Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Herkese Merhaba - Motosiklete Yeni Başlama

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    19 Aralık 2017
    Şehir
    Çorum
    Motosikleti
    Versys650
    Motosiklete başlama maceramı kısaca paylaşmak istedim.
    Biraz uzun olacak ancak düşünen arkadaşlara belki ufakta olsa bir yardımım olur.

    Motosiklet macerasına başlarken araştırmalarımda sürekli karşıma çıkan ve çok faydalı bilgiler edindiğim Barkın Bayoğlu'nu (Altın Elbiseli Adam)saygıyla ve rahmetle anıyorum.

    Önceleri Motosiklet kullanmak bana pek cazip gelmezdi. Ekim 2017 de Motosiklete merak salmaya başladım ve ciddi ciddi düşündüm.

    Bir taraftan Motosiklet modellerine bakarken diğer taraftan da bu işin ehliyet ve eğitim kısmını araştırmaya başladım.
    Ehliyeti almışken A sınıfı alayım dedim ancak Çorum da olduğumuz için imkanlar kısıtlı, A sınıfı ehliyet alabileceğim sadece 2 kurs varmış bunlardan birisi kullanmayı bilmeyenleri kaydetmediğini söyledi.

    Bende diğer kursa gittim ve iyi ki oraya gitmişim. Orada Bahadır Hoca ile tanıştık önce küçük sonra büyük motorla çalışır ve yaparız dedi.

    Benim daha önce hiç motor deneyimim yoktu, gençliğimde 7-8 yıl okula sürekli bisiklet ile gidip geldim, yaklaşık 15 yıldır da araç kullanıyorum.
    Bu halde iken Bahadır Hocanın da gayretleri sonunda günde bir saat olmak üzere 12 günlük bir eğitim sonrasında MT07 ile ehliyet sınavını başarı ile geçtim ve ehliyetimi aldım.

    Eğitimlere başlamamla birlikte bir taraftan da gerekli donanımları almaya başladım. Sezon sonu indirimlerinden yararlanarak ilk önce kask,mont, eldiven ve dizlik aldım, daha sonra pantolon ve ayakkabıyı da tamamladım.

    Benim aklımda ilk başlarda klasik (chopper) bir motor vardı, ancak hocamla konuşmalarımın sonunda bana enduro tarzının uygun olduğunu klasik bir motorun çok ilgi alaka ve güzel bir yol istediğini söyledi.

    Bende Hocamın tavsiyesine uyarak bir sezon alışma süreci olacağı için parça maliyeti düşük ve satmak istediğinde piyasası olan bir model motosiklet almaya karar verdim ve 2. el mondial 150mh drift modelini aldım.

    Motoru şimdi almamın sebebi ölü sezon olması ve 2. el fiyatlarının düşük olması. Tabi hava şartları pek uygun olmadığı için henüz fazla binme şansım olmadı. Havaların ısınmasını sabırsızlıkla bekliyorum.

    Yeni başlayacak arkadaşlar için işin maliyet kısmını da paylaşmak istiyorum.
    Kurs, Sınav ücreti Ehliyet harçları için yaklaşık 1.350,00 TL
    Koruyucu Ekipman (Kask,Eldiven,Mont,Pantolon,Ayakkabı) 1.150,00 TL
    Toplam 2.500,00 TL

    Tabi ki koruyucu ekipmanlar da çok daha pahalı yada ucuz malzemeler de var ben koruyacağına inandığım ortalama ürünler almaya çalıştım.

    Ben otomobili keyif alarak kullanan birisiyim, zaman zaman da karting pistlerine gidip yarışırım ancak motosiklet başka bir keyif. Sezon başlasa da gezsek

    Bu arada tecrübeli arkadaşlara şunu sorayım hem yeni başlayan diğer arkadaşlarda okursa bilgi edinmiş olurlar, Motosikletiniz de sürekli taşıdığınız alet ve edevatlar nelerdir ve bunu motosikletiniz de nasıl nerede taşıyorsunuz?
    guapoboss bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Hoşgeldin aramıza. Sezon başlamasına gerek yok bence. Ben mesela sezonu kapatmamaya niyetliyim. Bugün az önce indim motordan. Yarın yine üstündeyim.

  3. #3

    Üyelik
    19 Aralık 2017
    Şehir
    Çorum
    Motosikleti
    Versys650
    Hoş buldum, Güneşi gördükçe çıkıyorum ama tam anlamıyla keyfini sezonda yaşarız diye düşünüyorum.

