anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Tanışma

MT Scooter / Atom Karıncalar - Tanışma ve Bilgi Paylaşım Başlığı

Bu konuya 682 cevap yazıldı 13680 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#201)
SERHAN YORUK

SERHAN YORUK - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: PİAGGİO SKİPPER
Kan Grubu: B Rh+
25-05-2008, 10:07 AM

Günaydın herkese.....Bakımları zamanında itina ile yapılan 4 zamanlı 36000 kmde 12.5 HP Piaggio Skipper 150 cc sahibiyim.Motorumdan tek şikayetim yakıt tüketimi.Şehiriçi-şehirdışı karma kullanımda 5.35 lt (18.24-YTL) benzinle sakin kullanımda 112 km gidiyor.(km de 162 krş).Sakin kullanımda trafikte şehiriçinde 5.29 lt (17.77-YTL) benzinle 98 km gidiyor (km de 181 krş).Sizce yakıt tüketimi normal midir?Değilse neler yapmam gerekir?Bilgilendirirseniz sevinirim..
Eski
  (#202)
06bluedragger

06bluedragger - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HONDA CBF 150 --(SİYAH)
Kan Grubu: A Rh+
25-05-2008, 12:56 PM

Alıntı:
burak09´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
gokhan çalışman güzel olmus elimizden geldiğince scooterlarımıza kendimiz bakım onarım yapalım ya sabah sabah ozledım geldım bak yazıyorum
ben scooterimin bütün bakımlarını kendim yapıyorum subap ayarı dısında..

hepimiz kendi motorumuzun bakımlarını yapmak zorundayız ve siddetle kaliteli malzeme kullanmanızı tavsiye ediyorum 3 kuruşa aldığımız çin malı (p.r.c.) malzemelerden uzak durun 8-10 kuruşluk malzeme kullanın hem motorunuzun ömrü azalmasın hemde aldığınız parca uzun zaman dayansın..

Alıntı:
celıl ybr´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ooo 3-5 gün uzak kaldık topic uçmuş yaw
celilcim sana topağı boş bırakma demiştik katılımcı olman dileği ile..

Alıntı:
SERHAN YORUK´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Günaydın herkese.....Bakımları zamanında itina ile yapılan 4 zamanlı 36000 kmde 12.5 HP Piaggio Skipper 150 cc sahibiyim.Motorumdan tek şikayetim yakıt tüketimi.Şehiriçi-şehirdışı karma kullanımda 5.35 lt (18.24-YTL) benzinle sakin kullanımda 112 km gidiyor.(km de 162 krş).Sakin kullanımda trafikte şehiriçinde 5.29 lt (17.77-YTL) benzinle 98 km gidiyor (km de 181 krş).Sizce yakıt tüketimi normal midir?Değilse neler yapmam gerekir?Bilgilendirirseniz sevinirim..
motorun bence çok yakıyor artık skipperlerin huyumudur bilmem aga çok yakıyo o makineler hele 2 zamanlısı resmen içiyo nerdeyse runner ile aynı yakıyor..

benim anlamadığım şehir içi dışı 112 km gidiyor sakin kullanım 98 km gidiyor burasını anlamadım sakin kullanınca dahamı çok yakıyor sanırım yanlış yazdın..

motorunu kalkışlarda çok zorluyorsan tek teker yapıyorsan şehir içi 80 90 km hızlardan asagı inmiyorsan çok yakması normal ayrıca motorunun hava filitresini temizlemelisinbujini söküp zımparalamalısın karbüratör ayarlarına bak hava ayarını kontrol et frenlerinin sıkılığına bak sorun devam ediyorsa buraya yaz bi çaresine bakalım..

kask takmıyorsan koruyacak birşeyin yoktur..

kerem 0546 802 36 04
Eski
  (#203)
okayyorukcuoglu

okayyorukcuoglu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: as t1
Kan Grubu: O Rh+
25-05-2008, 13:08 PM

[quote=gokhan150zat;1103032]cümleten hoşbulduk yalnız bi espri yaptık 06bluedragger bizi siteye rezil etti gitti 3 senelik itibarımız ampulden ve ampulcülerden ayrıca led cilerden nefret ediyorum ayrıca bu konu ile ilgili espri yapan arkadas a uyuz olmadıgımı belirteyim çünkü ne kadar içten oldugumuzu butun site öğrenecek tekrar herkese selamlar

uyuz olmadığına sevindim gökhan kardeş içimizde kötülük yok burada olmamın nedeni yeni arkadaşlar edinmek bilgi alış verişi sağlamaktır birilerini kırmak incitmek değil
Eski
  (#204)
lord61

lord61 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: salcano 150 gtı
25-05-2008, 13:17 PM

keremim topiğin maşallahı var iyi tuttu sende bakıyorum ayrılmıyorsun başından sahip çıkıyorsun topiğine ifferim
hacı muromu biliyorsunzu koymama gerenk yok sanırsam boşuna yer şgal etmesin ama tanımayanlar için kendimi arz edeyim adım mehmet emin iba Trabzonluyum yaş 26 ktü işletme bölümü emeklisiyim

Ölümüm vatanım için olacaksa,Topragimda BORDO-MAVI güller acacaksa,
Fatiha'dan sonra Trabzonspor Marşı okunacaksa,Mezar taşımda TRABZONLU dogdu TRABZONLU öldü yazacaksa,Varsin böyle ölüm hoşgelsin....
Eski
  (#205)
SERHAN YORUK

SERHAN YORUK - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: PİAGGİO SKİPPER
25-05-2008, 14:18 PM

Alıntı:
06bluedragger´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ben scooterimin bütün bakımlarını kendim yapıyorum subap ayarı dısında..

hepimiz kendi motorumuzun bakımlarını yapmak zorundayız ve siddetle kaliteli malzeme kullanmanızı tavsiye ediyorum 3 kuruşa aldığımız çin malı (p.r.c.) malzemelerden uzak durun 8-10 kuruşluk malzeme kullanın hem motorunuzun ömrü azalmasın hemde aldığınız parca uzun zaman dayansın..

celilcim sana topağı boş bırakma demiştik katılımcı olman dileği ile..

motorun bence çok yakıyor artık skipperlerin huyumudur bilmem aga çok yakıyo o makineler hele 2 zamanlısı resmen içiyo nerdeyse runner ile aynı yakıyor..

benim anlamadığım şehir içi dışı 112 km gidiyor sakin kullanım 98 km gidiyor burasını anlamadım sakin kullanınca dahamı çok yakıyor sanırım yanlış yazdın..

motorunu kalkışlarda çok zorluyorsan tek teker yapıyorsan şehir içi 80 90 km hızlardan asagı inmiyorsan çok yakması normal ayrıca motorunun hava filitresini temizlemelisinbujini söküp zımparalamalısın karbüratör ayarlarına bak hava ayarını kontrol et frenlerinin sıkılığına bak sorun devam ediyorsa buraya yaz bi çaresine bakalım..
Sadece şehiriçi trafikte ----şehirlerarası yol yapmadan---sakin kullanımda hiç zorlamadan 98 km gidiyor.Aynı zaman da tüm bakımları orjinal parçalar kullanılarak yapıldı.Diğer 150 cc lik scooterlar ne yakıyor acaba?
Eski
  (#206)
06bluedragger

Çevrimdışı (offline)
25-05-2008, 14:47 PM

Alıntı:
lord61´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
keremim topiğin maşallahı var iyi tuttu sende bakıyorum ayrılmıyorsun başından sahip çıkıyorsun topiğine ifferim
hacı muromu biliyorsunzu koymama gerenk yok sanırsam boşuna yer şgal etmesin ama tanımayanlar için kendimi arz edeyim adım mehmet emin iba Trabzonluyum yaş 26 ktü işletme bölümü emeklisiyim
eee lordum nazar etme neolur nazar çiğne seninde olur topağıma sahap çıkmasam diğer guruplar gibi cvp yazılmaya yazılmaya bi sayıda kalır topak amacına ulaşamaz bu topağında bi anlamı olmaz bu gün yalıma gelecenzi..

Alıntı:
SERHAN YORUK´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sadece şehiriçi trafikte ----şehirlerarası yol yapmadan---sakin kullanımda hiç zorlamadan 98 km gidiyor.Aynı zaman da tüm bakımları orjinal parçalar kullanılarak yapıldı.Diğer 150 cc lik scooterlar ne yakıyor acaba?
senin motor çok yakıyor be yaw hava filitrene baktınmı çinçon scooterlar 110 140 arası yakıyorlar sakin kullanılan herşeyine zamanında müdahale edilen 150cc scooter 10 ytl ile 90 km gidiyor..

kerem 0546 802 36 04
Eski
  (#207)
Bin9yüz85
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Asya 150 T - I
25-05-2008, 14:50 PM

Yazın beni de listeye

+ 1 atom karınca
Eski
  (#208)
dogu

dogu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Bisan Pasific 150
25-05-2008, 14:53 PM

arkadaslar babam interneti kestrdiği için fazla foruma giremiyorum:( ama bn de bir scooter kullanıcısıyım.kısaca kendimi tanıtayım:18yaşındayım İzmir Bornovada oturuyorum
Eski
  (#209)
!KuZGuN!

!KuZGuN! - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: mondial 150re
Kan Grubu: A Rh-
25-05-2008, 15:07 PM

herkese selamlar
benimde atom karıncam var arkadaşlar.
eskişehir li 26 yaşındayım
adım çağrı

Eski
  (#210)
06bluedragger

Çevrimdışı (offline)
25-05-2008, 15:17 PM

Alıntı:
Bin9yüz85´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Yazın beni de listeye

+ 1 atom karınca
örtmenim hoşgeldin topağımıza seni şirin karınca senii

Alıntı:
dogu´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
arkadaslar babam interneti kestrdiği için fazla foruma giremiyorum:( ama bn de bir scooter kullanıcısıyım.kısaca kendimi tanıtayım:18yaşındayım İzmir Bornovada oturuyorum
doğu hoşgeldin topağımıza kalıcı katılımcı olmanı isterim..

