ya arkadaslar kusura bakmayin once, belki daha once bu tip yazilar yazilmistir ama ben rastlayamadim. O yuzden ben derdimi soyleyeyim siz de uygun yere koyun yaziyi

yani isin duzenleme kismi size kalmis...
konu su: motosiklet kullanmaya ilk basladigimda sag seritten ufak ufak gidiyorduk, sonra sollamalar, aralardan gecmeler derken kazasiz belasiz bugunlere geldik.
simdi; yolda giderken ki bu yol e-5 avrupa oluyor, en sol seritte; sol seritteki arac ile bariyerler arasindan tertemiz bir yol buluyorum kendime, genelde is cikis saatleri oldugundan butun sol serit dururken ( biliyorsunuz tr de sol serit durur sag serit hic tikanmadan akar ??? ) siz guvenli bir sekilde bariyerle araclarin arasindan yaklasik 50-60 km/h gibi hizlarla yol alabiliyorsunuz.
bu kismi guvenli mi deil mi tartismiyorum ama bi sekilde, en saglam serit burasi. Onunuze aniden cikacak bir arac, acilabilecek bir kapi vs bulunmuyor.
Gelelim olayin can alici noktasina: eger sizden once ayni yoldan gecmis bir baska motor kullanicisi varsa yol zaten araclarin saga acilmasiyla bosaltilmis oluyor, her ne kadar suruculere laf etsek de aralarindaki birkac iyi adam yolu bosaltinca sanal bir serit bizler icin acilmis oluyor. Ancak ayni duyarli surucu sol taraftaki boslugu yarattigi halde onun sagindan gelen ikinci bir motora yol vermek icin gene sola dogru gelerek bi onceki sanal seridi, temiz niyetlerle mahvetmis oluyor ve bunun da tek sorumlusu dar tarafi kullanmakta israr eden motosiklet kullanicisi oluyor...
yani kendi kendimize yollarimizi kapatmis oluyoruz.
bunu defalarca test ettigimden buraya yazmayi uzun zamandir dusunuyordum. her siteden boyle bir uyari yapilarak herkesin sol seridin en solundan gitmesi saglanip kendimize sanal bir serit cok rahat yaratabiliriz. bilmiyorum deneyimli kullanicilar ne der ama dusuncem budur umarim yaziyla cok kafa bulandirip anlatmak istedigimin onunde kalmamisimdir. ha bu arada bu yaziyi daha adam gibi yazip forumda uygun yere koyalim derseniz hic cekinmeyin hemen yapin hic gucenmem

ufak bi son not: bahsettigim seritten giderken fasilali bir sekilde uzunlari yakip kapatirsaniz sizden 100m. oteki araclar bile yolu saga dogru kayarak aciyorlar, sirf bu sebepten su flas gibi patlayan lambalardan taktiricam motora ( yasak oldugunu biliyorum ).. ama inanin yolu bu sekilde acip riski neredeyse sifira indiricekse raziyim cezaya