Motosikletleri Doğru Sollama Şekli

SOLLANAN ARAÇ SOLLANMA ESNASINDA HIZINI ARTTIRMAMALIDIR. BU HAREKET BİRÇOK GELİŞMİŞ ÜLKEDE KANUN DIŞIDIR. HIZINI SABİT TUTMALI HATTA GEREKİYORSA SOLLAYAN ARAÇ KENDİSİNİ GEÇİP GÜVENLE HATTINA GERİ DÖNEBİLSİN DİYE GEREĞİNCE AZALTMALIDIR.

viewerCAAMNMFV.png

GG.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
araba net olsada onlara gostersek:)

Önemli bir bilgi fakat Türkiye'de araçlar (büyük çoğunlukla) motosikletleri bu şekilde sollamıyorlar.
Genelde bulunduğumuz şeride dalarak geçiş yapıyorlar. :farao:

Bence bu sorunun çözümü araba sürücülerinin motosiklet kullanmasından geçiyor.

Ben otomobil kullanırken mümkün olduğunca motosikletin şeridine dikkat ediyorum fakat keşke herkes böyle olsa.

Hocam baktım gördüm otomobilin sahibi beni kâle almıyor asılırım gaza eksozun dumanı camından içeri girer öksürür durur 4 tekerin içinde herkes yolda karşısındakinin durumunu ve hakkını düşünmeli motorda otomobilde bir vasıtadır.

Hocam baktım gördüm otomobilin sahibi beni kâle almıyor asılırım gaza eksozun dumanı camından içeri girer öksürür durur 4 tekerin içinde herkes yolda karşısındakinin durumunu ve hakkını düşünmeli motorda otomobilde bir vasıtadır.

''beycivan '' yok böyle bir uygulama kardeş, ''alfawings-alpaslan '' hocamız görmesin yazını!..

Senin egzos çevreye bu kadar rahatsızlık veriyorsa ; dolaştığın yerlerde sivrisinek ilaçlaması yapmaya gerek kalmayacak!..::sigara::

Evet yaa aynen sana katılıyorum ,aslında sürücü kursları bu durumu ele almalı ve kursiyerkere motosikletinde bir araç olduğunu kafalarına vura vura :pr: öğretmeliler bence:cat:

Sürücü kurslarında en başta sürücü adaylarının derse katılamalarının sağlanması lazım güzel kardeşim bu konuların anlatılması için...Kaçımız ehliyet alırken kurstaki derslerin tamamına katıldık ki... Parayı ver, sınava gir, ehliyeti al... Bu kadar basit... Keşke caydırıcı bi sistem olsa, devam zorunluluğu olsa ve bu laf olsun diye değil, cidden kontrol edilse, sonra sen, neyi nasıl anlatmak istiyorsan anlat, bi şekilde ucundan kenarından akıllarında kalır...Ama derse bile girmeyip ehliyet alınan bi ülkede ne yaparsan yap, bu kazaların, bu hataların ve bu tacizlerin önüne geçemezsin...Benim düşüncem bu yönde bilmiyorum haksız mıyım?

Forumdan Uzaklaştırıldı
böyle sollayan varsa alnından öpmek lazım .beni öyle bir solluyorlar ki farların sıcaklığını sırtımda hissediyorum arabanın aynasından kendi suratımı görücek gibi oluyorum :p:p

Sürücü kurslarında en başta sürücü adaylarının derse katılamalarının sağlanması lazım güzel kardeşim bu konuların anlatılması için...Kaçımız ehliyet alırken kurstaki derslerin tamamına katıldık ki... Parayı ver, sınava gir, ehliyeti al... Bu kadar basit... Keşke caydırıcı bi sistem olsa, devam zorunluluğu olsa ve bu laf olsun diye değil, cidden kontrol edilse, sonra sen, neyi nasıl anlatmak istiyorsan anlat, bi şekilde ucundan kenarından akıllarında kalır...Ama derse bile girmeyip ehliyet alınan bi ülkede ne yaparsan yap, bu kazaların, bu hataların ve bu tacizlerin önüne geçemezsin...Benim düşüncem bu yönde bilmiyorum haksız mıyım?
Çok haklısın abi,madalyonun diğer tarafını anlatmışsın ,maalsef çok haklısın .Devam mecburiyeti olmalı ...

daha dün gece adam önümden sağa sokağa daldı korna çaldığımda da sinyal verdik ya gibi bişiler zırvaladı. durdum baktım kuzu oldu :)

Motosiklet dediğiniz şey sollanır mı ki? Genelde arkasına yapışılır, uzunlar yakılır kendisini her hangi bir yere atması sağlanır ve geçilir.

Aslında ben ciddi anlamda yazmamıştım ama tabi sözüm nereye varacağı belli olmuyor ancak bu otomobil sahipleri bazen beni yolda delirtiyor hani o an insan altında 600 lük bir makine olsun istiyor. Sollama ve sollanma anındaki durum trafikteki en tehlikeli durumlardan birisi. Ama malesef sürücülerimiz,sürücülere kurs veren kurs yerleri polisimiz bu konuda çok eğitimsiz. Ben yinede kendimizi bu gibi durumlarda koruma amaçlı nasıl tehlikeden kurturuluruzun çaresini bulmayı öneririm. Her zaman sollasın diye kendimizi kenara atmak iş değil. Bazen asık ve öfkeli bir suratla aracın içindeki şoföre bakmak zorunda kalıyorum. Malesef motorcuyu insandan motoru vasitadan saymıyorlar. Eğitim eğitim eğitim....

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
temde amlamsızca birden aynamda biten ve makaslara giren 4 tekerli magandaların allah bin türlü belasını versin

maçlar ve düğünlerdeki serseri kurşunlardan farkı yok:pr::pr:

kısmetsiz, olayı özetlemişsin arkadaş.
kontrolsüz ve kontrollü kavşaklarda yol hakkı motosikletteyken adam yoluma giriyor, kavşağa dalıyor, "U" dönüşü yapıyor. Klaksonmuş ne çare adam daldı kavşağa, motosiklete yeşil mi yanıyor "ne önemi var canım" büyük balık küçük balığı yutar. Adam kırdı önüme, ben %100 haklı da olsam çarpışmamak için ne yapacağını düşünürsün.
Taksi sollamaları değilde, büyük araçların ve bilakis kışın yağmurlu havada dibimden aniden, tekerlekler arasında çamur, yağmur birikintilerini vizörüme yapıştırarak sollama yediniz mi?
ne sevda türküleri söylediğimi anlatamam o durumlarda!!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
ben öyle durumlarda 3 gulfu bide elham okuyorum sonra bismillah diyip bi sövüyorum artık adamın 7 sülalesinin kulakları çınlıyor :D:D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar