Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ankara'dan Selamlar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    23 Şubat 2017
    Merhaba İsmim Serdar. 39 yaşında mühendisim. 12 yaşımdan 25 yaşıma kadar motorsiklet kullandım (250 jawa (kara jawa derlerdi),jawa lazer, jawa 350 , minsk (125), coba (125) ve en son 251 etz mz kullandım. (Kullandım ama motor kullanma konusunda eksiğim çok. Hiç disk frenli motor kullanmadım ve hiç ön fren kullanarak durmadım)Ehliyetim yok ama yılbaşından önce alacağım. Konya/Kulu da kardeşimin yatan 125 lik Falcon motoru var ama bana göre motordan çok mobilete benziyor. O kadar hafif ki üzerinde kendimi gram emniyette hisetmiyorum ve saatte 60 km hızın üzerine çıktığımda çekiniyorum. Öncelikle ehliyet alıp sonrasında o motoru satıp torku yüksek bir motor almayı düşünüyorum.

    Önce bir ehliyet alayım sonra da güvenli sürüş eğitimi mi alırım yoksa youtube dan izleyeceğim videolar yeterli mi olur bilmiyorum. Şehiriçinde kullanmak üzere bir motor almayı ve kullanmayı düşünüyorum.

    Tüm motor kullanan arkadaşlara selam vermek istedim. İyi günler dilerim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Önce ehliyet alın, ehliyet alana kadar motorunuz olsa da trafiğe çıkmayın, herhangi bir kaza vb. olduğunda ehliyet olmadığı için başınıza çok dert açılabilir o riske girmeyin.
    Ehliyet kurslarının eğitimi ehliyet sınavını geçecek kadar oluyor. ehliyetinizi aldığınızda hakimiyet eğitimi ile eğitimlere başlayabilirsiniz. Video izleyerek falan ne kadar bilgi edinilse de bir eğitmen gözetiminde yaptığınız yanlışlar vb. anında düzeltilerek eğitim kadar olmaz.

    Şehiriçi için Küçük motor dah akıvark olur. Sele altı bagajı, zincir yağlama derdi olmaması, yyağmurda çamurda üzerinize daha az çamur sıçratması vb. kolaylıkları yüzünden scooter tavsiye ederim. 250cc bir scooter her işinizi görür. Şehrim kalabalık bir merkezindeyseniz fazla uzağa gitmeyecekseniz 125cc scooter daha rahat bile olabilir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)