anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Tanışma

MT Süper Sport Kullanıcıları - Tanışma ve Bilgi Paylaşım Başlığı

Bu konuya 2890 cevap yazıldı 92066 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#2781)
mhrrmkpnr

mhrrmkpnr - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: gsf600n bandit
Kan Grubu: A Rh+
29-09-2008, 03:20 AM

Alıntı:
GKN´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
tabi gençler varken bize düşmez dimi

estağfurullah, bak gönüllü çıktı ben kahvemi yudumlamaya devam edim, sen çıkıp çeksene videosunu
mototalda beyaz clover tulum var onu istiyorum shark rsr2 kask alpinstar smx plus cizme ve alpinestar gp1 eldiven motor farkketmez 200yapsn ytr

true love..

Drift Religion
Eski
  (#2782)
aYe

aYe - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBR1000RR08
29-09-2008, 03:31 AM

Tulumlu bir örnek, sapasağlam;
YouTube Video
Hata: Eğer bu videoyu izleyemiyorsanız, YouTube sitesinde hata oluşmuş olabilir ya da Flash programı bilgisayarınızda yüklü değildir.

Bunun tulumu varmı bilmem ama 9 canlı, en az 150 ile vurduğu garanti, hiç birşey olmamış gibi ayağa kalktığı yetmiyor birde ilk gördüğü insanı dövmeye çalışıyor;
YouTube Video
Hata: Eğer bu videoyu izleyemiyorsanız, YouTube sitesinde hata oluşmuş olabilir ya da Flash programı bilgisayarınızda yüklü değildir.

Böyle patlıycan arkasından ilk bizim mustafayı görecen.

Arım balım peteğim, gülüm balım çiçeğim, bilsem ki tekere geleceğim, yine seni seveceğim.
Eski
  (#2783)
morrigan

morrigan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: TRANSALPlantik '06
29-09-2008, 03:48 AM

İkinci videoda adam kalkıp siyah arabanın sürücüsünü mü dönüyor?

Bu arada öyle bir bahsetmişsiniz ki tulumdan sanki tulumunu hiç çıkartmayan sonsuza kadar yaşayacakmış gibi..

Bir garip ev arısıyım
Eski
  (#2784)
Cadence

Cadence - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: O Rh+
29-09-2008, 14:04 PM

Neler olmuş yahu

Drift Religion ' Çaylağı
Eski
  (#2785)
Nemrut

Nemrut - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: var
30-09-2008, 03:15 AM

ben tulumla tulumun üstündeki aynı bölgeye 2 defa olmak üzere 100km/h süratle düştüm.
100+100=200 kabul olur mu?
Eski
  (#2786)
bathu

bathu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: var 636
Kan Grubu: O Rh-
04-10-2008, 14:09 PM

hurafe bunlar arkadaşlar inanmayın düşen düşer patlayan patlar kalan sağlar bizimdir

http://www.metacafe.com/watch/1807714//

buda bnm viraj videom

Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim
Eski
  (#2787)
boy

boy - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBR600RR7
06-10-2008, 00:11 AM

Aynı tulumla geçen sene yarışta 1000RR ile 180 km/h süratle İzmit Körfez pistinde arka lastiğin kayıp tekrar tutması sonucu Highside oldum, havada ve asfaltta taklalar attım. Tuluma hiçbir şey olmadı, sol dirseğim çatladı, birkaç yerim morardı. Bu sene de yine aynı tulumla Bulgaristan'daki yarışta 600RR ile 200 km/h yakın bir sütatte viraj çıkışında ön tekerleğin dubaya değmesi nedeniyle yine havada taklalar atarak düştüm, tulumda yine ciddi bir şey yok, sağ dizimin menisküsünü yırttım. Tulum daha birçok yarış çıkartacak durumda.

Sonuç olarak yarış için üretilen tulumlar (belli kalitedeki olan Dainese, M-Tech, Alpinestars, Clover, v.s..) birer teknoloji harikasıdır ve hayat kurtarır. Sürtünmeye ve çok yüksek sıcaklığa dayanırlar. Burada en önemli şey nasıl düştüğünüzdür. Tulum sapasağlam kalsa da hayatınızı kaybetme şansınız her zaman vardır. Hatırlayınız, bundan 3 yarış önce İngiltere'de Dünya Supersport Şampiyonasında Craig Jones hayatını kaybetti ve tulumunda çizik yoktu.

Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Eski
  (#2788)
ultraukala

ultraukala - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Mavi Honda CBR125R5
06-10-2008, 23:31 PM

Sürüklenmeli kazalarda tek ihtiyacınız olan sürtünmeye dayanıklı olan ekipman bunu da en iyi deri tulumlar gerçekleştirir...Yaptığım kaza da 120 ile motoru yatırdım ve hiç bir yere çarpmadan sürüklendim.Üzerimde deri tulum olsaydı sadece kask yerine hiç bir şey olmayacaktı eminim...Kaza durumu oluş şekli çok önemli...Hiç bir tarafım kırılmadı çatlamadı ama 2hafta boyunca yürüyemedim asfalt rendesi yüzünden....Ama o hızda bir arabaya çarpsaydım asfalt rendeleri yerine kırıklarım olacaktı...Yane full koruma olsaydımdan ayaktan bileğe kadar onlar sürtünmeye karşı görev üstlenecekler idi kırılmaya deil...

Dünyayı daha iyi yapmayan insan; insan değildir...
Mt Bass Gitarist http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=26142
Eski
  (#2789)
GKN

GKN - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Gixxer 750..!
07-10-2008, 00:06 AM

Alıntı:
bathu´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
hurafe bunlar arkadaşlar inanmayın düşen düşer patlayan patlar kalan sağlar bizimdir

http://www.metacafe.com/watch/1807714//

buda bnm viraj videom
olm bende kıvılcım atan sliderlar görücem sandım hee

kadınlar fırsattan yararlanan erkeği affederler ama fırsatı kaçıran erkeği asla affetmezler
Drift Religion
Eski
  (#2790)
bathu

bathu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
07-10-2008, 17:25 PM

Alıntı:
olm bende kıvılcım atan sliderlar görücem sandım hee
puhaha bt-014 vasat ötesi arka teker silik olmuş lastiklerle bukadar
geçen pazar 270 gibi hızlara çıktım lastik parçalandı ipleri çıktı lastiği yaksam gam yemiycem ömrünü tamamladı şimdi metzeler m3 aldım 725 gayme ön arka köyden indim şehire oldum resmen tabiri cayizse

Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim
Eski
  (#2791)
aYe

aYe - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBR1000RR08
07-10-2008, 17:38 PM

Alıntı:
geçen pazar 270 gibi hızlara çıktım lastik parçalandı ipleri çıktı lastiği yaksam gam yemiycem ömrünü tamamladı şimdi metzeler m3 aldım 725 gayme ön arka köyden indim şehire oldum resmen tabiri cayizse
Abi boşver başka başlıktada Boy bana kitledi, bu profesyonellerin ufak tefek kaprislerini sindirecen yapacak bişi yok.

Arım balım peteğim, gülüm balım çiçeğim, bilsem ki tekere geleceğim, yine seni seveceğim.
Eski
  (#2792)
GorkeM
Editör

GorkeM - ait Avatar

Aktif (Online)
07-10-2008, 17:50 PM

Konunun uzerinden zaman gecmis ama ben de fikrimi belirteyim.

Mustafa abinin bahsettigi (magma) soruya tam olarak cevap hickimseden gelememis.

Soru su aslinda, 200 km ile giderken dustugunuzde , hicbiryere carpmadan durana kadar suruklenirseniz ne olur.

Cevaplar daha cok "200 km ile dusen tulumlu birisi olur mu?" sorusuna gelmis.

Bu soru ornek gosterilerek degil daha cok mantik yurutulerek cevaplanir.
Cunku cevremizde durana kadar suruklenmis biri yoktur sanirim. Illa biryere carpmistir.

Ben fikrimi belirteyim. Tulum surtunmeden dolayi inanilmaz bir isi ortaya cikartacaktir ve yariscinin derisini onemli olcude yakacaktir. Bir zamandan sonra tulum da parcalanmaya baslayabilir. Fakat bu yarisciyi ciddi yaniklardan hastanelik etse de , oldurmeyecektir.

Ayni bicimde tekstil montla dusen birinin montu cok kisa surede parcalanacaktir. Ve derisi asfaltta kalacaktir. Bunun sonucu asiri doku ve kan kaybindan olumdur.

Bathu videoda viraja yatmamissin. Motor viraja yatmis sen ayaktasin
Motorun bu acisiyla diz verebilsen degil dizini dirsegini surtersin

Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Eski
  (#2793)
tigermbz

tigermbz - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: hyosung depodelicci
07-10-2008, 19:37 PM

görünen o ki tulumlar ciddi kazalarda bile sağlam kalıyor.
fakat içerisindekiler o kadar sağlam kalamıyor

yinilsün içülsün meblağ möhim deel
Eski
  (#2794)
GKN

GKN - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Gixxer 750..!
07-10-2008, 22:32 PM

Alıntı:
hadi len, lastik ten ip çımkaz tel çıkar, bak bu lastikle 1000 km gazladım ben
tmm çok ii yatmıyodu ama teller yere sağlam basıyodu

bu arada biri metzeller m3 mü dedi

http://img219.imageshack.us/my.php?image=spa0152xy4.jpg

Konu GKN tarafından (07-10-2008 Saat 23:22 PM ) de değiştirilmiştir..

kadınlar fırsattan yararlanan erkeği affederler ama fırsatı kaçıran erkeği asla affetmezler
Drift Religion
Eski
  (#2795)
dreamdark

dreamdark - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda CBR600F
07-10-2008, 23:10 PM

200 değil ama, 120km. ile düştüm ve hiç bir yere çarpmadan, durana kadar sürüklendim. Üstimde deri mont kask ve eldiven vardı. Şans eseri hiç bir koruma olmayan bacaklarıma morluklar harici ciddi bir darbe almadım. Kaza sonrası, o süratle ilk darbe aldığım ve üzerine düştüğüm sağ omzumdaki yumuşak doku ezilmesi haricinde ciddi bir yaralanmam olmadı. Üzerimdeki deri montun asfalta temas eden yerleri sürtünmeden aşınmıştı; onun haricinde pek bir hasar yoktu. Belki de süratimin çok fazla olmamasından ya da daha çok yuvarlanmaktan dolayı, ben sürtünmeden kaynaklanan aşırı bir ısınma yaşamadım. Ama şunu biliyorumki, üzerimde o mont olmasaydı haşat olmuştum kesin. Özellikle deri montun yeri başka.

motosiklet bir yaşam biçimidir..
Eski
  (#2796)
coq

coq - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: sirzhm5dUbU
07-10-2008, 23:50 PM

Merhaba arkadaşlar.
Bir ara iyice geyiğe sarınca bu başlığa bakmamaya başladım.
Son konu önemli görünüyor, bu nedenle birşeyler yazma gereği duydum.

Tulum ya da diğer korumalarınızın aslında birer teknik belgesi vardır.
Bu belgede kaç santigrada kadar sizi izole edeceği de yazar.
Satın alırken bu detaya dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Kasklarda da diğer ekipmanlarda da tüm testler en kötü ihtimal göz önüne alınarak yapılıyor.
Bu nedenle aldığınız ekipman standartlara uygun ise muhtemelen canınızı koruyacaktır.
Çünkü testler de göz önüne alınan en kötü ihtimal oluşmuş bir kazaya bu güne kadar rastlanmamış.

"İyi de coq, sen böyle yazıyorsun ama kask taktığı halde ölen bir sürü motosikletçi tanıyorum."
diye soracaksınız tabii.

Kazın ayağı öyle değil arkadaşlar.
Yapılan araştırmalar, kaskın sizi koruyamayacağı kadar büyük bir kaza yaptığınızda meselenin sadece kafanızın korunmasıyla ilgili olmadığını gösteriyor.
Yani kask kafanızı koruyor olsa bile, vücudunuzun diğer bölümünde ölümünüze neden olabilecek başka yaralanmalar söz konusu.

Bilim adamları bunları da sınıflandırmış.
Fakat çok eskiden öğrendiğim bir bilgi olduğundan ve elimde döküman olmadığından şu an paylaşmam mümkün değil.
Fakat bildiğim iyi bir şey var.

Şu ana kadar gerçekleşen kazalarda, kafasında kask olan ve buna rağmen ölen hiç kimse sadece bu nedenle ölmemiş.
Yani kafasında standart kask olan hiç bir sürücü sadece kafasına gelen darbeden dolayı ölmemiş.
İlginç değilmi?

Kafasında kask olduğu halde ölen sürücülerin hepsinin vücudunda ölümcül hasar meydana gelmiş.

İşkembeden yazdığımı düşünen arkadaşlarım bir zahmet Hurt raporunu okusunlar.
Haklı olduğumu göreceksiniz.
Tabii extrem kazalar var.
örneğin geçen yıl rahmetli Ömer Uzma'nın başına gelenler gibi.
Veya kaskını düzgün bağlamamış ya da kaskı kafasına uymayanların başına gelenler gibi.

Bunların dışında, eğer bir kaza yaparsanız ve vücudunuzun geri kalan kısmına hiç bir şey olmamış bir kazaysa bu, KASK hayatınızı hemen hemen yüzde yüz kurtarıyor.
Fakat ölmek istemiyorsanız, vücudunuzun kritik bölgelerini de korumanız gerekiyor.
Bu nedenle, özellikle sportif motosiklet kullanan arkadaşların, en azından yeterli koruma ekipmanına sahip mont giymelerini şiddetle öneriyorum.
Böylelikle olası sağlam bir kazada sadece ayaklarınızı kaybederek kurtulmanız mümkün.
Ha ayaklarım bana lazım diyorsanız,
onun da bir çaresi var.....

Ha asıl sorunun cevabını merak ediyorsanız,
230 küsür km hızla düştüm.
Hala düşünebiliyor ve sağda solda ukalalık taslayabiliyorum.
Fakat ben düştüğüm de pistteydim.
Ama Körfez pistinde değil....
Gördüğünüz gibi ölmedim.

Ulem belki de öldüm.

Bu durumda sizde çoktan ölmüş oluyorsunuz.
Yani öbür tarafta salakça yazışıyoruz.
Tüh keşke alıştıra alıştıra söyleseydim size...

Sen şehit oğlusun,incitme yazıktır atanı,
Verme,
Dünyaları alsan da BU CENNET VATANI...
Eski
  (#2797)
bathu

bathu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
08-10-2008, 16:39 PM

Alıntı:
aYe´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Abi boşver başka başlıktada Boy bana kitledi, bu profesyonellerin ufak tefek kaprislerini sindirecen yapacak bişi yok.

Alıntı:
GorkeM´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Konunun uzerinden zaman gecmis ama ben de fikrimi belirteyim.

Mustafa abinin bahsettigi (magma) soruya tam olarak cevap hickimseden gelememis.

Soru su aslinda, 200 km ile giderken dustugunuzde , hicbiryere carpmadan durana kadar suruklenirseniz ne olur.

Cevaplar daha cok "200 km ile dusen tulumlu birisi olur mu?" sorusuna gelmis.

Bu soru ornek gosterilerek degil daha cok mantik yurutulerek cevaplanir.
Cunku cevremizde durana kadar suruklenmis biri yoktur sanirim. Illa biryere carpmistir.

Ben fikrimi belirteyim. Tulum surtunmeden dolayi inanilmaz bir isi ortaya cikartacaktir ve yariscinin derisini onemli olcude yakacaktir. Bir zamandan sonra tulum da parcalanmaya baslayabilir. Fakat bu yarisciyi ciddi yaniklardan hastanelik etse de , oldurmeyecektir.

Ayni bicimde tekstil montla dusen birinin montu cok kisa surede parcalanacaktir. Ve derisi asfaltta kalacaktir. Bunun sonucu asiri doku ve kan kaybindan olumdur.

Bathu videoda viraja yatmamissin. Motor viraja yatmis sen ayaktasin
Motorun bu acisiyla diz verebilsen degil dizini dirsegini surtersin
görkemcim kot pantolonla dizimi deydirmem ama denemek isteyen olursa bedava denesin
bu video part-2 olan bide 1 var onda sarktım bunda sarkmadım 2 çeşit olsun diye dizimide açtım ama deydirmedim kot pantolonuma acıdım
kontra kullanarak motoru yatırmak kadar zevkli bişey yok virajlarda dizimi çıkarsam da çıkarmasam sarksam da lastikler sıfırlanıyor
fotoğraf için saol avatar yapim virajın başı bu ortalarda birazdaha yatıyorum.

Alıntı:
hadi len, lastik ten ip çımkaz tel çıkar, bak bu lastikle 1000 km gazladım ben
tmm çok ii yatmıyodu ama teller yere sağlam basıyodu

bu arada biri metzeller m3 mü dedi

http://img219.imageshack.us/my.php?image=spa0152xy4.jpg
yürü git kurufasulye ortacı lastiğin yanakları duruyor viraj özürlü seni benle iddaya giriyormusun BT-014 lastiğimde tel yok ip var. ipin bir altında tel varsa bilemem adresini ver lastiği yollayım sana gökanım.. senin o m3 lerde tel bariz görünüyor metal renk hemde. bende de ip görünüyor beyaz dan hemide lastiğin fotosunu eklerim istersen