merhab, TVS konusunda yardım

Merhabalar arkadaşlar,

aranıza bugün katıldım. şu an ehliyetimi almak üzereyim. başlangıç olarak ybr 125, cbf 150 ya da tvs 150 düşünüyorum. ilk ikisi zaten kendisini kanıtlamış marka ve modeller ancak tvs nin de görüntüsü çok güzel ve bugüne kadar kullanan arkadaşlardan çok olumsuz şeyler duymadım. tvs kullanmakta olan veya test etmiş olan arkadaşların bilgi vermesini rica ediyorum. unutmayın biz yeni başlayanlar, siz bu işin tadını almış olanların tavsiyelerine göre gidip paraları motorlara bağlıyoruz::))) saygılarımla,
dogan avcı

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:02 ----------

Merhabalar arkadaşlar,

aranıza bugün katıldım. şu an ehliyetimi almak üzereyim. başlangıç olarak ybr 125, cbf 150 ya da tvs 150 düşünüyorum. ilk ikisi zaten kendisini kanıtlamış marka ve modeller ancak tvs nin de görüntüsü çok güzel ve bugüne kadar kullanan arkadaşlardan çok olumsuz şeyler duymadım. tvs kullanmakta olan veya test etmiş olan arkadaşların bilgi vermesini rica ediyorum. unutmayın biz yeni başlayanlar, siz bu işin tadını almış olanların tavsiyelerine göre gidip paraları motorlara bağlıyoruz::))) saygılarımla,
dogan avcı

arkadaşlar yokmu yardımcı olabilecek birileri???

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
HOSGELDINNNNNNNNNNNNNNNN:mrgreen:

selam hoşbulduk. paylaşımları bekliyoru markadaşlar tvs konusundaki.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:43 ----------

ilginç ya.okunuyor mesaj ama yorum yok::))

tvs iyi denior hakkında.yakıtı 2.5-100km yedek parça olayı iyi ucuz denior.parça teminini TVS APACHE KULLANICI/BİLGİ PAYLAŞIM BAŞLIĞI 174.sayfa da metehan abinin bahsettiği fiyat kıyaslaması var ve o sayfada tüm motosikletlerin yedek parçası bulunduğunu ve alışverişin nasıl yapılacağı hakkında ayrıntılı bilgiler yer almakta.tvs motoru suzuki denior atak seri hızlanan ve max 130 kam hızı gören bir naked tir.bu motosiklete commuter,urban diye sınıf nitelendirmesi yapan da var..bu modelin titreşimi varmış ve aktarma organındaki dişlilerle oynandığında büyük ölçüde titreşim (vibrasyon) azalıor ve hızı birazdaha artıyormuş.kilometre saati okuduğuma göre 80 km den sonra sapıtıormuş tavsiyem yeni model dijital km saatli tvs almak bu sorunu ortadan kaldırır die düşünüorum.iç lastikli modelmiş iç lastiğini söküp tubeless(dubleks türkçesiyle) sibop takılınca tubelesse döndürebilme imkanımız da varmış.2010 itibari ile 4 binlira olan fiyatı yeni modellerde 100-200 tl aşağı yukarı oynuor fiyatı.

eyvallah.wertcvb çok teşekkürler.herşeyi ile bana başlangıç için uygun..sadece gidip bir bayii de denemem lazım. bostancı tarafındayım..bana yakın TVS satan bayi varmıdır? bilen varmı??ya da ikinci el satan bir usta da iyi olur.

tvs için bende kötü şeyler duymadım sadece tireşimden bahsediyorlar.
ybr ve cbf zaten piyasa motoru onların kullanımı konusunda 3-5 yaşında olan makinlardan tahmin çıkarabilirsin.
sadece honda nın yamahaya göre parçaları biraz daha pahalıdır.
pahalı denen parçalar arasında da kafa ve yan granajlarından bahsedilir. ybr de böyle parçalar zaten yoktur.
bana kalırsa ikinci eli ni de düşünürsen kendini ispatlamış bir marka seçmeni tavsiye ederim.
tvs sana kendini zamanla ispatlayabilir ama satarken alıcı aynı şekilde düşünmeyebilir.

tavsiye için çok mersi.açıkcası tvs ve cbf 150 arasında kaldım..boyum 189 kilom 103. ybr zaten ufak kalacak..sence cbf mi almalıyım bu kalıpla? bir de sen memnun musun cbf 150 den kullanıcı olarak. selamlar.

tavsiye için çok mersi.açıkcası tvs ve cbf 150 arasında kaldım..boyum 189 kilom 103. ybr zaten ufak kalacak..sence cbf mi almalıyım bu kalıpla? bir de sen memnun musun cbf 150 den kullanıcı olarak. selamlar.