Alıntı:
!KuZGuN!´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
herkese selamlar
benimde atom karıncam var arkadaşlar.
adım çağrı
çağrı hoşgeldin senin karıncanın adı ney..

kerem 0546 802 36 04
Eski
  (#211)
Bin9yüz85
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
25-05-2008, 15:26 PM

Alıntı:
örtmenim hoşgeldin topağımıza seni şirin karınca senii
Hoşbulduk efendim ama karar veremedim benim Asyamı karınca ben mi karıncayım

Baştan aşağı simsiyah korumalı kıyafetleri giyip kafaya kocaman siyah kaskı takınca tam atom karınca diyorlar

Alıntı:
adım çağrı
Çağrı hafta sonu Eskişehirde olacağım, var mısın karıncalarla çevre yolunda yarışa, alayım anahtarını

Konu Bin9yüz85 tarafından (25-05-2008 Saat 15:28 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.
Eski
  (#212)
!KuZGuN!

!KuZGuN! - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
25-05-2008, 15:28 PM

ben road runner diyorum ama kız arkadaşım bıdık diyor.
kesinlikle motor demiyoruz

asya hafif gelir bana motoruna veda et c.tesi akşamı hazırım

Konu !KuZGuN! tarafından (25-05-2008 Saat 15:30 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.

Eski
  (#213)
Bin9yüz85
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
25-05-2008, 15:34 PM

Alıntı:
Oğlumu kimselere vermem ben, yarışta bile olsa scooterla 180 basarım yine de vermem yaaa

Eskişehire geldiğimde sürekli tepesindeyim, satmaya kıyamıyorum haberin yok sanırım
Eski
  (#214)
06bluedragger

Çevrimdışı (offline)
25-05-2008, 15:35 PM

Alıntı:
Bin9yüz85´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Hoşbulduk efendim ama karar veremedim benim Asyamı karınca ben mi karıncayım

Baştan aşağı simsiyah korumalı kıyafetleri giyip kafaya kocaman siyah kaskı takınca tam atom karınca diyorlar

Çağrı hafta sonu Eskişehirde olacağım, var mısın karıncalarla çevre yolunda yarışa, alayım anahtarını
örtmenim senin lumuzin hala ankaraya gelemedimi inş kavuşursun siyah lumuzine oy oy oy karıncalar başımızın üstünde tajdır..

Alıntı:
ben road runner diyorum ama kız arkadaşım bıdık diyor.
kesinlikle motor demiyoruz

bence arkadasın haklı bıdık daha sevimli ayrıca bıdığın markası nedir kazasız yarışlar dilerim 50km yi geçmeyin..

kerem 0546 802 36 04
Eski
  (#215)
!KuZGuN!

!KuZGuN! - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
25-05-2008, 15:39 PM

mondial 150 re benim bıdık.
ya benim aşırı bir tecrübem yoktu alana kadar ama bukadar süratli gideceğini sanmıyordum.bihayli hızlı ben ağır ağır takılırım gezerim amaçlı almıştım ama beklediğimin çok üstünde gidiyor
.
bıdığımıda çok seviyorum.kendi paramla aldığım ilk taşıt olduğu içindir belkide.

Eski
  (#216)
Bin9yüz85
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
25-05-2008, 15:41 PM

Alıntı:
örtmenim senin lumuzin hala ankaraya gelemedimi inş kavuşursun siyah lumuzine oy oy oy karıncalar başımızın üstünde tajdır..
Yaramı deşme cnm yaaa, getireceğim diyorum amavakti zamanı falan filan belli değil

Ayrıca epeydir topiği görüyordum ama selam vermek bugüneymiş, kibar yazıların için teşekkürler

Alıntı:
bence arkadasın haklı bıdık daha sevimli ayrıca bıdığın markası nedir kazasız yarışlar dilerim 50km yi geçmeyin..
Profilde bıdık = mondial 150 yazıyor Arkadaşı korkutmamak adına yazıyorum 55 i geçmeyeceğim kabul
Eski
  (#217)
06bluedragger

Çevrimdışı (offline)
25-05-2008, 15:44 PM

Alıntı:
mondial 150 re benim bıdık.
ya benim aşırı bir tecrübem yoktu alana kadar ama bukadar süratli gideceğini sanmıyordum.bihayli hızlı ben ağır ağır takılırım gezerim amaçlı almıştım ama beklediğimin çok üstünde gidiyor
.
bıdığımıda çok seviyorum.kendi paramla aldığım ilk taşıt olduğu içindir belkide.
aslında marka önemli değil önemli olan seni mutlu etmesidir herkes ister kaliteli bir motora binmeyi sesinle aynıyız bende hussarı kendi alın terimle 2.el aldım zaten şehir içi trafikte 80-90km yetiyor ayağımı yerden kessin diye aldım aldığım çok iyi oldu en azından kimseye minnet etmiyorum şimdi bunu satıp daha iyi bir motor almaktan yanayım kazasız belasız tekerin düz bassın..

kerem 0546 802 36 04
Eski
  (#218)
!KuZGuN!