Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Merhaba ! :) Aranıza Ankara ' dan katılıyorum .

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Şubat 2016
    Şehir
    Ankara
    Merhaba arkadaşlar ben Merve foruma yeni katıldım 17 yaşındayım motorlarla ilgileniyorum , seviyorum ve ehliyetimi aldığımda aranıza katılacağım , aklımda bir çok model var gönlüm istiyor ki yamaha r25 olsun ama acele etmeye gerek yok eğitime başladığımda alacağım bilgilerle en sağlıklı şekilde seçeceğim modeli ,sormak istediğim ufak bir şey var ben 10 yaşımda ufak bi yamaha atv ile başladım, 13 yaşımdan beride Kuba Linhai 400 T 4 x 4 kullanıyorum tecrübeli olduğumu da düşünüyorum size sormak istediğim benim bu atv tecrübem vitesli motor eğitimine başladığımda yararlı olur mu yani ufak benzerlikleri var mı acaba ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Sti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Kasım 2015
    Şehir
    Istanbul
    Oncelikle hosgeldiniz,atv den size kalacak tek tecrube ikisininde gidon ile yonetiliyor olusu olacaktir diye dusunuyorum. Gerekli basamaklari atladiktan sonra,hedefiniz olan R25 e ulasmaniz dilegiyle.

  3. #3

    Üyelik
    04 Temmuz 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar RS 200
    Merhaba hoşgeldiniz aramıza. Şimdilik r25 sizin için fazla olabilir atv tecrübem olmadıgı icin bu konuda bişey diemiycem egitimleri tamamladıktan sonra dogru kararı vereceğinizden eminim

  4. #4

    Üyelik
    13 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul üsküdar
    Motosikleti
    yamaha tracer 700 2016
    Atv tecruben varsa trafik tecrubesi de vardir diye tahmin ediyorum..bu acidan faydasi olur.tipka araba kullanmanin trafik okumayi saglamasi gibi.atv kullanmak ile motosiklet kullanmak farkli seylerdir diye tahmin ediyorum.

    Baslangic olarak diger arkadaslarin dedigi gibi kucuk cc motosiklet daha iyi olacaktir.

  5. #5
    inshroud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2016
    Merhaba, bu güzel dünyaya hoşgeldiniz diyelim.
    Ankara'da trafikte hemen hemen hiç atv görmemiş olmamdan hareketle çok fazla trafik tecrübenizin olmadığını varsayıyorum fakat atv'den gelen deneyimle otomobilden geçiş yapmış şoförlere göre birçok avantajınızın olacağını düşünüyorum. Her ne kadar 4 tekerden iki tekere geçiş ve trafik okuma gibi edinmeniz gereken bazı tecrübeler olsa da avantajınız öncelikle gaz tepkisine alışkın olmanız, gidon refleksinizin olması, selede, bacakların iki yanda olması alışkanlığınız, ani ivmelenmeye hazırlıklı olmanız ve virajlarda karşılaşılacak olan savrulma etkisini bilmeniz çok büyük artılar olacaktır.
    Bundan sonrası ise zaten ancak tecrübe ile edinilecek yeteneklerden ibaret. Düşük süratte kontrol ve denge, biraz daha yüksek süratte kontra tekniğiyle hafif yatarak viraj alma ve trafikte sadece bizi öldürmeye çalışmak için yer alan etkileri öngörmek için trafiği doğru okuma ve diğer sürücülerin düzensiz düşünce ve davranış algoritmasını çözme süreci.
    Çabukça alışacağınız ve sokaklarda karşılaştığımızda "dıt" .... "dıt" selamlaşmamızı yapacağımız günler yakındır diye düşünüyorum.

  6. #6

    Üyelik
    29 Şubat 2016
    Şehir
    Ankara
    Geri donusleriniz icin cok tesekkur ediyorum tabi ki ehliyetimi alir almaz r25 almayacagim egitimlerimi tamamladiktan sonra hocanin onerileri ve birikimimle sizlerinde onerdigi motorlardan en uygun olani secerim diye dusunuyorum b1 ehliyetimi almadigim icin atv yle cok kalabalik yerlerde trafige cikamadim ama oturdugum semt sagolsun tepe cukur her yere girdim kar yagdiginda da ayri keyifli oldu benim icin atv dediginiz gibi biraz daha yardimci olur bana diye dusunuyorum Varsa Ankara ' da bildiginiz tecrubeli kurs tavsiyelerinizide bekliyorum .

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    r25 sürebilirmi ?

  8. #8
    El7is - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Kasım 2015
    Şehir
    Akdeniz
    Motosikleti
    Sattım. Yenisini arıyorum.
    Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    r25 sürebilirmi ?
    Belki sürebilir. Ama kesin olan, ehliyetten süremez.
    http://opensproject.blogspot.com.tr


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler