Alıntı:
burak09´isimli üyeden Alıntı
gokhan çalışman güzel olmus elimizden geldiğince scooterlarımıza kendimiz bakım onarım yapalım ya sabah sabah ozledım geldım bak yazıyorum  
|
ben scooterimin bütün bakımlarını kendim yapıyorum subap ayarı dısında..
hepimiz kendi motorumuzun bakımlarını yapmak zorundayız ve siddetle kaliteli malzeme kullanmanızı tavsiye ediyorum 3 kuruşa aldığımız çin malı (p.r.c.) malzemelerden uzak durun 8-10 kuruşluk malzeme kullanın hem motorunuzun ömrü azalmasın hemde aldığınız parca uzun zaman dayansın..
Alıntı:
celıl ybr´isimli üyeden Alıntı
ooo 3-5 gün uzak kaldık topic uçmuş yaw 
|
celilcim sana topağı boş bırakma demiştik katılımcı olman dileği ile..
Alıntı:
SERHAN YORUK´isimli üyeden Alıntı
Günaydın herkese.....Bakımları zamanında itina ile yapılan 4 zamanlı 36000 kmde 12.5 HP Piaggio Skipper 150 cc sahibiyim.Motorumdan tek şikayetim yakıt tüketimi.Şehiriçi-şehirdışı karma kullanımda 5.35 lt (18.24-YTL) benzinle sakin kullanımda 112 km gidiyor.(km de 162 krş).Sakin kullanımda trafikte şehiriçinde 5.29 lt (17.77-YTL) benzinle 98 km gidiyor (km de 181 krş).Sizce yakıt tüketimi normal midir?Değilse neler yapmam gerekir?Bilgilendirirseniz sevinirim..
|
motorun bence çok yakıyor artık skipperlerin huyumudur bilmem aga çok yakıyo o makineler hele 2 zamanlısı resmen içiyo nerdeyse runner ile aynı yakıyor..
benim anlamadığım şehir içi dışı 112 km gidiyor sakin kullanım 98 km gidiyor burasını anlamadım sakin kullanınca dahamı çok yakıyor sanırım yanlış yazdın..
motorunu kalkışlarda çok zorluyorsan tek teker yapıyorsan şehir içi 80 90 km hızlardan asagı inmiyorsan çok yakması normal ayrıca motorunun hava filitresini temizlemelisinbujini söküp zımparalamalısın karbüratör ayarlarına bak hava ayarını kontrol et frenlerinin sıkılığına bak sorun devam ediyorsa buraya yaz bi çaresine bakalım..