Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

32 Yaşımda Motorsikletle tanıştım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    04 Eylül 2016
    Motosikleti
    PCX150 ve XMAX250
    Merhaba,

    Yıllardır motosikletlere ilgim, merakım vardır ama kendim kullanıcı olmadım hiç bir zaman. Tehlikeli bulduğum için. (neden tehlikeli bulduğum kısmı ayrı bir konu)

    Haziran ayında bir arkadaşım Honda PCX150 motorunu satıyordu, bende onun işi görülsün diye ani bir kararla almaya karar verdim. Aldım ve garaja koydum 1 ay kullanmadan bekledi. Bir akşam motoru denemeye cesaret ettim ve ehliyet aldığım günlerim aklıma geldi. (Motor ehliyetimi 4 yıl önce almıştım) Honda PCX 150 ile sokak arasında yavaş yavaş turlamaya başladım. Kasksız, ceketsiz, eldivensiz, dizliksiz vs. ekipmansız. İnanılmaz zevkli geldi. Ertesi gün kask aldım ve şehir içine çıktım. Motora 2 günde alıştım. 3. günde aralara dalmaya başlamıştım bile ve harika zevkli geldi. (aralara dalma derken küçük bir şehirde bulunuyorum, küçük şehirin araları tabi. )

    3 günün sonunda motorculuk hakkında kafamda bazı konular netleşti. Öncelikle ekipmansız motosiklet kullanımı diye bir şey olmamalıymış. Şimdiye kadar artçı bindiğim her motora kasksız, ceketsiz ve eldivensiz binmiştim ve çok tehlikeli buluyordum. Motor işi delilik diyordum hatta.

    İkinci hafta Nolan N104 Absolute çeneden açılır kask, LS2 Breeze yazlık fileli Ceket ve alelade bir eldiven aldım. PCX150 ile artık tam gaz gidiyordum. (maksimum 110km/h zaten) Sanki yıllardır PCX'in üzerindeymişim gibi hissetmeye başladım. Motor kullanmanın çok dikkat istediğini öğrendim. Virajlar, uzun yollar, şehir içi trafik her şey yeniden başlıyordu. Acemiydim.

    Artık motosiklet kullanıcısı olmaya karar verdim. Hafta içi ve şehir içinde kullanımım neredeyse hiç olmayacaktı. Sadece hafta sonraları yakın ilçelere ve illere gitmek için kullanmak için motor almaya karar verdim. Scooter tam bana göreydi. Vitesle uğraşmak istemiyorum. PCX'ten sonra karşıma direk Xmax250 çıktı ama benim gözüm Honda Integra 750 deydi. Integraya bindim ve işte benim motorum bu dedim. Durması kalkması spor modda harika. Sonra yine düşündüm ve 150cc den 750cc e geçeceğimi kime söylediysem "olmaz öyle şey, önce 250 yap sonra 600 sonra 750" gibi yorumlarla karşılaştım. Bu yorumlara kulak asmadım, çünkü Integrayı bilmediklerini bildiğim içindi. Belki doğru söylüyor ama Integra için kendime güvenim tamdı.

    Normalde ikinci el motor alacağımı düşünmezdim ama arkadaşın Honda PCX 150 destek olmak için aldığım için benim için önemli değildi. Sonradan fark ettim ki arkadaşım PCX 150 motorunu çok temiz kullanmış, sıfır gibiydi. Onunki gibi ikinci eli arasam bulamazmışım sonradan anladım. Şimdi sıfır Integra almak istiyorum ama önümüz sonrabahar ve kış. Hafta sonlarım için çok zmanım olmayacak gibi bu mevsimde. Motor için zamanım olmayacak. Integra almayı erteledim. 2017 Mart gibi almayı düşünüyorum. Şimdilik ise Xmax250 almaya karar verdim. Kışa kadar birazda Xmax250 deneyimim olsun. Bugün 2 bin KM'de 2 aylık bir Xmax250 ironmax buldum yine bir arkadaşta. Tesadüf işte. Motor hakikaten sıfır gibi çiziksiz. Motoru satarmısın bana dedim ve pazartesi alacağım galiba.

    Kimilerinin motordan bile saymadığı scooter türü motor kullanıcısıyım. Şimdilik vitesli motor kullanmıyorum, kullanmak istemiyorum. Ama bir gün kullanacağım. Vitesli motorda da Honda NC750, ducati scrambler, yamaha FZ8 kullanmak isterim, sonrasında BMW GS1200 'i alıp heves atarım, arkasına da BWM K1600 filan alırım durur herhalde. Racing motora karşı çok ilgim yok şimdilik. Belki motorun anlam bulduğu nokta racingtir bilemem.

    Xmax ve integra hakkında kullanıcı deneyimleri araştırırken bu forumu buldum, üye oldum.

    Tekrar merhabalar herkese.
    agris ve IVU bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Mayıs 2011

  3. #3
    hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2016
    Şehir
    İzmir
    Wilkommen!

    Senin adına sevindim, ben aylardır temiz bir motor bulamıyorum arkadaşların hazine gibiymiş.
    Güle güle kullan. Integra almadan araya xmax sokman iyi olmuş. O zamana kadar bütün seçenekler kafanda netleşir, daha doğru bir karar verirsin.

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    26 Ağustos 2016
    Hoşgeldiniz...

  5. #5
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Hoşgeldiniz.

    Hedefler çok net çizilmiş. Başarılar.

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmir
    1 ayda maşallah aralara girmek 110 km hızlar pcx gibi bir motorla, yaşınız zaten 32 motosiklet için kemale ermeye az kalmış.
    inşallah patlamazsınız. Patlarsınız muhtemelen ama, buraya yazarsınız inşallah daha sonra.

  7. #7

    Üyelik
    04 Eylül 2016
    Motosikleti
    PCX150 ve XMAX250
    Hoş buldum.

    Aktif bir motorcu forum ortamı bulduğuma sevindim.

    Yol güzel olduktan sonra PCX150 ile 110Km/h gayet güzel oluyor. Allah patlatmasın inşallah.

    Patlatma derken nasıl bir patlama onuda anlamadım açıkçası. Beyin patlaması, lastik patlaması, isteksizlik oluşması, küçük kaza sonrası motoru bırakma patlaması.


    Birde egzozu patlak apaçiler varya, bu forumda da onlar var mı?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler