İzmir Ülkü Yarış Pisti' nden merahaba

Herkese merhaba,

Forumunuza yeni dahil olduğumuz için öncelikle kendimizi tanıtmakla başlayalım istedik. İzmir Pınarbaşı' nda bulunan pistimiz, eski adıyla İzmir Yarış Pisti, Porsche yarışçısı Ümit Ülkü' nün işletmesini devralmasıyla İzmir Ülkü Yarış Pisti adını almıştır. Geçtiğimiz hafta yapılan 2010 ENDO Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası 1. Ayak yarışları ile hem pistimizin ilk büyük ulusal organizasyonunu gerçekleştirmiş hem de motor sporu sevenlerle buluşma şansımız oldu. Bu bizim için büyük bir mutluluktu.

Zaman içinde forum aracılığı ile yarış takvimimiz ve organizasyonlarımız ile ilgili bilgi verirken aynı zamanda siz üyelerden gelebilecek görüş ve önerilerle daha güzel organizasyonlara imza atabileceğimizi umuyoruz.

İzmir Ülkü Yarış Pisti' nde görüşmek üzere....

İzmir Ülkü Yarış Pisti
www.izmirulkuyarispisti.com
Çanakkale Cad. 7080 Sk. No:32 Pınarbaşı - İZMİR

Öncelikle İzmir Ülkü Yarış Pistinin tüm Türkiye için hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Enbüyük sevincim, pistimizin tekrar canlanacak olması:cat:
Görüş ve önerilerimize gerçekten kulak verecekseniz, sanırım okumaktan bıka bilirisiniz.
benim şahsi görüşüm ve yapılabilecek düzeltme / değişikklikleri şöyle sıralaya biliriz.

1- Aktivitelerin olacağı günlerde son derece bozuk bir düzen ve organizasyon yaşanırdı Pınarbaşı Pistinde.Örneğin: ilgili - ilgisiz, yetkili - yetkisiz isteyen istediği yerde dolaşırdı.
2- Start Düzlüğünden sonraki Egem virajının hemen başlarında vahim bir kambur var!! tüm pilotlar bu kamburda zor anlar yaşamakta...inşallah buna bir önlem alınır.
3- Start düzlüğündan sonraki Egem virajına çok süratli giren bazı pilotlar kontrol kaybı nedeni ile düştü, bazıları şanslıydı ve sadece motosikletleri pert oldu ancak bazıları da kötü yaralar aldı. Mesele, Asfalt ve tel örgüler arası çok kısa bir toprak alan...süratli düşmelerde maalesef yetersiz. Tel örgüler yerine daha etkin ve süspanse edebielecek dolayısıyla ağır yaralanmaları önleyecek tedbirler alınmalı! Motosiklet parçalarının tel örgülerinin hemen arkasındaki seyircilere fırlaması an meselesi!! daha sonrasını düşünmek bile istemiyorum....
4-Seyirci tribünleri son derece pis ve tozlu olurdu..gelenler öncelikle temizlikle uğraşırdı.
5- Restaurant, WC'ler ve etrafı son derece düzensiz ve hijyenden yoksun olurdu. Sadece para kazanmayı hedef alınca maalesef böyle oluyor.
6- Pist arazisine tekerini basan hiç bir araç (pilotlar dahil) atraksiyon yapmamalı /yapamamalı! örneğin kasisler arası o kısacık mesafede 70-80km/s hız, tek teker, stoppi vs show'lar. İzinsiz ve aykırı hareket yapanlar uyarılmalı, yine de dinlemeyen ve etrafını tehdit edenler hemen alanı terk etmeli.
7- Üstte saydığım bir çok konu güvenlik önlemleri dolayısıyla '' özel Güvenlik '' elemanlarını ilgilendirmekte ancak bunların asla aktif olduğunu izlemedim geçmiş yıllar boyunca.
8- Canlı anlatım ancak Start/Finish düzlüğündeki tribünlerden dinlenebilmekte? Restaurant önünde de yüzlerce izleyen insan var..onlarda bir şeyler duyabilse iyi olur.

Daha sayacak bir çok olumsuzluk var ancak bunların farkında ve muzdarip olan tek kişi eminim ben değilimdir:wiinkk:

İyi çalışmalar dileğimle,
Özer

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar