Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Merhabalar taze kan olarak forumda yeniyim :D

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    07 Temmuz 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ne yazık ki yok
    Merhaba arkadaşlar/abiler/ablalar adım Emir Can 18 yaşında ilk motorunu almak için yaz işinde çalışan kısacası taze kan biriyim foruma bir kaç dakika önce kayıt oldum yavaş yavaş incelemeye başladım daha tecrübelilerinizden bilmem gerekenler güzel bilgiler teknikler öğretici videolar konular gibi örnekleri almak için bu konuyu açtım şimdiden teşekkürler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    14 Nisan 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Kural 1:Araştırmak
    Kural 2:Araştırdıklarını zihin süzgecinden geçirmek
    Kural 3:Süzgeçe takılanları tekrar araştırmak
    Kural 4:Bu süreç sonunda oturmazsa sormak
    Kural 6:Ekipman önemini tam anlamıyla kavramak
    Kural 7:Sürücü belgesi ve diğer evrakların tam olmasının önemi tam anlamıyla kavramak.
    Kural 8:Eğitimin önemini tam anlamıyla kavramak.
    Kural 9:Deneyimin önemini tam anlamıyla kavramak.
    Kural 10:Moralini bozmamak.

    Kural 10 önemli, benim gibi sana kurallar koyma hakkı/yetkisi olmayan birisi çıkıp bu şekilde bir yorum yazdığında yada daha beteri olduğunda (bir fikir yüzünden forum ortamında linç edildiğinde vs.) gereğinden fazla takıp gereğinden fazla demoralize olmamak.

    Kuralları bir kenara bırakmak gerekirse, bir tavsiyem olacak: hiç bir bilgi hazırdan sana gelmez, senin detaylandırarak araştırman ve sorman lazım. Bu yüzden bu konunda olduğu kadar hazırcı olma.

    Yazarken aklıma geldi lastiğin önemini de iyice kavraman senin yararına olur.

    Videoları ve üslubu hakkında tarafsız olsam da "altın elbiseli adam" adlı youtube kanalında faydalı bilgiler bulabilirsin.

    Bütçeni başlangıç, orta ve uzun vadedeki hayallerini (sadece motosiklet olarak değil, motosiklet-ekipman-belge ve eğitim olarak) burada paylaşırsan daha çok yorum gelebilir.

    Bu arada foruma hoşgeldin.
    Phenex bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    07 Temmuz 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ne yazık ki yok
    Şimdiden teşekkür ederim açıkçası küçüklüğümden beri motosiklet bir gönül sevdası tutku benim için hiç bir şeyin aramıza girebiliceğini düşünmüyorum tam bu yazıyı okumadan önce AEA lastik önemi videosunu izliyordum ilginç bir rastlantı olmuş :D İnternet üzerinde bir çok popüler insanın AEA olsun Rahmi Barutçu olsun işte ''hayati bilgiler'' veya ''dikkat edilmesi gerekenler'' gibi başlıklı anlatımlarının bir çoğunu dikkatli bir şekilde takip ederek izlemiştim ve izlemeye de devam ediyorum pratiğe geçme fırsatım gelene kadar ne kadar teorik bilgi öğrenebilirsem öğrenmeye çalışıyorum diyim kısacası

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:54 ----------

    Maddiyat kısmında istediğim bütçeli motoru belirlemeden bir liste kafamda tam oluşturamadım açıkçası abs li ve İstanbul şehrine ayak uydurabilicek 250cc'lik bir motosiklet almayı düşünüyorum ne kadar doğru emin değilim bir kaç gördüğüm okuduğum şeyler beni bu yöne itti. Aklımda olan motosiklet KTM RC 250 modeli ilk başlarda 2. el almayı düşündüm fakat rodaj ayarlamasıydı yağ bakımıydı filtre bakımıydı gibi şeylerin ne kadar önemli olduğunu gördükten sonra motosikletimin daha uzun ömürlü daha sağlıklı ve daha sağlıklı sürüş deneyimi açısından ve birazda ilk göz ağrı diyim maneviyatı yüksek olucağından 0 almak daha mantıklı gibi geldi fakat hiç bir şey bilmiyorum daha tecrübeli olanlarınızdan öğrenmeye geldim her türlü bilgiye açığım şimdiden teşekkürler..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)