç kullanmak ile hasarlı trafik kazalarına karışmak birbirinden bağımsız olarak değerlendirilmektedir

Bilgi için ben de teşekkür ederim.:cat:

+ Sağlık problemin de varsa sigortadan faydalan,T_uruncu takma isimli bir arkadaşımızın açtığı sabit bir başlık olacaktı konu hakkında
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=22744

Bu arada taziyemi iletmemişim Çok geçmiş olsun.:rendeer:

teşekkür ederim
kusur karşı tarafta bulundu sigortası ödüyo hasarı
ancak yarın mahkeme var ehliyetsiz arac kullanmaktan ceza alıcam motosiklet bağlandı.

Geçmiş olsun
bende 6 ay önce ehliyetsiz yakalanmıştım toplam 550 ytl ceza ödedim
ama araç senin üstüne değilse daha fazla ceza ödersin.
Mahkeme dediklerine bakma hiçbişey sormuyolar nerdeyse

umarim yaniliyorumdur arkadaslar ama eğer ehliyetsiz durumda ise arkdasımız karsı taraf 8/8 suclu olsa dahiii suclu sayılmama ihtimali var.söleki ehliyetsiz olan bi sürücü( arabadada bu böledir.. ) kazada kusuru olmasa bile suclu sayılıo die biliiorm..gerci polisle konusmak gerekirdi bence..sucun karsı tarafa verilip verilmeteceğini onların yazdgıı rapor belirlediği icin gereken vcvbı alabilirdi..hayrlısı olsun dielim umarım yanılıorumdur..

Geçmişler olsun kardeşim. Ayrıca ehliyetinin olmaması senin için bir dezavantaj...Ancak bu husus senin hakkını aramayacağın anlamına gelmez. Davanda haklıysan, olayın üstüne sonuna kadar gitmelisin.:cat: Saygılar...:cat: :bounce:

umarim yaniliyorumdur arkadaslar ama eğer ehliyetsiz durumda ise arkdasımız karsı taraf 8/8 suclu olsa dahiii suclu sayılmama ihtimali var.söleki ehliyetsiz olan bi sürücü( arabadada bu böledir.. ) kazada kusuru olmasa bile suclu sayılıo die biliiorm..gerci polisle konusmak gerekirdi bence..sucun karsı tarafa verilip verilmeteceğini onların yazdgıı rapor belirlediği icin gereken vcvbı alabilirdi..hayrlısı olsun dielim umarım yanılıorumdur..

Kanun önünde kişi ehliyetsiz araç kullandığı için ceza alır. Ancak; sigorta şirketleri açısından baktığımız zaman, genel şartlar itibari ile eğer kazada suçlu karşı taraf ise siz aracınızı ehliyetsiz dahi kullanıyor olsanız bile karşı aracın trafik sigortası hasarınızı karşılamak durumundadır. Ancak suçlu taraf ehliyetsizse kaskosu karşı tarafın hasarını karşılamaz.

8/8 karşı taraf suçlu polisin bana söylediği hasarı karşı tarafın sigortası ödicek ben sadece ehliyet olmadığı için ceza alıcakmışım + motosiklet benim üzerime olmadığı için motor sahibide ceza yicekmiş!:salut:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
çok geçmiş olsun kaza için ama ehliyetsiz halen trafiğe çıkan varya onu pek anlamıyorum paranız çok herhalde

8/8 karşı taraf suçlu polisin bana söylediği hasarı karşı tarafın sigortası ödicek ben sadece ehliyet olmadığı için ceza alıcakmışım + motosiklet benim üzerime olmadığı için motor sahibide ceza yicekmiş!:salut:

Oldumu şimdi:silent: O kadar ceza ile 3-4 kişi ehliyet alırdı.:silent:

geçmiş olsun ehliyet için sürücü kusuna kayıt olmuşsundur

Son düzenleme:
Hepinize teşekkür ederim.
ehliyet için (b) kayıt yaptırmıştım sertifikayı aldıktan hemen sonrada ehliyete çevirmeden a2 almayı düşünüyodum ikisinide aynı anda karta çeviricektim bu kaza masrafları olunca ikiside ertelendi malesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar