sizce neden

motor kullanan ınsanlara neden serserı derler bır on yargı var 2 sene dır bunun acısını cekıyom ınsanlar motor dıyıncee ooooo motor serseri olum kaza gıbı soguk kelımeler akıllara gelıyo bu tabu yu kırmak ıcın onerısı olan var mı arkadaslar

oturduğun çevrende kendini iyi tanıtman lazım aşırı hız yok aragazı ve motoru bağırttırmak yok normal bi sürücü gibi ortamına girip çıkmak....

duzeltme

valla nıc name mı yanlıs okıudunuz sanırım ısmım çapırcı . carpıcı deıl arkadaslar

illa birilerine bişiler kanıtlamak şirin görünmek zorundamıyız:silent:
motorcuları serseri olarak görenlerin ayıbı ne diim:mrgreen:

1960'larda AMA (Amerikan Motosiklet Birliği), kendi düzenlemiş oldukları organizasyonlara katılan kişilerin %99' unun, içinde toplum korkusu olan aile insanları olduğunu beyan etti. Diğer %1 de sıkı süren, sıkı eğlenen, genel toplum imajına uygun olmayan ve hatta serseri olarak nitelendirdi. Eski ve sıkı sürücülerin bir kısmı bunu kendileri için bir hakaret olarak kabul ettiler. Bu ibareyi kendilerine bir slogan olarak kullanmaya başladılar, kendilerini %1'ciler olarak adlandırdılar. Böylece %1'ci doğdu.

Bu, onların kanunsuz ve düzensiz kişiler olduğu anlamına gelmiyordu. Onlar, sadece motosikletlerini haftada 7 gün her hava şartında süren, eğlenmeyi seven topluma sıra dışı gibi gösterilen, ama kendilerine göre normal olan kişilerdi. Yurdışında 80'lerde yasa yapıcılar, %1'ci nin anlamını, neyi temsil etmesini istiyorlarsa, ona uygun olarak değiştirdiler. Anlamın, gerçek dışı olmasına önem vermeyerek, %1'cileri topluma ve mahkemelere kötü insanlar olarak tanıttılar. Bu da doğal bir tepkiye dönüştü. Kendilerini %1' ci diye adlandıran motorcular "birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için" felsefesi ile hareket etmeye başladılar.
alıntıdır "www.anatoliantigers.org"
işte bu yüzden dünya genelinde motorculara pek de ii gözle bakılmıyor....

serserilikle örtüştüğü kesiştiği noktalar vardır. gerisi yanlış anlaşılmadır.

%1 hadisesini ve uzak diyarlarda motorculara nasıl bakıldığını bilmediğimden yorum yok pieridin makalesine.

pierid paylaşım için teşekkürler keşke herkes %1'ciler gibi olsa:cat:bence türkiyede motorcular kebapcı kuryeleri vs. yüzünden serseri olarak görülüyo bas bas bağran bi egsoz,arka sepete yerleştirilmiş hoparlörlerde abuk sabuk müzikler:farao:mucize beklememek lazım...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Genelde giydiklerimize ve yediklerimize dikkat etmeyiz.... Üstümüz kirlenir umursamayız...Ellerimizin kiri ile yamak yeriz umursamayız.... Yerlerde yuvarlannır önemsemeyiz....

Görüntümüz genelde pistir...Saç sakal uzundur.. Serseriler de pistir...O zaman biz serseri tipliyiz.... :p:queen:

Ben buna bağladım.... :cat:

eğitim şart!!! bazı ameleler yüzünden bu muameleyi görüyor motorcu kardeşlerimiz :farao:

Aynı şahıslar araba üzerinde de mevcut ama, insanlar kendileri de araba kullandıkları için, araba kullananlara bir genelleme yapamıyorlar :p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
pierid paylaşım için teşekkürler keşke herkes %1'ciler gibi olsa:cat:bence türkiyede motorcular kebapcı kuryeleri vs. yüzünden serseri olarak görülüyo bas bas bağran bi egsoz,arka sepete yerleştirilmiş hoparlörlerde abuk sabuk müzikler:farao:mucize beklememek lazım...

kebapçı kuryelerinden de konuya felsefi bi yaklaşım bekliyoruz:mrgreen:

Ne alıp veremediğin var anlamadım..... Ben kebapcı değil ama pizzacıyım... :wiinkk::wiinkk::wiinkk:

Yardımcı olabilirmiyim derdine?...... :bounce::bounce::bounce:

beyler bu kebapçı kuryeleri vs. olayı değil serseri takımı çok fazla altına harika bi motor çekip de serserilik olan yok mu.... konuyu saptırmayın

hocam kebapçı kuryesi derken kastettiklerimi yukarda yazdım zaten okuduysanız:wiinkk:bu söz herkez için geçerli diildi tabi bende bağırta bağırta müzik dinliyorum diosan o laf sana da geldi demektir:bounce:dolayısı ile kimseyle bi alıp veremediim yok...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar