Alıntı:
nohut´isimli üyeden Alıntı
arkadaşlar yamaha xt660r aldım yeni daha nasıl bi motor oldugu hakkında bı blgısı olan varmı bu arada yeni katıldım sitenize yaralı bilgiler bulabilecegımı soyledıler yardımcı olabilirmisiniz
|
XT660 Motoru bildiğiniz gibi "Minarelli" 659cc. Minarelli tek silindirli motorlarda uzmanlaşmış bir italyan firması. Bir süre önce Yamaha tarafından satın alındı ancak hala Minarelli ismiyle üretim yapıyor. Aynı motor Yamaha MT-03, Aprilia Pegaso Strada/Trail ve heralde MZ Baghira modellerinde de kullanılıyor. (XT de 48hp, Trail de 50hp)
Motorun performansı çok iyi, titreşim az (5000 rpm civarınada artıyo)
XT 660 R'a gelince; bence enbüyük dezavantajı egzost manifoldu. böyle bir makinada (enduro sınıfında düşünürsek) egzostun şasi altından dolaştırılması büyük hata. Hem motorun yerle olan mesafesini azaltıyor hemde egzost manifoldunu kolay hasar görür hale getiriyor.Sonuç olarak ara sıra arazi ve çok yol yapacaksan iyi bir makine kesinlikle enjeksiyon sorunu yok,ama servise endeskli bir motosiklet,zira tüm sistem elektronik.
iki'ye bir ,Akrep var ( Türkiye'de varmıdır bilmem ) ve boru yandan geldiği için aşağıdan 6 cm lik bir mesafe kazanabilir..
Kaskınız takılı farınız daima açık olsun kazasız sürüşler