Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Merhaba Herkese

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    26 Aralık 2019
    Merhaba,

    Ben Murat, 29 yasindayim ve Istanbulda tekstil uzerinde ihracat ithalat isi ile ugrasiyorum. Usakliyim. Henuz motorum yok, kaskim dahi yok ama kisa zaman icinde almayi planliyorum hersey sirasi ile planlandi

    Oncelikle ehlyete yeni yazildim, A sinifi olarak yazildim hanimda A sinifi olunca sanirim gurur yaptim A2 olmadan direk A ya yazildim Nedeni basit cok buyuk motor hedefim yok ancak almisken A olsun istedim baska birsey degil.

    Genc biri olarak motora yillarca tehlikeli oldugunu dusunup karsi biriyken ilk olarak 50cc kullanmamla baslayan deneyimim ve hevesim bir anda fikrimde 180 derece geri vites yapmama neden oldu. Cahilce on yargili oldugumun farkina vardim. Araba kullanmayi cok sevmemden ve belkide cevremde hic motor kullanan olmadigi icin bu on yargi olusmus olabilir yada cevresevel ailesel faktorler..

    Once 50cc almayi dusundum (fiyat cazibiyetinden dolayi) ancak Basaksehirde oturup Kagithanede calisiyor olmam ve Tem de surmem gerekli ancak 50cc ile bu 30km mesafeyi gidebilecegime emin olamadim. 1 haftalik 50cc kiralayarak denedim ve 50cc almaktan vazgectim. Benim bu yolu daha iyi bir motor ile gitmem gerektigine karar verdim ve buda motor ehliyetsiz olmayacagi icin vakit kaybetmeden kursa yazildim. Tek tedirginligim daha once manuel motor deneme firsatim hic olmadi ve cok kisa surede ogrenilir mi?

    Xmax 400 kullanma firsatim oldu bundan dolayi bu tarzda ironmax 250 veya forza 250 almayi dusunuyorum. Keyfi olarak binmeyi dusunuyorum, hergun kullanmam diyorum ancak icimdeki heyecan hava guzel oldukca hergun binersin diyor Bu arada sadece ise gidip gelmek degil asil niyetim keyfi binmek isiyorum boyle guzel yollarda gezmek agaclikli, renkli, manzarali, tepeli ve sahilli cesitli yollar istiyorum istanbula yakinda olsun istiyorum. Cok mu istedim daha motorum bile olmadan Yilda ortalama 43 bin km yol yapiyorum aracimla hani arabadan hicbir zaman sikilmam derdim ve yillardir sikilmadanda kullandim ama sanirim motor bunu biraz kiracak gibi, ilereyen zamanlarda ogrenecegim.

    Cok uzun tuttum. Yazanlara cevap verememissem kusura bakmayin forumun kullanimina biraz yeniyim ve telefondan safarinden biraz zorlaniyorum. Tapatalka bakacagim varsa oradan daha kolay olabilir tabiki.

    Selamlar herkese,


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Hoşgeldiniz.
    Tek soru sornuşsunuz.
    Vitesli motora en geç 1 hafta içinde alışırsınız sanırım.
    Vitessizle başlarsanız, tembellik yaratabilir.
    Uygun fiyatlı, bakımı parçası ucuz bir motorla başlayın.
    Düşe kalka öğreneceksiniz zaten.
    Düşmeyen motorcu yoktur, henüz düşmemiş motorcu vardır sözünü unutmayın. Bu, bu işin doğasında vardır.

    Ben, motosiklet tutkusunun önündeki en büyük engelin motosiklet ustaları(!) olduğunu düşünüyorum. İnsanı hayatından bezdiriyorlar.
    Motorculuğun, sadece motor sürmekten ibaret olmadığını, parça, aksesuar, gelişim, özgüven ve özgürlük olduğunu zamanla anladıkça daha fazlasını isteyeceksiniz. Tarz da zamanla oturacaktır.

    Dediğim gibi, yüksek fiyatlı motorların bir grenajını yenilemeye kalksanız ( o da bulabilirseniz ) yok sipariş, fabrikadan gelecek, geldi-gelmedi, farklı modelinki gelmiş, montaj, renk uymadı vs üstüne de 2-3 bin tl..

    Alın bir cbf 150, tvs 150, mondial mcx 150..
    Öğrenince belki crosss ya da cruiser ya da naked, süper sport'a kayacaksınız..
    Kendinize zaman verin, gerisi gelir

    ( güzel dedim, yaz bunu )

  3. #3

    Üyelik
    26 Aralık 2019
    Hoşbulduk
    Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

    Her motorcu düşüyorsa bir defa bile olsa, Allah kimseye sert düşüş göstermesin diyeyim o zaman


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)