Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İzmir Tanışma

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    18 Nisan 2017
    Şehir
    Izmir
    Motosikleti
    Revival 50cc - Nmax 125 cc
    Merhaba herkese ,

    Uzun yıllardır scooter almak istiyordum yeni nasip oldu .Mondial Revival 50 cc mavi renkli motorla başladık.Origin marka yarı açık İtalyan kaskı Motovento'dan, motoru da İzmir'de Saygın ticaretten sıfır km aldım.

    Mithatpaşa'da oturuyorum. Sadece hafta sonları ve akşamları Sahilevleri İnciraltı yapıyorum keyif için her gün kullanma niyetim, hızlı gitme gibi hedeflerim yok .Bu açıdan güzel beklentimi karşıladı. 250km oldu. Sıkıntı olmasın diye Bando kayış ,Castrol yağ, NGK buji malzemeleri aldım . Bunları değiştireceğim. Serviste mi yoksa kendim mi değiştireyim daha karar vermedim. 500 km olmasını beklemeyi düşünmüyorum. Garanti çok önem arzetmiyor kendim yapabiliyorum. Alırken rölantisini yükselttirdim.Daha hiç stop etmedi.Yakıt derdim yok.Motoru yıkamıyorum .Klasik oto meraklıları bilir .yıkamak en büyük düşmanlık bunun gibi araçlara Motoru sadece siliyorum ,neredeyse her binişten sonra.Motoru lastiklerine kadar siliyorum.Yıkamak elektrik aksamı ve diğer aksamları çürütmek sadece. varyatör bölümü temizliği için balata spreyi aldım kapağı açıp temizliğini yapacağım her 500km de.

    Motor beklediğimden daha iyi çıktı açıkçası .40km sonra motor iyice açıldı .Hiç zorlamıyorum .Yalnızca Çinli olması ilgi gerektiriyor. Her binişte yaklaşık 15km yapıyorum. Her 2 binişten sonra tüm vidaları somunları kontrol ediyorum keyfekeder. Boyası güzel cilaladım çok daha iyi oldu. elektrik aksam ve gaz telini wd40 ladım. Branda ve g80 zincir ile beraber kale kilit motoru daha almadan aldığım aksesuarlar.Zaten örtüsüz bırakmıyorum. Kapalı garajım da var. Belki kışın binersem lastikleri de değiştireceğim.

    Seneye inşallah maxi scooter geçiş düşünüyorum. Bunu almamdaki en büyük neden seneye sezonda fiyatların muhtemelen yaklaşık %40 artacak olması.Bunu da satmayı düşünmüyorum .

    Herkese selamlar.
    Yusuf


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    hoşgeldın başkan. motor 6.5 k civarı, servise götürsen herhalde işçilik olarak 50 tl bile almazlar. mondial servisleri cidden cok ucuz.

    garantiden cıkmasından ise 50 tl işcilik vermek bence daha mantıklı.

    Motora cidden özen göstermişsin, benim gariban derbeder halde duruyo öyle

  3. #3

    Üyelik
    18 Nisan 2017
    Şehir
    Izmir
    Motosikleti
    Revival 50cc - Nmax 125 cc
    hoşbulduk kardeş, servis ücretinden değil de servisteki özensiz dikkatsiz işler bana göre değil ,hele 50cc götürdün mü ne olacak moduna girdiler mi eline fazla bu vidalar diye tutuşturup gönderdiler mi bana hiç uymaz o işler. Ayrıca parçalar ucuz motor komple yeniledi arkadaş 220 TL tuttu. Garanti olsa ne olacak.Varilden koyulan yağlar vs .Motora özendim çünkü 50km hızla düştün mü asfalt bakmıyor motorun kaç cc olduğuna .


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler