Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

motosiklet sahibi olmadan forumda olmak ve deneyim olmadan MT 07 ile sınava girmek

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    30 Ocak 2017
    Merhaba arkadaşlar
    Adım Sarp,foruma Balıkesir Ayvalık'tan katılıyorum ve sanırım yaş olarak birçoğunuzdan daha yaşlıyım 1976 doğumluyum.Başlıkta dediğim gibi şu anda bir motosiklet sahibi olmasam da sık sık foruma girip konuları okumaktan zevk alıyorum.Aranıza bir motosiklet sahibi olarak katılmak istesem de günümüz ekonomisinde ve şu anda bu mümkün değil ama bu aranıza katılıp sizlerle sohbet etmemek içinde bir engel değil.
    Yıllardan beri otomobil kullanırım ve arada sırada çok nadir de olsa motosiklet kullanma fırsatım oldu,geçtiğimiz yaza kadar kullandığım en büyük hacimli motor 250 cc lik bir motordu.En son Antalya Alanya'da bir otel şantiyesinde çalışırken genç bir çalışan 0 km bir mat gri Yamaha R25 almış bende hayırlı olsun,kaça aldın vs sorular sordum. Her neyse sohbet ederken abi istersen al bir tur at dedi,bende emin misin benim öyle çok deneyimim yok filan dedim o da abi birşey olmaz git gez dolaş dedi. Bende çevirdim kontağı başladım sürmeye kullanmaya başlamadan önce biraz endişeliydim, acaba kullanabilir miyim gibisinden ama sürmeye başlayınca rahatladım çünkü r25 kullanması hakikaten rahat bir motor ve dengeli. O zamana kadar scooter almayı planlarken r25 kullandıktan sonra scooter aklımdan uçup gitti.
    Adından hemen Alanya'da motosiklet ehliyeti almak için kursa başvurdum,orada ki kursun sahibinin oğlu genç arkadaş, abi hangi sınıf alacaksın ehliyeti diye sorunca bende A sınıfı olsun bakarsın ilerde yüksek hacimli bir motor alırım dedim, oda bana abi deneyim var mı filan diye sordu bende fazla olmadığını ama kendime güvendiğimi söyledim, o bana dedi ki, abi kursta A sınıfı ehliyet için daha yeni aldığımız bir Yamaha MT 07 motorumuz var emin misin bununla sınava girmek istediğine, benim şimdiye kadar R6 dahil bir çok motor kullandım ama bunun gibi torklu ve seri değildi dedi. Bende kendime güveniyorum dedim ve o zaman kadar adını ilk defa duyduğum MT 07 yi biraz araştırdım ve gerçekten seri bir motor olduğunu gördüm.
    Sağ olsunlar kurstan bana,biraz erken gel seni 180 lik mondial ile biraz çalıştıralım dediler,bir kaç gün mondial kullandıktan sonra sıra geldi MT 07 ye, genç arkadaş bana, abi 2. viteste hiç gaz vermek kalk dedi(o da haklı olarak motoru kafama geçirmemden korkuyor ) iki kere motoru stop ettirdikten sonra bana, sen istersen biraz daha mondial kullan dedi bende biraz sinirlenip sen bana bir karışma dedim o da tamam dedi,bende yine 2. viteste ve bu kez biraz gaz vererek debriyajı bıraktım ve motor sorunsuz bir şekilde hareket etti ve yüz metre ileriden sorunsuz bir şekilde dönüp geldim ve bir kaç tur daha attım,en başta endişeli olan arkadaş benim nasıl kullandığımı görünce rahatladı ve ben bir çay içeyim sen gezmeye devam et deyip yanımdan ayrıldı ve böylece MT 07 ile baş başa kalmış olduk. Arkadaşlar, şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki MT 07 nin kullanımı 180 lik Mondial a göre çok daha rahat, demek istediğim kalite farkını orada anlıyorsunuz zaten,vites geçişleri,denge vs her anlamda çok daha rahat kullanılıyor.
    ve sonunda direksiyon sınavı geldi çattı ve o zaman kadar Alanya'da yeni siteme göre A sınıfı ehliyet sınavına giren ilk kişi olduğumu ögrendim, sınav müfettişleri de o zaman kadar A sınıfı ehliyet sınavına girmedikleri için hepsi merakla MT 07 nin başına toplanıp motor hakkında soru sormaya başladılar,nasıl kullanımı rahat mı ve bunun gibi sorular hatta içlerinden birisi güzel motosikletmiş ver bir tur atayım deyip beni motordan aşağı indirip bir tur attıktan sonra çok güzel motor deyip motosikleti tekrar bana verdi ve direksiyon sınavına böylece girdim ve sorunsuz bir şekilde tamamlayıp A sınıfı ehliyetimi almış oldum ( tabi Alanya'da ilk A sınıfı ehliyeti almanın biraz gururlandım)
    Ve r25 kullandığımdan beri o motosiklet aşkı bana da bulaştı ve şimdi aranızdayım. Umarım en kısa zamanda bir motosiklet sahibi olup bu zevki kaldığım yerden yaşamaya devam ederim. Uzunca bir yazı oldu umarım sıkmamışımdır sizleri.
    SAZMAN, potasyum, espresso ve 4 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Mayıs 2011

  3. #3

    Üyelik
    08 Ağustos 2013
    Şehir
    Hatay/Antakya
    Motosikleti
    cbf150, pulsar200ns
    Zehiri aldınız artık bırakması hiç kolay olmaz. Hoşgeldiniz Sarp Bey. Gözümde bir Harley kullanıcı olarak görünüyorsunuz.

  4. #4

    Üyelik
    30 Ocak 2017
    Alıntı Simak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zehiri aldınız artık bırakması hiç kolay olmaz. Hoşgeldiniz Sarp Bey. Gözümde bir Harley kullanıcı olarak görünüyorsunuz.
    Teşekkür ederim, hosbulduk. Birçok motoru ve test videolarini inceledim. Su anda en beğendiğim motor yamaha tracer 700 bakalim zaman ne gosterecek ama yinede daha önce 200 luk yada 250 lik bir motosiklet kullanmak istiyorum.

  5. #5
    bankimuun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CBR 250R Repsol
    Hayırlı olsun. Tekeriniz düz bassın.

  6. #6

    Üyelik
    30 Ocak 2017
    Teşekkür ederim. Sizinde.

  7. #7

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Sanırım artık Ayvalık'tasınız. Ben de sizin gibi geç başlayan ve şu anda 45 yaşında Ayvalık'ta yazlığı olan biriyim. Motosiklet tutkusu bambaşka bir şey. Ben farklı olarak vitesli motorlara hiç heves etmedim. Scooter diye bir kolaylık var. 3 yıldır yaz-kış İstanbul'da kullanıyorum çoğunlukla ev-iş. Geçen yaz bir kez de İstanbul-Ayvalık yaptım ok keyifliydi. Çok yüksekten uçmazsanız hayallerinizin gerçekleşmesi kesin. Scooter düşünürseniz her türlü fikir olarak yardımcı olurum.

  8. #8
    nalpergok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Aralık 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Triumph Tiger 660 Sport
    İnşallah en kısa zamanda istediğiniz motosiklete kavuşursunuz.

  9. #9

    Üyelik
    30 Ocak 2017
    Iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:36 ----------

    Evet, Ayvalık ile Burhaniye arasında bulanan Gömeç te sahildeyim. Bende sizin gibi ilk başta scooter bir motorsikletlere bakıyordum, ilk inceledigim ve hatta kısa mesafede de olsa kullanma fırsatı bulduğum Honda Pcx i baya bir araştırdım ve testlerini de inceleyip izledim. Gerçekten kendi sınıfında her konuda harika bir scooter, tek kötü tarafı fiyatının yüksek olması. Onun dışında dört dörtlük bir scooter.
    Her neyse scooter dan vitesli motosiklete ilgi duymam giriş yazımda da söylediğim gibi Yamaha r25 kullanmamla başladı, daha önce de Honda nin 125 lik motosikletini kullanmıştım ama r25 te olduğu gibi zevk aldığımı hatırlamıyorum, en son ehliyet sınavına girerken Mt 07 yide baya bir kullaninca scooter tamamen demeyim ama büyük ölçüde silindi.
    Şimdi ilk amacım 150 lik yada 250 lik bir vitesli motorla deneyim kazanip sonra ne olacak görmek.
    Bu arada size de çok teşekkür ederim. Belki birgün Ayvalik ta buluşup çay içme fırsatımız olur.

  10. #10
    fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2014
    Şehir
    kadıkoy
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Hosgeldiniz, Burhaniye'den Gömeç'e sevgiler. (Simdi olmasa da yazin en azindan)
    Madra daglarina dogru ne guzel gezilir oralarda. Ataturk kayaliklarina dogru.

  11. #11

    Üyelik
    30 Ocak 2017
    Alıntı fazil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hosgeldiniz, Burhaniye'den Gömeç'e sevgiler. (Simdi olmasa da yazin en azindan)
    Madra daglarina dogru ne guzel gezilir oralarda. Ataturk kayaliklarina dogru.
    Hosbulduk. Evet bizim buralar yazın başka güzel. Bana hep yazları çok çabuk geçer gibi gelir.

  12. #12

    Üyelik
    28 Aralık 2014
    Şehir
    çorlu
    Motosikleti
    4. motor Honda
    ilk adımı atmak için ikinci el bir suzuki inazuma güzel olur

  13. #13
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hondabeat > cbf150 > twsapache > cbf150 > NC700 >
    Motoru elimden almak istedi çok sinirlendim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler