Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

37 Yaşında İlk Kez Motor Kullanan Üye

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    05 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Ben de 37 yaşındayım, 35'imde başladım motora.Biz çocukken Ankara'da her yerde motor vardı.Honda-yamaha-kawasaki isimlerini ezberlemiştik.Tabi bir de jawa...En çok ondan vardı etrafta.Sonra 90'lı yıllarla birlikte motorlar kayboldu.Halen de yok, Ankara tam bir otomobil mezarlığı.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    karaca3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    pulsar 200 ns
    ehliyetiniz ve motorunuz hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın.

  3. #43
    Ergün Er. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ocak 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Araştırıyor..
    Alıntı ardem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    37 Yaşında İlk Kez Motor Kullanan Üye
    Evet o benim. 37 yaşıma kadar iki tekerlekli üzerinde motor olan hiç bir icat kullanmamıştım. Fakat 22 yaşıma kadar aktif olarak bisiklet sürdüm ve 14 yaşımdan bu yana araba kullanmaktayım.
    İşyerinde motoru olan bir arkadaşımdan merak ettim ve rica ettim CBR 250 sini güvendi ve bana verdi. Genel mantığı tarif etti ve 2 tur attım yaklaşık 2 km bol virajlı bir yolda, hatta işi abartıp vites bile kullanabildim.

    Sonrasında motosiklet sürmeyi öğrenmeye karar verdim ve tavsiye üzerine koyu Beşiktaş'lı olmama rağmen Fenerbahçe Sürücü Kursuna gittim.

    Kurstan Kerim , Berkcan ve Özgür Hocaya teşekkür ederim gayet ilgililer özellikle Berkcan küçük yaşına rağmen tam bir ciddiyetle her hatamı ve yapmam gerekeni anlattı.

    Kursta teorik eğitim ve 12 saat sürüş eğitimini tamamladıktan sonra ilk seferde 600 veya 650 cc bir Suzuki Gladius motorla direksiyon sınavından tek seferde geçtim ve A sınıfı ehliyeti aldım. Bu arada forumda tartışmalar olmuş yok önce A alınır A2 alınır falan. Ben tek seferde A aldım hiç tecrübem olmadan.



    Ehliyeti aldıktan sonra Bajaj RS 200 ü çok beğendim fakat AEA nın jant kırma muhabbetinden sonra vazgeçtim. Epey kaza videosuda seyredip korktuktan sonra kendime biz önce scooter la başlayalım becerebilirsek vitesli motorlarla yavaş yavaş büyütürüz dedim. Malum hanımla oğlum evde ekmek bekler. Bize bir şey olursa onlara kim bakar.

    Gittim Anes Honda'dan bir PCX 125 aldım. Herkes sıfır alma dedi ama sıfır ile <10.000 km arasında fark 500 TL falandı, bende gittim sıfır aldım. Plaka masrafı çok tutuyor diye korkutmuşlardı. Toplam 230 TL 'ye plaka ve ruhsatı hallettim. Anes'de güzel koruma demiri görmüştüm ondan da taktırdım birde rüzgar siperliği taktırdım.
    Sigorta 720 TL ye halloldu.

    İstanbul'da ev ile iş arasında sabah akşam toplam 10 km kullanacağım ve kapalı garajım olduğu için kasko yaptırmadım. İşyerinde güvenlik var İşyeri de sağlam.

    Gelelim asıl konuya; Daha önce motosikletlerden bihaber bir araba kullanıcısıydım şimdi motosikletlere daha çok dikkat ediyorum ve mutlaka trafikte görüyorum. Motosikletlerin trafikte ne kadar az görüldüğünü kendimden bildiğim için motosiklet kullanırken de kesinlikle yol boş olmazsa ilerlemiyorum. Kavşakta yol benim olsa bile karşıdaki araba ile göz teması kurmadan geçmiyorum.

    Benim yeni motosiklet kullanıcısı olarak tavsiyem; trafikte arabaların size yol verdiğinden emin olmadan kesinlikle ilerlemeyin çünkü araba sürücüleri için tehlike büyükten küçüğe doğrudur. Yani araba sürücüsüne göre en tehlikeli araç kamyon iken en az tahlikeli olan bisikletttir. Biz de bu sıralamada yerimizi bilmeliyiz.
    Olayın psikoloji veya mantıkla bir alakası yok, tamamen göz ilüzyonu ile alakalı.Yani büyük araçlar aynı hızda bile olsa gözünüze hızlı görünür küçükler ise yavaş.

    Şimdi yeni motosiklet kullanıcısı olarak bende sizlerden tavsiye bekliyorum ve forumda tavsiyelerinizi okuyorum.



    Erdem
    Yaş 37
    İstanbul
    Mühendis
    0Rh+
    Merhaba hayirli olsun dostum. Al benden de o kadar, senin adina sevindim, motosiklet aşkı uzaktan bakarak geçmiyor yasamak lazim bende hep öteledim arabam var diye ancak yok olmuyor bende artik 2 aya kadar motosikletimi alip yola cikmaya karar verdim nasip bakalim. Neden 2 ay cunku Ankara da Mart ayina kadar motosiklete binmek çokta kolay degil hele ki ben gibi bir acemiye

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------

    Alıntı Ahmetbahadır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de 37 yaşındayım, 35'imde başladım motora.Biz çocukken Ankara'da her yerde motor vardı.Honda-yamaha-kawasaki isimlerini ezberlemiştik.Tabi bir de jawa...En çok ondan vardı etrafta.Sonra 90'lı yıllarla birlikte motorlar kayboldu.Halen de yok, Ankara tam bir otomobil mezarlığı.
    Evet ya eskiden Ankara'da da bir cok kişide motosiklet vardi , heleki jawa yi hic unutmam ilk ve son kullandigim vitesli motordu. Şimdilerde sadece motorsiklet kurye arkadaslarda var ilginç bir tespit tebrik ederim umarim bizlerle birlikte çoğalır ve yeniden motosiklet kulturu can bulur..

  4. #44
    Levent68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Aralık 2012
    Yalnız değilsin arkadaşım. Hayatımda ilk motoru 43 yaşında 2012 de kullandım. Ehliyetimi alırken. Aşk o zaman başladı ateşi hiç sönmüyor. Yaklaşık 200 bin km yol yaptım o zamandan beri ilk motorum fazer1 idi şimdi Honda VFR 1200F kullanıyorum. Üç defa Almanya'dan Türkiye'ye yolculuk yaptım. Bu yaz kısmetse bir daha. ��

  5. #45

    Üyelik
    17 Ağustos 2011
    Sanırım yalnız değilmişim

    33 yaşındayım, uzun zamandır otomobil tecrübesine sahibim, fakat şu an ilk motor için kafalar çok karışık. Bu konuda fikir beyan eden yaşıtlarım, linkini verdiğim başlıkta da bir ara yorumlarınızı belirtebilir misiniz? Böylece bu başlığı da boşuna işgal etmemiş olurum
    http://www.motosiklet.net/forum/mark...ml#post4088837

  6. #46

    Üyelik
    08 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul Anadolu Yakası
    Motosikleti
    MT-25 (2020)
    Merhaba Dostum

    Hoşgeldin, bende 35 yaşındayım, istanbul tuzlada çalışıyor maltepe'de oturuyorum.
    Benimde senin gibi tecrübem yok ama merak + heves tavanda
    1 ay içinde cf nk 150 alacağım sıfır. 70 km işe gidip gelmeyi planlıyorum.

    Kazasız belasız sürüşler dilerim.

    Sevgi ve selamlar.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)