Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Merhabaa!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    kebabykebab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2021
    Şehir
    istanbul
    Herkese selamlar!, Nasilsiniz, iyimisiniz? Benim adim Demir ve Istanbulda yasiyorum. Daha motor almadim ama en azindan bir fikir sahibi olabilmek icin bu foruma uye olmaya karar verdim. 22 yasindayim ve ilk ehliyet sinavima gelecek ay girecegim (biliyorum biraz geciktim, malum sehirde yasayinca gerek duymuyor insan).

    Benim motor alma amacim hiz yapmak veya altimda iyi gozukmesinden ziyade turkiyeyi gezmek icin almak istiyorum. 22 yildir yasadigim sehri birakin marmara bolgesini bile cok gezmedigimi farkettim o yuzden, motorda biraz deneyim kazandikta sonra yavas yavas turlar yapmaya baslayacagim. En sonunda ise umarim hayalim olan turkiyenin butun illerini gezme seruvenime baslayacagim! Herkese selam yeniden!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    20 Aralık 2020
    Race olmayan 200 cc üstü 500cc altı japon motorların birçoğu sana ve yola uygun araştırın.

  3. #3

    Üyelik
    25 Temmuz 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Crf 250 L
    Selamlar dostum umarım en kısa sürede istediğin motoru alır ve özgürlüğe kavuşursun 👍

  4. #4
    kebabykebab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2021
    Şehir
    istanbul
    200cc ye kadar cikabilirim (butce olarak 25.000 tl yi asmadikca) ama baslangic olarak scooter almak daha mantikli degil mi? Trafikte vitesti oydu suydu buydu diye ogrenicegime ilk olarak trafikte var olmayi ogrenmeliyim diye dusunuyorum. Mondial ZNUi 125 dusunuyorum (biliyorum bunla turkiyenin heryerine gidemem ama baslangic icin fena degil gibi duruyor en azindan marmara, ege ve akdenizin cogu yerini gezebilirim diye dusunuyorum, asiri derecede egimli daglara cikmadikca) siz ne dusunuyorsunuz sizce dogru bir yol mu?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:30 ----------

    Cok tesekkur ederim dostum . Aslinda butcem 25 bine kadar cikarabilirim ama ogrenmek icin Mondial ZNui 125 alacagim o yuzden hele bir ehliyeti alayim, gerisi kolay

  5. #5

    Üyelik
    20 Aralık 2020
    Tabiki scooter mantıklı ama 22 yaşındasın 40+ biri değilsin çabuk öğrenirsin 25 tl bütçeye ns200 biraz zorlamayla benim tercihim mt 25 olurdu maksat gönül hoş olsun bu arada ben 15 yaşında ilk motorumu aldığım zaman daha önce hiç sürmemişken hadi al git diye verdiler internetten öğrendiğim kadarıyla kapmıştım işi yani atla deve değil öğrenirsin tekerine taş değmesin .)

  6. #6
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Çok kısa sürede bıkacağınız modellerden uzak durun bence. Hiç deneyiminizin olmaması önemli konu.
    Adım adım gidin.
    İleriki zamanda göreceksiniz ki; tüm plan değişmiş.

  7. #7
    kebabykebab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2021
    Şehir
    istanbul
    Benim icin oncelik gezmek oldugu icin aslinda herhangi bir motor olursa bana farketmez. 125cc az gelir gibi geliyor bana da ama hem Mondial ZNui nin retro tipi de hosuma gitti. Ayriyetten scooter olmasi bana uzun yolda extra bagaj ve rahatlik saglamayacak mi? Ben sabirliyimdir yani a noktasindan b noktasina kac saatte giderse gitsin ben mola ala ala kuruyemis citleyerek turist omer gibi gitmek istiyorum zaten.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------

    Aynen zaten daha hic kursa baslamadigim halde debriyaj, vites, arka/on fren bosa almak falan bunlari yavastan cozuyorum, okuyorum. Bilmiyorum ben bu race tipli motorlara hic mi hic alisamadim. Benim goz zevkim daha cok rahat olanlara dogru kayiyior. Param olsa "harley 883 iron" veya "tenere" alirim direk ama o gunler de gelecek umarim Cok tesekkur ederim bu arada tavsiyelerin icin!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)