Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ailemi Nasıl İkna Edebilirim?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Ocak 2017
    Şehir
    Ordu
    Motosikleti
    CBR 125 R
    Abilerim arkadaşlarım öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın

    Ben 16 yaşında biriyim ve motor tutkunuyum normalde aklımda 16 yaşında alınan a1 ehliyeti alıp altımada bir cbr 125 almak vardı bu yüzden ailemle bir kaç konuşmam oldu tahmin ediceğiniz gibi reddettiler ama ben yılmadım böyle sürekli youtube'dan motovloglar motor tamirleri yani motor hakkında herşeyi izlemeye öğremeye başladım online olarak sitelerden ehliyet yazılı sınavlarına bile giriyordum öğrenmedik bir şey varsa öğreneyim diye.Daha sonra yine bir gün motovlog izlerken babamlar içeri girdi ne yapıyosun diye motovlog izlediğimi gördüler ve motor mu kullanıyosun tarzında bir şeyler söylediler tabi video izlediğimi bilmiyorlardı bende hayır video izliyorum dedim daha sonra odadan çıktılar ve babamın acaba buna motor alsak mı dediğini duydum bunu duyunca çok sevindim , babamları ikna edebilirsem bana motor alabileceklerini düşündüm.

    Gerçekten nerdeyse reddedemeyecekleri bir fikir vardı aklımda 16 yaşında değil de 18 yaşında a2 ehliyet alıp 2 yaz boyunca çalışıp en azından 5000 tl gibi bir param olunca 5000 tl lik masrafı ben geri kalanlarıda onlar tamamlarlar diye düşündüm.

    Benim sizden asıl istediğim şey bu hikayenin ortalarında geçen o ikna etme düşüncesini nasıl oluşturabilirim olucak bu konuda bir çok konu okudum forum forum gezdim ama elde tutulabilecek bir şey bulamadım bu yüzden konuyu ben bizzat açıp düşüncelerimi paylaşmak istedim lütfen yardım edin


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    İzmit
    Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)
    Motosiklet için değil yaşamımı nasıl garanti altına alabilirim diye çalış .Üniversitede iyi bir bölüm kazanmaya bak. Cbr 125 falan basit şeyler bu devirde bi krediye bakar.
    Ben nasıl aldım dersen ehliyetimi kendin aldın (800 lira gibi cebimden harcadım) sonra da motosiklet istedim aldılar. Yaz günleri bile montumu üstümden çıkarmadım kasksız bakkala dahi gitmedim. Güven veren bir kişiysen ailen sana neden motosiklet almasın ki dediğim gibi önceliğin dersler olsun boşuna motor diye kendini yıpratma başkasının ağız kokusunu çekeceğin işlerde çalışma.
    dreamofrock bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    08 Ocak 2017
    Şehir
    Ordu
    Motosikleti
    CBR 125 R
    Sağolasın derslerim gayet iyi çalışıyorum o yüzden kafana takma ayrıca kasksız montsuz eldivensiz pantalonsuz botsuz da yola çıkmam zaten ilk hedefim onları almak ama yinede ikna edebileceğim bir şeyler yazarsan daha iyi olur yinede yorumun için sağol

    Gelişme olarak annem bugün geldi ve motor hakkında sorular sordu şuan yumuşamışlar gibi görünüyor ve o yüzden tam zamanında ikna etmem lazım lütfen konu güncel taktiklerinize ve yorumlarınıza açığım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:20 ----------

    Arkadaşlar bugün ailemi ikna etmeyi başardım. Öncelikle ailenize kendinize güvenmesini sağlayan ben yaparım ben ederim ben şöyleyim şöyle giderim alıcağım motor zaten kötü gibi gibi şeyler söyleyin alıcağınız motor ilk olarak 150cc yi geçmesin sonrasında alıcağınız motorun özelliklerini gösterin racing motor düşünüyorsanız benim gibi işte bu maks 140-150 ile gidiyor derseniz o da çok zor dersiniz gösterirsiniz büyük ihtimalle içlerinde bir şeyler olur ama yine reddederler. Ben bu işlemi yaptıktan sonra onlara 18 ime kadar yani önümüzdeki 2 yaz boyunca çalışıp birikim yapıcağımı ve bu birikimim ile motor alıcağımı söyledim. Geri kalan işleri ekipmanlar trafik sigortası vs. onların halletmesini istedim ve olumlu baktılar.

    Diyeceğim şu ki öncelikle ailenizin karşısına geçin ve güzel bir konuşma yapın sakın motor alıcam diye ailenizden vazgeçmeyin boşuna aranızı açmayın çünkü önünüzdeki süreç boyunca aileniz ile ne kadar iyi geçinirseniz sizin için o kadar iyi olucaktır. Bu konuşmada dikkat ediceğiniz konu kendinize güvenmelerini sağlayın daha sonra güzel bir birikim yapın bu birimden kastım 4000-5000 tl arası veya yapabiliyorsanız daha üstü bir birikim yapın ve bu meseleyi tekrar konuşun. Bir şekilde artık onay vericekler.

    Bu da benim nacizane fikrimdir uygulamanızı tavsiye ederim.

  4. #4
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    16 yaşındasın ve ailen 140-150 ile giden bir motora binmene izin verecek.Ben oğluma izin vermezdim.
    hasmet bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    03 Aralık 2016
    Her şey ailenin güvenmesine bakar tabi sen gidip 125 cc olsa bile ss bir alet istersen güvenmezler

  6. #6
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Ailenize motor almaya karar verdikleri için teşekkür edip, ama motodan önce koruma ekipmanlarımı alsak daha iyi olmaz mı derseniz güvenlerini bir kat daha arttırabilirsiniz. Ama şunu söyleyeyim, aileyi ikna etmenin kesin ve garantili bir yolu yok.

  7. #7

    Üyelik
    08 Ocak 2017
    Şehir
    Ordu
    Motosikleti
    CBR 125 R
    Her şeyin başı tabiki ekipmandan geçiyor ekipmansız yola çıkacağımı kesinlikle düşünmüyorum bu arada öyle çok hız düşkünü biri değilim racing tutkusu görünüş ve ses olarak var bende normal bir yolda redline a çok gireceğimi düşünmüyorum hız yapmak pek tarzım değil :D

  8. #8
    linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2013
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    Aile motora izin vermez unut o isi.

  9. #9

    Üyelik
    08 Ocak 2017
    Şehir
    Ordu
    Motosikleti
    CBR 125 R
    Naked ve chopper tarzı motorlarda baktım özellikle ktm 125 duke tarzı nakedların sayfalarında çok gezdim ama motorda kendi özelliklerimi bulamadım ama yinede önermek istediğiniz başlangıç nakedi varsa yine düşünebilirim

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:43 ----------

    Alıntı linkinpark20 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aile motora izin vermez unut o isi.
    yok hallettim ben onu izin verdiler hatta üniversiteye bile motorla gidersin gelirsin felan dediler o iş bende :D

  10. #10

    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Acele etmeye gerek yok bence. Ekmeğini eline elinceye kadar minibüsle yolculuk yap. Motosiklet şart değil. Herkes öyle yapmıyor mu? Ekmeğini eline alınca iki teker de alırsın, dört teker de

  11. #11
    skullz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2015
    Şehir
    Tatooine
    Ben de seninle bu konudaki hatıramı paylaşmak isterim, 17-18 yaşlarında bodrumda arkadaşımla honda kinetic kiralamıştık, tabi bu kiralamanın içimdeki sevgiyi inanılmaz bir şekilde kabuğundan kırıp dışarı çıkacağını hiç düşünmemiştim. Kiraladıktan sonra her koya onunla gitmeye başlamıştım benim içim müthiş bir keyif veriyordu hatta denize girmek yerine motorun üzerine binip sağa sola gitmek bana daha heycanlı geliyordu, üzerinden inemiyordum. Tatil dönüşü okula geri döndüğümde kafamda sadece motor sevgisi çalkalanamaya başlıyordu.

    Elbette lise çağlarında da aileme motordan bahsettiğim anda gençliğimden dolayı direk olumsuz yönde beni engelliyorlardı, o dönem araba ehliyetimi almıştım bir şekilde motor sevdamın geçeceğine inanıyorlardı ama malesef daha da alevleniyordu, çok garip şu an bile durup dururken motor fotoğraflarına bakmak çok hoşuma gider, videolar izlerim falan neyse. Ben işi gizliden gizliye değil herşeyi yasal yaparak karşılarına çıkmaya karar verdim.

    rahmetli babamın yeğenlerinin kadiköyde bir ehliyet kursu vardı o dönem. Onların yanına gittim ve bu işi sıfırdan öğrenmek istediğimi, ehliyet almak istediğimi söyledim ailemin bana izin vermeyeceğini bu yüzden onlara söylemeden bu işi halletmek istediğimi söyledim ve asla ona motoru tehlikeli bir şekilde kullanmayacağımı sözünü de verdim. Sağolsun yeğeni beni babama ispiyon etmemiş ve kursa kayıt ettirmişti. Hiç bir dersi kaçırmadım haftasonları uyumak yerine kalkıp kursa gidiyordum, hondanın vitesli motoru ile eğitim yapıyorduk. Ehliyeti alıp aileme göstermiştim önce bi şaşırdılar, nasıl yaptın diye daha sonra kurs maceramı anlattım, bunun araç olduğunu ve hızlı kullanmaycağımı ve motora olan sevgimin asla bitmeyeceğini de dile getirmiştim.