slm lar dohansen.ben uzun zamandır motosiklet kullanıcısıyım.ilk göz ağrım cross oldu hatta crossla uzun yola gittim günlük hayatta kullandım fakat motosiklet kullananlar arasında bu çok olur bir modele heves eder alır kullanır sandığı gibi çıkmaz tatmin etmez nebilim istediği performansı vermez.honda bu konuda çok iyi cbf hiç fena değil fakat küçük hacimli motosikletlerde ayak marşının konulmaması nı hiç anlamış değilim kompresyon oranı bu hacimdeki motosikletlerde fazla yok bu çok büyük bir eksik bence.günlük hayatta kullanan kişi için sölüorum mesela birgün akü bitse işe giderken veya akü arızalansa (misal bikeresinde bizim arabanın aküsünün içinde kurşun plaka mı ne kopmuş tu) şimdi okadar para vermişsin o motora rampa da yoksa senin oralarda iniş aşağı çalıştıramicağına göre 2-3 viteste vurdurarak çalıştırmaya uğraşacan mobilet gibi allah korusun kayarsın düşersin paranla rezil olma bence (lütfen cbf ciler kızışmasın lütfen) ben sadece aldın mı eksiği olmasın diye düşündüm ben motosiklet seçiminde hep dikkat ederim o yüzden önerim tvs.bu modelde cbf gibi gömme direksiyon değil (hani gövde sabit direksiyon içerde dönüyor) motora gelecek herangibir zarar da masrafın da az olacak(kafa grenajı-honda) sadece kep veya far kırılır misal ve tvs nin far ve kep ünitesi küçük olduğundan sürtünme katsayısıda küçüktür.diceksin ybr de far kısmı küçük ama tvs 150cc ybr ise 125cc bi tvs nin bir başka avantajı ise suzuki motorlu oluşu yazılanlara göre.yedek parça fiyatı konusunda cbf den de ucuz oluşu çoğunlukta tercih edilen model oluyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:28 ----------

eyvallah.wertcvb çok teşekkürler.herşeyi ile bana başlangıç için uygun..sadece gidip bir bayii de denemem lazım. bostancı tarafındayım..bana yakın TVS satan bayi varmıdır? bilen varmı??ya da ikinci el satan bir usta da iyi olur.

bence 2. el ile heç uğraşma al birtane 0 km bak keyfine yok okadar param diosan ilanlardan veya çevrende bildiğin güvendiğin almış çok az kullanılmış motosiklet alabilirsin km si çoksa hiç düşünme. 2. el düşünüosan 0km si 4binlira civarı 250-300 civarı tescil masrafı,50-100 tl civarı kask falan..top case koruma demiri falan moda taktırıolar sende taktırısan 4.500 tl yi geçer ortalama. okadar varsa kıyacaksan 0 al derim,2. el in poku pisliğiyle uğraşma 2. el alacaksan az kullanılmış veya ilan dan da anlaşılır almış adam çok km olmamış hemen geri satıor ozaman o tip bi motosikleti almanı tavsiye ederim...:cat:

çok teşekkürler yorumların için..peki benim boyutlarım sorun olur mu sence TVS de?? 1,89- 103 kg. yoksa sırf bu sebeple cbf yi mi seçmeliyim??

bence bouytlar bakımından cbf derim. ikinci el satarken sıkıntı yaşamazsın.
ben olsam kim ne derse desin apaçi ne olursa olsun düşünmem. helede ikinci el de izmirde yamaha gibi honda gibi bir servis ağı yok. artı nereye yanaşsam motoruma övgüler alıyorum. " aa honda hocam bu ya nasıl 110 basar ibrede 160 var kesin basar bu felan" sokakdaki çocuklar bile bu şekilde konuşuyor anlayacağın.
bu motorlardan yakınlarına sahip olan arkadaşların yokmu hiç.?
denem sürüşü yapabilsen çok çok daha iyi olurdu. Bende deneyememiştim alırken tipine baktım bana uygun olanı buydu. çok çıplak motor sevmiyorum.
maxi scoterden sonra daha küçük ebatlarda birşey istemedim. gibi gibi..
bana sorarsan ben çok memnunum 11 bim km dir makina bende. balata yağ buji hava filtresi haricinde değiştirdiğim bir şey yok. tek marşta 150 km gidip geliyorum. hiç yolda kalmadım. asfalt harici her türlü patikada sürdüm. henüz kırabildiğim bir yer olmadı :)
arada yağ eksiltir bizim motorlar. bu kroniktir. 2000 km de yağ değiştiririm ben. bu eksiltmede çok sıkıntı yapmaz anlayacağın. son süratleri çok değildir 110 yapar. fazlasını yapar diyenlere şüphe ederim kompresyon bitiktir yapabilir sağlıklısı 110 yapar. aslında kargo motorudur. tork fazladır rampalarda farkı açar diğerlerinden...
tek amortisör vardır arkada. 3 kademeli ayar yapılabilir. bu amortisör viraj kabiliyetini çok artıtır. yeni başlayacak biri içinde güzel bir özelliği de vites göstergesi olmasıdır. kimisi devir saatinin daha kullanışlı olduğunu söyler ama bence mahsuru yok nasıl olsa redline a girdiğinde devir kesici olduğundan motora zarar vermez. verecek olsa benim motora olurdur bu sıcakta 100 km dip gaz kesmeden giderim şişmez...
ybr si olan arkadaşların da motorları sağlamdır. dediğim gibi arada hem uzunluk hemde granajlardan dolayı kalıp farkı vardır. zevk meselesi..:cat:

Son düzenleme:
abi ne yapacağımı şaşırıyorum ben de bu durumda..cbf ve tvs arasında kaldım..ama şöyle de bir durum varki ne alırsam alayım bir süre sonra kesin büyütmek isteyeceğim..bu sebeple de ikinci elinin de iş yapması lazım...cbf sanki biraz daha mantıklı gibi..

abi ne yapacağımı şaşırıyorum ben de bu durumda..cbf ve tvs arasında kaldım..ama şöyle de bir durum varki ne alırsam alayım bir süre sonra kesin büyütmek isteyeceğim..bu sebeple de ikinci elinin de iş yapması lazım...cbf sanki biraz daha mantıklı gibi..

hocam iyisimi cbf 150 al kurtul sen:mrgreen:

dostum bencede mantıklı cbf boşver tvs yi :cat:

evet ..karar verilmiştir..cbf alıyorum arkadaşlar..emeği geçenlere teşekkürler&saygılar..sahibinden.com un dışında ikinci el temiz nerden yakalayabiliriz? bilgi veren altın bulsun, motorunu büyütsün::))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar