Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yeni başlayan için öneriler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Herkese merhabalar,

    Ben Ankara'da yasiyorum. Arabamı motor almak için sattım. Genelde sehir ici kullanacagim, ama kafama esince de uzun yola cikip rahat edebilecegim bir motor ariyorum.

    Aksesuarlari cikardigimda 25 bin lira gibi bir butcem var. Aklimdaki motor fazer, ama ogrencilik yillarimdaki 3 yil scooter tecrubesinden baska tecrubem yok. O yuzden, cbr 250r ile baslayip, sonra mi buyutsem diyorum. Siz ne onerirsiniz? Cbr bosa zaman kaybi olur, direkt fazer al, onla alisirsin mi dersiniz? Yoksa, kesin cbr al, hatta araya bi tane daha motor koy mu dersiniz? Ya da bosver sen bunlari, su motoru mu al dersiniz?

    Simdiden tesekkurler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    25 bin biryere gitmez nasıl olsa 15 bg i geçmeyen bir şey al sonra bakarsın duruma

  3. #3

    Üyelik
    02 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmit/Mersin
    Merhabalar, vitesli motor çok daha farklı takdir edersiniz ki hakimiyetin yanı sıra yolda birde uğraşmanız gereken vites oluyor , en azından tecrübe kazanana kadar 250 cc bir motor ile başlayıp daha sonra bir geçiş motoru ile beraber 600 cc ve üstüne geçmeniz sizin ruh ve beden sağlığınız açısından daha iyi olacaktır şaka bir yana şimdiden hayırlı olsun motorunuz. Benden söylemesi Cbr250R yeni kasaları çok yakışıklı..
    Ha birde ; güzel bir miktar para var elinizde motordan önce sağlam bir paraya kıyıp gerçekten kaliteli ekipmanlar alın lütfen baştan alın ki ilerde de kafanız kolunuz bacağınız rahat etsin

    Saygılar..

  4. #4
    lucifer1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2014
    bende her yaz ankaradayım cidden yol şartları arabadan çok motor için daha rahat bu sene bende motorumu alıp ankara üniversitesini kazanmayı planlıyorum bende bütçenize göre kawasaki ninja 300 ve kaliteli bir ekipman seti almanız özelliklede kask ve ceketinizde ucuza kaçmayın fikrimce kaska en az 950tl civarı bütçe ayırılmalı ceketede 750tl civarı bir bütçe

  5. #5

    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Aksesuarlar icin 1500 - 2000 ayirdim. Beni kurtarir sanirim. Peki bu ilk motoru sifir mi almali, ikinci el mi?

  6. #6
    lucifer1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2014
    sıfır en iyisi başlangıç için pek bilgin olmadığından rahatlıkla kazıklanabilirsin

  7. #7
    40yapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS
    Sizinle aynı durumdayız. ben de ilk kez motor aldım. Ama ben trafikten gerçekten çok korkuyorum.Motor almaya karar verdikten sonra bindiğim her taksiye dolmuşa ayrı bir gözle bakmaya başladım, motorcular için nasıl tehlike arz ediyorlar diye. Acemi olduğum için mi bana öyle geliyor bilmiyorum ama durum tek kelimeyle korkunç... pimi çekilmiş bomba gibiler adamlar!! Düşünüyorum da, bir yandan trafiği ve yayayı takip edeyim, öbür yandan olası bir terslikte kaçış yeri arayayım, arkadan taksi sıkıştırıyor mu onu kontrol edeyim felan derken bir de işin içine debriyaj sık, vites düşür, devri kontrol et vs uğraşmak istemedim. bana öyle geliyor ki biz acemiler önce trafik bilgimizi pekiştirmeli, güvenli sürüş önlemlerini alışkanlık haline getirmeliyiz. Bunun için de konsantrasyonumuzu mümkün olduğunca trafiğe aktarmamızı sağlayacak kararlar almalıyız. Bu aşamada bir de vitesle uğraşmak bana biraz gereksiz gelmişti. Trafiği öğreneyim, taksi gördüm mü ne yapmam gerektiğini refleks haline getireyim, yan yol bağlantılarında, sağa sola dönüş veren yollarda nasıl konumlanmam gerektiğini ezberleyeyim, ha ondan sonra keyif benim değil mi vitesliye de geçerim, kurbağa yeşili ninja da aldım mı, ohh miss! Ama bu aşamada önceliğimiz farklı olmalı sanki. Ama karar sizin elbette. sizinle aynı kaygıları taşıyan birinden dost tavsiyesi olarak algılayın lütfen yazdıklarımı. Sağlıcakla kalın...

  8. #8

    Üyelik
    17 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Küçük cc alın yoksa ölürsünüz , açık ve net

  9. #9
    alidgn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2012
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    hyosung gt250R-Bmw f650- tvs 150-hyosung GT 650 R
    Fazer al ve sonra yakınlarına mesaj at bana bırsey olursa sasırmayın de. sonra zaten tazıyede senı buluruz bız.
    jagerbull bunu beğendi.

  10. #10

    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Herkese tesekkurler. Sifir cbr250r almaya karar verdim. Ilk bir-iki ay trafige cikmadan pratik yapacagim. Sonraki asamalarda yine sizlere danisirim.

  11. #11
    dadaş-bb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2014
    Şehir
    Her zaman ve her yerde...!
    Motosikleti
    'ni Sattı. Arayışlarda
    Touring motor almakta iyi olur. Hem sehir ici hemde sehir disi rahat olur. Ama sehir icinde daha cok olacaksiniz yine tercihleri degerlendirmek lazim.

    Racing motora direk girmeyin bence guzel bi yamaha suziki gibi touring tarzdaki modelleri inceleyin. Ikinci el az km de temiz ihtiyactan satanlarda var bence acele etmeyin. Touring motorlara yukle yan cantalari arka cantayi bas git hic bise olmaz. Veya maksi scooterlar var onlarda isini gorur seyahat vs konularinda. Direk olarak o parayla spor racinge gerek yok sahsi dusuncem tabi ki. Farkli model alip biraz km devirdikten sonra ve az cok birazda tamir bakim isi kaptiniz mi istediginiz motoru alabilirsiniz para keyif hepsi sizin

  12. #12
    xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki ER6-F
    Alıntı empass adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese tesekkurler. Sifir cbr250r almaya karar verdim. Ilk bir-iki ay trafige cikmadan pratik yapacagim. Sonraki asamalarda yine sizlere danisirim.
    Sıfır CBR250 gereksiz masraf. Sağlam bir ikinci eli 9000 TL'ye almak daha mantıklı. Çünkü zaten nihai motosikletin olmayacak, ileride satıp büyüteceksin.

    CBR250 ile 10.000-15.000 Km yaptıktan sonra büyük motosiklete geç ama benim şahsi düşüncem Fazer alma. (FZ6, Fazer600)
    Yeni değil bu yalnızlık . . .

  13. #13

    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Kawasaki'lere bakmaya gittiğimde KTM Duke 200'ü önerdi oradaki satış danışmanı. CBR'den farklı olarak naked bir model. KTM'in off-road motorlarının kalitesini duydum ama şehir motorları nasıldır hiç bilmem. Kullanan, bilen var mıdır? Önerir misiniz?

    Şu anda piyasada cbr250r kıtlığı var. Siparişi verince 1 ay sonra teslim ediyorlar. Bir tane repsol var ama siyah tercih ettiğim için yanaşmıyorum. Bu nedenle farklı motorlar da bakmaya başladım tekrar. Olmazsa bir ay bekleyeceğim mecburen.

  14. #14
    linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2013
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    hocam ilk vitesli motosikletine 25 milyar verme bence. ben de senin gibi aracımı satarak motosiklet alanlardanım. hyosung gt 250r aldım 8250 TL'ye. kalan para da duruyor şimdilik. yeteri kadar tecrübe kazandığımda yükseltmeyi düşünüyorum. viteslide aklında vites ve debriyaj karmaşası da olduğundan yeteri kadar trafiğe konsantre olup panik frenleri scoterdaki kadar iyi yapamayacaksın. başıma geldi oradan biliyorum. bu nedenle alacağın motosiklet 600'lük 1000'lik kadar gitmesin, ama iyi dursun. fiyat/performans oranı yüksek bir motosiklet olsun.

  15. #15
    kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova-Muğla/Dalaman
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    ikinci el inazuma tavsiye ederim zararsız satarsınız uzun yol rahat kelimelerinin karşılığı kesinlike o. ucuza 250 cc derseniz wolf 250 de al sat durumu iyi bir motordur.

  16. #16
    atgatt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2014
    cbr250 iyi seçim. hem uzun yolada gelir. grenajlar ruzgarlık falan. yeni modelde çok güzel duruyor. cbr1000rr yavrusu gibi!
    bence sıfır al, hem kafan rahat olur hem de motoru daha iyi tecrübelersin. yine sattın mı çok kaybetmessin.
    kawasaki ninja 300 ve honda cbr500r da baslamak iyi fakat daha güçlü makineler bunlar. bu ikisi seni uzun süre tutar sıkılmazsın. hatta cbr500r bayağı tutar fazer almayı cok daha sonraki baharlara bıraktırabilir
    duke 200 uzun yolda daha zorlar artı pahalı ve daha güçsüz.
    fakat arkadaşım bu motorlar için eğitim şart ve motor dinamikleri ile ilgili okuman/izlemen lazım. yani zaman ayırman, kafa yorman lazım.
    yoksa üzülürsün hatta bir daha hiç bir seye üzülemeyecek hale bile gelebilirsin, dikkat.

  17. #17

    Üyelik
    24 Mayıs 2014
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Her şeyden önce eğitim diyorum. Honda, Gis akademi, yamaha motosiklet okulu. Bunlar en bilinenleri araştır hocam kendine en uygun olanı bul. Eğitim al kesinlikle al. Ben 0 motor tecrübesiyle honda güvenli sürüş 1 eğitimini aldım. Cbf 150 ile yapılıyor eğitimler. Eğer o eğitimi almasaydım mümkünatı yok trafiğe çıkmayı gözüm yemezdi. Her gün bin bir türlü şeyle karşılaşıyoruz trafikte. Gaz kolunun hassaslığına alışmaktan tut, panik frene kadar herşeye yavaş yavaş alışabiliyorsun. Kendim 2. elden hiç anlamadığım için 2014 cbr250r aldım. Şu anda bana fazlasıyla yetiyor, daha yüksek cc bir araç alsaydım kesinlikle bir yerde patlardım ( ki elimden geldiğince tedbirli apaçilik yapmadan sürüyorum) Sana şu motoru bu motoru al diyemem ama bence önce eğitim al, eğitim sürecinde şahsi değerlendir. Buna göre 250cc'ye kadar olan bi klasmanda motor seçimi uygulayabilirsin. Motorda ve ekipmanlarda siyah renk de tavsiye etmiyorum(bende bayılıyorum simsiyah motor ekipman olanlara) çünkü acemi olcaksın hocam motorlu zaten trafikte yok sayılıyor akşam saati görünürlüğünün iyice azalması emniyetin için zararlı olabilir. Ayrıca ekipman alırken çevrenden duyabileceğin ya ona ne gerek var çok komik duruyor (dizlik için genelde) diyenlere de hiç aldırma, can senin canın olası bir üzücü durumda seni o ekipmanlar koruyacak dalga geçmeye çalışan tipler değil. Nacizane fikrim bu yönde yanlış bir söylemim olduysa affola bende acemiyim. Araştırmalarım ve az da olsa trafik tecrübem sonucu bunları söyleyebiliyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)