  4. #4

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Ekim 2017 motosiklete merak salmaya başlamışsın aralık 2017 bir nevi anılarını yazıyorsun ekim 2018 de yapacaklarını düşünemiyorum bile.

  5. #5

    Üyelik
    02 Ekim 2017
    benimde çocukluğumdan beri motosiklet hayalim var 16 yaşındayım nisanda 17 oluyorum babam sayesinde ehliyet kursunada yazıldım (A1) ve bisiklete binerken bile kask takmadan binmem. fakat annemle yaşıyorum ve ikna konusunda baya bir güçlük çekiyorum... ikna konusunda yardımlarınızı beklerim nasıl ikna ederim babamla öyle çok görüşen bi insan değiliz. mesela aklımda motoru alır anneme derim motor aldım diye söyliyeceği tek şey dikkatli ol oğlum olur diye düşündüm hep. Fakat motosikleti alsam bile devir işlemlerini falan reşit olmadığım için de yapamıyorum ne yapmam lazım tek merak ettiğim bu...

  6. #6
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Hayirli olsun.Aslinda başlangıç için kış mevsimi daha riskli olabilir dikkat edin demek için girecektim fakat zaten kışın pek kullanmayacaksiniz anlasilan..

    Yazinizi ve ehliyet alma surecinizi okudum, ihtiyatlı olarak iyi yapmışsınız bence, şimdi ya da yaza doğru da kullansanız. daha büyük motorlar kullandım kafasına girip sakın hafife almayın naçizane tavsiyemdir, kendine çok güvendiğiniz anda sıkıntı yaratabiliyor çünkü.

    Sorunuza gelince, pek alet edevat falan taşımıyorum yanımda nerde trak orda bırak hesabı, cagiririm aracı,gelir alırlar, belki şanstır hiç yolda kalmadim..Yazmayı unuttum, rolanti ayarı ve karburatore bakmak için küçücük bir tornavida ve aynalar için ingiliz anahtarı bulunduruyorum kuyruğun altinda bikaç kez işime yaradı.Nispeten uzun yol icin de lastik patlarsa diye bi sprey-fitil fln şart bence. Gerçi biraz daha tedarikli olmak lazım fakat bu tarz işlere çok yatkın değilimdır.Bir de kilit;) her zaman yanimdadir..

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    En iyisini A sınıfı ehliyet alarak yapmışsınız. Şahsen ben o kadar cesaretli olamadım yaşım 29 olmasına rağmen A2 aldım. Ybr125 , rx3i evo dan sonra Şu an ktm duke 200 kullanıyorum , inşaallah bundan sonraki motorum duke390 olacak ve o tüm ihtiyaçlarıma yetecek bi motor.

    Yanımda disk kilidi , kask kilidi , decathlondan alınma katlandığında cebe bile sığabilecek yağmurluk taşıyorum. Şehir dışına gideceksem lastik tamir köpüğü , buji ve bi kaç anahtar alırım her zaman.
    SRDR KTM 390 bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    19 Aralık 2017
    Şehir
    Çorum
    Motosikleti
    Versys650
    Ben masa başı çalışıyorum bu nedenle yorgunluğumu atmak, zihnimi rahatlatmak için keyif aldığım işler yapmam lazım, herhalde bu zamana kadar birikmiş yorgunluğumu atabilmek için karar alma ve sonuca ulaşma süreci böyle kısa oldu. Bir de yaş itibariyle geç kalmışız hızlı olalım istedim, Şairin dediği gibi "Yaş 35 dante gibi ortasındayız ömrün.."

    Her ne kadar süreci hızlı yaşasam da tedbiri elden bırakmıyorum, bırakmamak da gerekir zaten.

    Araç kullanmak ezber işi değil, ne kadar iyi bilirsen bil yeterince pratiğin ve tecrüben yoksa tehlike anında sıkıntı yaşayabilirsin. Bunun için sürekli çalışmak ve tecrübeyi artırmak önemli bunu yaparken de riskin en az olduğu yerden başlamak gerek.

    Şimdilik düşüncem bir sezon sonra 650 lik bir enduro yada touring modeli. Tabi bu sezon nasıl geçer imkanlar nasıl olur bakacaz, şimdilik erken.

    Disk kilidi aldım kask kilidi almadım ancak disk kilidinin hatırlatma kablosu var onu kullanabilirim sanırım

    Alet adevat konusunda da şehir dışına çıkarken Lastik tamir kiti, anahtar, tornavida taşımakta fayda var anlaşılan.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler