Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Bu yazı otomobil sürücülerinin tümüne gelsin, motosiklet sürücülerinin hepsine gitsin

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    uzaaklardann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Beverley 250 s + Honda Rebel Bobber + BMW R1200R
    Öyle ağzını doldura doldura konuşan tüm otomobil sürücülerine cevaben,


    2008 Nisan’ından beri motosiklet kullanıyorum.

    Evet, trafikte gözümün kestiği, motosikletimin sığacağını düşündüğüm her boşluğa dalıyor, şerit arasından gidiyorum.
    Evet, aralardan sıyrılıyor, genel olarak trafiğin akış hızından daha hızlı (hatta bazen yasal limitlerinde üzerinde) kullanıyorum.
    Evet, zaman zaman kaldırıma çıkıyor, hatta yayaların arasından da geçiyorum.
    Evet, “ters yön” bana çokta bir şey ifade etmiyor. “Dönülmez” den dönüyor, “girilmez”den giriyorum.
    Evet, emniyet şeridini ve E-5 teki o en sol şeritin solundaki boşluğu azami kullanabildiğim ölçüde kullanıyorum.
    Evet, şerit değiştirirken genellikle sinyal falan vermiyorum. Zira o kadar çok ve hızlı şerit değiştiriyorum ki, zaten genelde sinyal verecek zamanımda olmuyor.
    Evet, trafik kurallarının lehte olanlarını kabul ediyor, aleyhte olanlarını (en hafif tabirle) mümkün mertebe esnetiyor, hatta sündürüyorum.
    Evet yolda belde bir motorcuyla tartışan bir otomobil sürücüsü gördüğümde, kimin haklı olduğuna bakmaksızın, "anlamadan, dinlemeden" durup otomobil sürücüsünün karşısına dikiliyorum.
    Evet, henüz kameram olmamasından mütevellit, her gördüğümü çekip youtube’a aktarmıyorum ama kameram olsa onuda yaparım.

    Çok mu kötü bir profil çizdim? UMURUMDA BİLE DEĞİL.
    Neden bunları yapıyorum? Buyrun:

    1-Çünkü yapabiliyorum. Diğer araç sürücülerinin yapamayacağı, birçok şeyi yapabiliyorum. Zira motosikletin dinamikleri, hacmi, sürüş mantığı, yolda gittiği çizgi, ihtiyaç duyduğu alan, akselerasyonu vs. farklı. Dolayısıyla şerit aralarından gitmek, boşluklara dalmak benim açımdan işten bile değil. Hem vakit kazandırıyor, hem yakıt tasarrufu sağlıyor, hem daha güvenli, hemde motosikletimin fazla ısınmasının, dolayısyla yıpranmasının bir nebze önüne geçiyorum. Çok avantajlı yani. Tavsiye ederim.

    2-Herhangi bir otomobil benim kadar seri ve kolay hızanamaz ama altımdaki makine hızlanabiliyor ve ben bunu biliyorum. Sadece daha zevkli olduğu için değil, ayrıca daha güvenli olduğu içinde hızlı gidiyorum. Zira beni en çok tedirgin eden durumlardan birisi arkamdan gelip beni geçmeye çalışan otomobiller. Eğer ben daha hızlıysam öndeki aracı bir nebze kontol edebiliyorum, ama arkamdan birisi geliyorsa nispeten kontrol onda oluyor ve onun insafına güvenmek zorunda kalıyorum. Önünü kontol etmek arkanı kontrol etmekten daha kolay. Bu yüzden akan trafikten mutlaka daha hızlı gitmeye çalışıyorum. Eğer bu, aralardan sıyrılmayı da beraberinde getiren bir durum oluyorsa,? So what??

    3-Kaldırıma çıkmayı yada yayaların arasından gitmeyi, motosikletin bir avantajı olarak görüyorum. Diğer araç sürücüleri (otobüs, kamyon, kamyonet,otomobil vs.) neden bunu yapmıyorlar? Yoo!! Fırsatını bulduklarında gayet te yapıyorlar. Ne zaman yapmıyorlar? Ya yapamadıkları yada ihtiyaç olmadığı zaman. Çıkın bakın dışarıya, kaç tane kaldırıma park etmiş otomobil kamyonet vs var. Gökten zembille mi indi onlar oraya. Özellikle şu mal indirip bindiren hyundai kamyonetler…

    4-Kimse bana “bik bik” etmesin arkadaş. “Ters yön”müş, “dönülmez”miş, “girilmez”miş falan ancak bir polis veya ceza ihtimali varsa takılır bu ülkede. Koca koca kamyonlar, taksiler tüm trafiğin içine etme pahasına takmıyor ters yön’ü dönülmez’i. Hatta karşıdan araç geldiğinde birde üste çıkmaya çalışıyorlar. Hadi bakalım ters yöne girmiş bir otomobilin karşısına geçip “çekil arkadaşım yol benim hakkım”deyin motosikletinizle… Ters yöne girsem dahi, karşıdan bir araç geldiğinde kenara yanaşıp yol verebiliyorken, ben mi takıcam?

    5-Emniyet şeridi benim için motosikletin anlamlarından biri. Açık ve net! Özellikle İstanbul’da nimet nimet! Elbette kullanıcam. Bir ambulans İtfaiye aracı falan gelse sıkıntı değil. Kolaylıkla önünden çekilebilirim zira bir motosikletin herhangi bir dört tekerli aracın yolunu tıkama ihtimali, pratikte yok. Dolayısıyla kullanmamam için hiçbir sebep düşünemiyorum. Aksine motosikletlerin emniyet şeridini kullanması sadece bizim için değil, diğer araçlar içinde avantaj. Düşünsenize keşmekeş olmuş trafiğe birde motosikletlerin eklendiğini. Durumu özetleyelim: motosikletlerin emniyet şeridini kullanmaları; motosiklet kullananların yararına çünkü trafiğe takılmadan daha güvenli ilerleyebiliyorlar. Diğer araçların yararına çünkü o trafik keşmekeşine birde motosikletliler eklenmiyor. Polisin işine gelir çünkü daha az kaza ve trafik yoğunluğu demektir.

    6-Sinyali ancak biryere döneceksem veriyorum. Şerit değiştirirken pek (dikkat “hiç” değil “pek”) kullanmıyorum. Aynadan ve omuz üzerimden arkamı kontrol edip, önümde müsaitse sinyali falan beklemeden şerit değiştiriyorum. Dikkat edin “şerit değiştiriyorum” dedim. “Diğer araçların üstüne kırıyorum demedim. Bu motosiklet. Araba değil! Dolayısıyla sıkıntılı bir durumda ilk ve en büyük zararı görecek kişinin kendim olduğunu bilerek mümkün mertebe hızlı ve dikkatli şekilde şerit değiştiriyorum. Zira siz şerit değiştirmek için sinyal verince, gaza yüklenen çok ama çok fazla yurdum insansısı mevcut.

    7-Trafik kurallarını her Türk vatandaşı gibi olabildiğince kendime yontuyor, yine her Türk vatandaşı gibi güvenliğimi tehdit etmediği sürece, işime her geldiğinde esnetmeye çalışıyorum. Çünkü Türk’üm abi. Bu sadece bana özel bir durum değil. Herkes aynı.
    Daha aklıma gelmeyen birsürü şey vardır eminim. Ama şimdilik bunlar işte.

    Pekiiiii
    Tüm bunları yaparken “Canım istediğini yaparım. Kimse bana karışamaz” mı diyorum.
    Hayır.
    Öyle demiyorum.

    Ben bunları yaparken tüm sorumluluğu alıyorum. Tüm bunlar (19 yıl otomobil, 7 yıl motosiklet) trafik tecrübesinin sonucu, hem güvenlik, hemde keyif açısından “yapmamın avantajıma olduğunu öğrettiği” şeyler. Ama bunları yaparken kimseyi sıkıştırmamaya, zor durumda bırakmamaya, telaşlandırmamaya, korkutmamaya, arkamdan küfür ettirmemeye dikkat ediyorum. Ama önceliği kendime veriyorum. Eğer illaki birisinin zor durumda kalması gerekiyorsa, o ben olmamaya çalışıyorum.

    Genel olarak trafik kurallarına uymanın, sürüş güvenliği getirdiği yanılgısı var forumlarda. Getirmiyor canlarım. Bu ülkede değil. Bu ülkede “gücü gücü yetene kanunu”, tüm diğer kanunlardan üstündür. Kamyon otobüsten, otobüs, minübüs-kamyonetten, o otomobilden, o da motosikletten büyük ve dolayısıyla güçlüdür trafikte. Son halkasınız. Güçlü değilsiniz. Bilakis en güçsüzsünüz. Hor görülmek bile birşeydir bazen. Lakin siz görünmüyorsunuz bile. Mümkün mertebe kimseye dalaşmıyorum. Çünkü genelde gerçekten farketmedikleri içn problem yaşıyoruz. Ama bile bile lades durumu varsa da arkamı dönüp gitmiyorum. O şahsiyet hatasının birşeyler mal olduğunu (yumruk olur, kafa olur tekme olur, vs.vs.) anlayana kadar kalıyorum.

    Kimseye motosikletleri farkedin!!! diye veryansın etmiyorum. Zira farketmediklerinin bilincindeyim. Öyle sticker yapıştırmakla olmaz ve olmuyorda zaten o iş. Bilin ki görmüyorlar, çünkü Gö-rün-mü-yor-su-nuz. Ben motosikletimi bırakıp, otomobilimle seyahat ederken, özellikle dikkat etmeye çalışıyorum ama ben bile görmüyorum bazen. Kabul edin şunu ve ona göre kullanın şu mereti. Kimse şerit aralarından biri fırlar mı diye sağını solunu kollamak zorunda değil.

    Bu yukarıda yazdıklarımın hiçbirini yapmayı da hak olarak görmüyorum. Tüm o yaptıklarım hak değil çünkü. Onlar motosikletin yapısından dolayı oluşan “imkanlar”. Motosiklet kullandığım için emniyet şeridini kullanmaya hakkım yok mesela. Evet öyle bir imkanım var ve kullanıyorum ama bunu asla bir hak olarak görmüyorum. Örneğin emniyet şeridini kullanan bir otomobile yanaşıp tersters bakmıyorum çünkü benimde emniyet şeridini kullanmamam lazım normalde. Yada aralardan geçerken bana yol vermeyen bir otomobili görünce ona dayılanmıyorum. Trafikte motosiklet sürücüsü yağ gibi akmalıdır. geçemiyorsan, beklersin. Geçebileceğin bir boşluk bulduğunda, etrafını tehlikeye atmadan, akıp gidersin. . Kimse bana yol vermek zorunda filan değil, biliyorum.

    Direksiyon başına geçince bir acayipleşiyoruz vesselam. Çoluğu çocuğu, düzenli bir işi, yaşantısı, çevresinde saygı duyulan, en eğitimli, kültürlüsü bile, 2 saniye daha geç gitmemek adına, önündeki araca yol vermemek için neler yapıyor. Bir araç bir şekilde önüne geçse, tüm o sosyal çevre eğitim, iş, aile vs. galiz küfürlerin havada uçmasına engel olmuyor. Ama insandın sen az önce… Arabaya binince ne oldun sen? Canavar çıktı içinden? Başka bir ortamda kessen ağzından çıkmayacak küfürler, şerit değiştirmeler falan, trafikte biraz bunalınca doğal oluveriyor. İşte böyle bir ortamda kullanıyorsunuz o motosikleti.

    “Yardım edin! Aileme motosiklet almayı kabullendiremedim.” Diye başlıklar görüyorum forumda. Aldırma sen zaten. 16 yaşında bir “çocuğun” cenazesine gittim 10 gün önce. Motosikletle virajı alamamış ve kaza yapıp Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Selametle… Valla bana soranlara “almayın” diyorum. Çok mu tehlikeli? Evet çok tehlikeli ne var? Resmen gözlerini korkutuyorum almasınlar diye. Sen neden kullanıyorsun diye soruyorlar, “sanane” diyorum. “Benim hayatıma kastım var”. Almak isteyen zaten beni dinlemez alır. Ben alırken kimseyi dinlemedim şahsen. O da dinlemesin. Ana Baba parasıyla almasın… Alamasın ki, kendi çalışıp kazandığı, biriktirdiği parayla alsın ki, hem çocuk denecek yaşta motosiklet sahibi olamasın, hemde değerli olsun o aldığı motosiklet. Alana kadar forumlarda gezinsin, araştırsın, heves etsin, 16-17-18 yaşında halen “çocuk” statüsünde, arkadaşının gazına gelip bariyerlerle tanışmasın. Biliyorum, zira bende o yaşlarda (motosikletim yoktu ama) birçok farklı konuda gaza gelip salak saçma işler yaptım.

    Ha birde “Bize saygı duymak zorundasınız”cılar var. Oldu canım? Ne saygısı. Trafik polisi haricinde kimseye saygı duyulmaz bu memlekette. Türkiye burası Türkiye! Alooo! Uyanın hanımlar beyler!! Hergün bilmem kaç kişi ölüyor trafikte. Araç sürücüleri dalgın olmaya çok müsaitler. Sizi farketmeyecekler, görmeyecekler, önemsemeyecekler, kıl olacaklar vs. Hemen hepsinin kaportam çizilmesin diye üç buçuk attığı bir ülkede trafiktesiniz. Bilin! Motosiklet kullanmanın doğasında "trafiği bir orkestra şefi gibi yönetmek" olduğunu idrak edin. Motosikletin felsefesi bu. hiç kimse bize saygı göstermek zorunda filan değil. O seleye bunu kabul ederek oturun. “Trafikte beni taciz ediyorlar” diye zırlıyor forumda bazıları hala. Trafikte taciz edilmeyen mi var? Hazırlıklı ol, yada oturma o seleye. Hiçkimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Hiç öyle “ben kimseyi taciz etmiyorum” ayağına yatma. Sende birilerini taciz etmişsindir zamanında, ona say.

    Haklı ama ölü olmayın ve araçların kör noktalarından hareket ederken risk aldığınızı bilin.
    Her ne olusa olsun, hatanın kimde olduğunun da önemi yoktur. Çünkü yaşanan her kazada, kaybeden hep motosiklet kullanıcısı olur. Otomobil kullanıcısı gibi parasını değil direk canını veya sağlığını kaybeder. Unutmayın.

    Motosiklet sürücüsü kimsenin kendini görmeyeceğini, kimsenin kendisine saygı göstermeyeceğini, herkesin üzerine sürüp onu sıkıştıracağını hesap ederek, trafiğe girmelidir. Bir motorcunun başına gelen herhangi bir olay, (bakın herhangi diyorum) motorcunun hatasıdır. Hesaplayamamıştır, öngörememiştir, maruz kalmıştır.

    Dağılın!
    ee_ee, mozgur, Markopaşa ve 34 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    uzaaklardann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Beverley 250 s + Honda Rebel Bobber + BMW R1200R
    Oha! Gaza gelip destan yazmışım. Okunmazda şimdi bu.
    Markopaşa bunu beğendi.

  3. #3
    crocodill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2015
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 ESD
    Alıntı uzaaklardann adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Dağılın!
    Okuduğum tek yer
    dental_land bunu beğendi.

  4. #4
    uzaaklardann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Beverley 250 s + Honda Rebel Bobber + BMW R1200R
    Dağıldın mı bari

  5. #5
    crocodill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2015
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 ESD
    ben değil de farenin orta tuşu dağıldı çok uzun beaaa

  6. #6
    IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    şarköy
    Motosikleti
    Xmax
    okuyan arkadaşlar özet geçerse çok iyi olur

  7. #7
    macremmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul / Ümraniye
    7-Trafik kurallarını her Türk vatandaşı gibi olabildiğince kendime yontuyor, yine her Türk vatandaşı gibi güvenliğimi tehdit etmediği sürece, işime her geldiğinde esnetmeye çalışıyorum. Çünkü Türk’üm abi. Bu sadece bana özel bir durum değil. Herkes aynı.
    Daha aklıma gelmeyen birsürü şey vardır eminim. Ama şimdilik bunlar işte.

    Tamamını okuyamadım kusura bakmayin ama şu maddeye takildim kendi güvenlğmi tehdit etmediği sürece esneti yorum yani sizin bu söylediğiniz den şunu anlıyorum ben kendi canıma bakarım arkadaş trafikte diğer insanların canı malı beni bağlamıyor mu demektir yani öyleyse vay haline bu memleketin herkes o zaman kafasına göre takılsın kural dinlemesin o zaman neler olur düşünebili yor musunuz motorsiklet kullanabiliyor olmak sizin kuralları çiğneyebiliyor olmanızı gerektirmez herkes gibi sizde kurallara uymak zorundasiniz bi motorcu kuralsız bir hareketin sonucunda biz kazaya karıştığında gelp burada ağlamasın yorum sizin diye yazının tamamıni okumadım dediğim gibi ama göz gezdirdigm kadarıyla kesinlike katılmıyorum yazdigin yazıda suna katılıyorum sadece kaldırıma park eden araçlardan bahsetmişsin emin ol bunu sıkıntısını ben dahil herkes çekiyor ve her zamanda fotoğraflayıp mail atarım bu araçların resimlerini çünkü bebek arabasıyla gezerken çocuğunu ana caddye indirmen gerekiyor bu tip insanlar yüzünden ama onlar böyle yapıyor diye herkes oyle yapmaya kalkarsa isin içinden çıkılmaz
    dental_land bunu beğendi.

  8. #8
    scooboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2011
    Şehir
    istanbul(İzmirli)
    Motosikleti
    Yamaha xj6N 2013
    Peki.........
    tesisatogr bunu beğendi.

  9. #9
    macremmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul / Ümraniye
    Bakın şundan bir sene'once başım dan geçen bir olayı anlatayim size arabamla aksam giderken sağ tarafta bir sokağa dönecem yol gidiş geliş sinyali verdim sağa döndüm küt diye bir ses geldi hemen indim arabadan bir baktim yerde kask gidiyor baktim ki motorsiklet adamda akşam olmasına rağmen far açık değil kaldırım ile araba arasında gidiyor (burada şeritten gitse böyle birşey olmayacak) kask kafasında değil kolunda takılı sanki o kola takmak için üretilmiş adamı fark edebileceğim hic birşey yok adamda ekipman yok olanıda başka yerine takmış zaten yolda trafik yok ama ona ragmen hala kaldırım ile benim araba arasından gidiyor bu şimdi kazaya davetiye çıkarmak değil de nedir siz söyleyin allahtan kimseye birşey olmadi da atlattık çok şükür ben bunlardan bahsediyorum iste otobanda kapı açanları falan savunmuyorum zaten benim bahsetmek istediğim bu tarz şeyler

  10. #10
    uzaaklardann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Beverley 250 s + Honda Rebel Bobber + BMW R1200R
    Alıntı macremmm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    7-Trafik kurallarını her Türk vatandaşı gibi olabildiğince kendime yontuyor, yine her Türk vatandaşı gibi güvenliğimi tehdit etmediği sürece, işime her geldiğinde esnetmeye çalışıyorum. Çünkü Türk’üm abi. Bu sadece bana özel bir durum değil. Herkes aynı.
    Daha aklıma gelmeyen birsürü şey vardır eminim. Ama şimdilik bunlar işte.

    Tamamını okuyamadım kusura bakmayin ama şu maddeye takildim kendi güvenlğmi tehdit etmediği sürece esneti yorum yani sizin bu söylediğiniz den şunu anlıyorum ben kendi canıma bakarım arkadaş trafikte diğer insanların canı malı beni bağlamıyor mu demektir yani öyleyse vay haline bu memleketin herkes o zaman kafasına göre takılsın kural dinlemesin o zaman neler olur düşünebili yor musunuz motorsiklet kullanabiliyor olmak sizin kuralları çiğneyebiliyor olmanızı gerektirmez herkes gibi sizde kurallara uymak zorundasiniz bi motorcu kuralsız bir hareketin sonucunda biz kazaya karıştığında gelp burada ağlamasın yorum sizin diye yazının tamamıni okumadım dediğim gibi ama göz gezdirdigm kadarıyla kesinlike katılmıyorum yazdigin yazıda suna katılıyorum sadece kaldırıma park eden araçlardan bahsetmişsin emin ol bunu sıkıntısını ben dahil herkes çekiyor ve her zamanda fotoğraflayıp mail atarım bu araçların resimlerini çünkü bebek arabasıyla gezerken çocuğunu ana caddye indirmen gerekiyor bu tip insanlar yüzünden ama onlar böyle yapıyor diye herkes oyle yapmaya kalkarsa isin içinden çıkılmaz
    Tamamını okursan cevabını alırsın sayın macremmm
    Zira çook uzak bir noktaya gitmişsin.

  11. #11
    macremmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul / Ümraniye
    Diyorum ya tamamını okuyamadım suanda fırsatım yok ama müsait bir zamanda okuyacağım mutlaka

  12. #12

    Üyelik
    24 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    AFRICA TWIN CRF1000L DCT
    %99,9 doğru yazılmış tespitlerin. Motosiklet hayatında yukarda yazılanlardan bir veya birkaçını yapmamış bir kişi dahi çıkacağına inanmıyorum. Ben yapmadım diyen de yalan söylüyordur.

    Peki yapılanlar doğru mu?? Tabii ki hayır. Ancak burası Türkiye. Bize has yazılı olmayan bir suru kural var. O nedenle arkadasın yazdıklarına katılıyorum.

  13. #13
    Fatiiiik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondial Rx3i Evo 2016
    itinayla hepsini okudum ve değdi, ne güzelde anlatmıs abımız memleketın ÖZETİNİ..

  14. #14
    Mr.[T] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ekim 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    HONDA PCX 150-pulsar 200NS-Yamaha NMAX
    güzel anlatım olmuş sıkılmadan okudum

  15. #15
    yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Şehir
    Yamalo - Nenets
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Sondaki dağılın eksik kalmış. Haklıyım dağılın diyeymişsin iyiymiş. Başka eleştireceğim yer yok eline sağlık

  16. #16

    Üyelik
    18 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mondial 150 MG Superboy
    Uzun olmus ama gercekci bir yazi olmus. Yazdiklarinin tamamina katiliyorum. Istanbulda motor kullanabilmenin ozeti bunlar....

  17. #17
    Markopaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ekim 2010
    Şehir
    İstanbul / Başakşehir
    Motosikleti
    Sym Gts 250İ Evo
    21 sene araba ve 5 senedir de motor kullanıyorum İstanbul'da noktası noktasına doğru bir tespit. Şiir gibi yazmışsın sonuna kadar okudum valla.
    Kötümser yanlız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür
    GARAJ Müdavimi

  18. #18
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    gardaşım iyi hoş güzel yazmışın...çoğunu bende yapıyorum...tek katılmadığım konu kaldırım meselesi...
    planet58 ve CagrioneTR bunu beğendiler.

  19. #19
    A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 125R
    Bunlar zaten yazısız kurallar güzel olmuş. Niye aradan geçtin şeritte değildin diyenleri yağmur yağarken köprü trafiğine bekliyorum.

  20. #20
    feti_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Tracer 700
    Dostum sakin ol ve elindeki klavyeyi yavasca yere birak : )


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)