Merhaba arkadaşlar.
Bir ara iyice geyiğe sarınca bu başlığa bakmamaya başladım.
Son konu önemli görünüyor, bu nedenle birşeyler yazma gereği duydum.
Tulum ya da diğer korumalarınızın aslında birer teknik belgesi vardır.
Bu belgede kaç santigrada kadar sizi izole edeceği de yazar.
Satın alırken bu detaya dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Kasklarda da diğer ekipmanlarda da tüm testler en kötü ihtimal göz önüne alınarak yapılıyor.
Bu nedenle aldığınız ekipman standartlara uygun ise muhtemelen canınızı koruyacaktır.
Çünkü testler de göz önüne alınan en kötü ihtimal oluşmuş bir kazaya bu güne kadar rastlanmamış.
"İyi de coq, sen böyle yazıyorsun ama kask taktığı halde ölen bir sürü motosikletçi tanıyorum."
diye soracaksınız tabii.
Kazın ayağı öyle değil arkadaşlar.
Yapılan araştırmalar, kaskın sizi koruyamayacağı kadar büyük bir kaza yaptığınızda meselenin sadece kafanızın korunmasıyla ilgili olmadığını gösteriyor.
Yani kask kafanızı koruyor olsa bile, vücudunuzun diğer bölümünde ölümünüze neden olabilecek başka yaralanmalar söz konusu.
Bilim adamları bunları da sınıflandırmış.
Fakat çok eskiden öğrendiğim bir bilgi olduğundan ve elimde döküman olmadığından şu an paylaşmam mümkün değil.
Fakat bildiğim iyi bir şey var.
Şu ana kadar gerçekleşen kazalarda, kafasında kask olan ve buna rağmen ölen hiç kimse sadece bu nedenle ölmemiş.
Yani kafasında standart kask olan hiç bir sürücü sadece kafasına gelen darbeden dolayı ölmemiş.
İlginç değilmi?
Kafasında kask olduğu halde ölen sürücülerin hepsinin vücudunda ölümcül hasar meydana gelmiş.
İşkembeden yazdığımı düşünen arkadaşlarım bir zahmet Hurt raporunu okusunlar.
Haklı olduğumu göreceksiniz.
Tabii extrem kazalar var.
örneğin geçen yıl rahmetli Ömer Uzma'nın başına gelenler gibi.
Veya kaskını düzgün bağlamamış ya da kaskı kafasına uymayanların başına gelenler gibi.
Bunların dışında, eğer bir kaza yaparsanız ve vücudunuzun geri kalan kısmına hiç bir şey olmamış bir kazaysa bu, KASK hayatınızı hemen hemen yüzde yüz kurtarıyor.
Fakat ölmek istemiyorsanız, vücudunuzun kritik bölgelerini de korumanız gerekiyor.
Bu nedenle, özellikle sportif motosiklet kullanan arkadaşların, en azından yeterli koruma ekipmanına sahip mont giymelerini şiddetle öneriyorum.
Böylelikle olası sağlam bir kazada sadece ayaklarınızı kaybederek kurtulmanız mümkün.
Ha ayaklarım bana lazım diyorsanız,
onun da bir çaresi var.....
Ha asıl sorunun cevabını merak ediyorsanız,
230 küsür km hızla düştüm.
Hala düşünebiliyor ve sağda solda ukalalık taslayabiliyorum.

Fakat ben düştüğüm de pistteydim.
Ama Körfez pistinde değil....

Gördüğünüz gibi ölmedim.
Ulem belki de öldüm.
Bu durumda sizde çoktan ölmüş oluyorsunuz.
Yani öbür tarafta salakça yazışıyoruz.
Tüh keşke alıştıra alıştıra söyleseydim size...