    Tabi babam direk yeğenini aramıştı haha "naptın len bana neden söylemedin" demişti. Yeğeni de amca gayet güzel yaptı, çok disiplinli, sınavda başarılı oldu diyerek uzun uzun anlattı, daha sonra bab150'lik scooter aldılar bana markası da PGO-Trex'di. Babam bir gün ben yolda giderken şansa görmüş beni gizli gizli de takılmış peşime eve gelene kadar da izlemişler. Akşamına bana " seni izledim, aferin düzgün gidiyorsun çok sevindim, sana güveniyorum ama benim güvenmediğim senin etrafındaki insanlar" demişti. Aslında motoru tehlikeli yapanlar da biraz etrafımızdakiler..

    Ben onların güvenini kazanarak motora sahip olmuştum, ama halen aynı şekilde kullanıyorum, benim için bir keyif aracı müthiş keyifli oluyorum üzerinde dolayısı ile de sıkntıya girmemek için elimden geleni yapıyorum. Aile güvenmediği zaman ilk olarak motoru tamamen bir zarar ziyan, para israfı görür, sonra tehlikeli der onların güvenini kazanarak, disiplinli olduğunu bir şekilde gösterebilirsen belki de sana yardımcı olabilirler?

    bunlar da böyle güzel anılarımdı, bana ehliyet aldıran yegen arkadasada selam olsun (adını unuttum ya tüh)

  12. #12

    Üyelik
    08 Ocak 2017
    Şehir
    Ordu
    Motosikleti
    CBR 125 R
    Yorumlarınız için sağolun hepsini okuyorum da minibüs bana ters biraz ya şimdi ona verilecek para yerine o kadar sıkışıklık içinde her gün para verip beklemek yerine alırım bir motor beklemem trafikde sıkışmam kendi kafamda kendi eğlencemde güvenli safe bir şekilde sürerim kimseyle de muhattap olmam kafamı dinlerim motorla bendeki motor sevgisi öyle apaçilik değil benim için baya vazgeçilemez birşey oldu almaya kesin kararlıyım.

  13. #13
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Okula (Veya işe) giderken motosiklet kullanmanın sıkıntısı şu olur. Okula geç kaldınız diyelim. Aklınızda işe zamanında yetişmek vardır. İşte bu işe geç kalma aklınızı kurcaladığından etrafınıza olması gereken dikkati gösteremeyebilirsiniz. Belki yeterince tecrübeyle bu iş oluyordur ama ne kadar tecrübeli kişiyi dinlediysem hepsi de hala tüm dikkati motosiklet ve yola vermek gerektiğini söylüyorlar.

  14. #14

    Üyelik
    08 Ocak 2017
    Şehir
    Ordu
    Motosikleti
    CBR 125 R
    geç kalma gibi bir problemim olmuyor Allaha şükür 16 yıldır okula gidiyorum geç kaldığım birgün olmadı önlemi önceden alıyoruz.

  15. #15
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Sorun yok o zaman

  16. #16

    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    İşe yarayabilir.

  17. #17

    Üyelik
    08 Ocak 2017
    Şehir
    Ordu
    Motosikleti
    CBR 125 R
    Alıntı Osm@n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Denerim :D

  18. #18

    Üyelik
    13 Ekim 2012
    Kardeşim öncelikle üniversiteye git kazanacağın yere motorunu götüremeyebilirsin. Eskişehir falan diye saymayacağım egede uşaktan sonra full kar var kışın kullanamazsın. İstanbulu falan söylemiyorum zaten. Ayrıca o para sana üniversitede lazım olacak. Ben de senin yaşlarda para biriktirmiştim motor almak için ailem karşı çıktı kavga gürültü oldu. İyi ki de yapmışlar. Şu an üniversitedeyim ve bu yaz motorumu alıcam. Ailem de destek çıkıyor bu sefer. Aklının başında olduğunu bildikleri an sana izin vereceklerdir emin olabilirsin. Sabret ve üniversiteye odaklan

    Ha bu arada kısa bir düzenleme yapayım. Aynı senin yaşlarda ben de scooter almak için burada konu açmıştım ve o konu hala duruyor burada seninle bir farkımız yok bi 6-7 sene sabret hiç bir farkımız kalmasın

  19. #19

    Üyelik
    24 Ağustos 2017
    Kardeşim benim ailem eski kafalıdır.Onları hiç bir şekilde ikna edemedim.Yapacak tek bir şey vardı yaz tatilinde çalışıp direk kendi başıma motor aldım.Yine kızdılar çok kavga gürültü çıktı babam motoru satmaya kalktı en sonunda duygu sömürüsü yaparak işi bitirdim.Yaşım da 19 aldığım motor ybr 125.Salaklık ettim ekipmanı babam alır dedim inat herif kuruş para vermedi bana ekipmanı da kendi paramla aldım.

    Diyeceğim o ki eğer ailen benimki kadar motosiklete nefretle bakıyorlarsa git kendin habersizce al.

  20. #20

    Üyelik
    12 Mart 2017
    Paranı biriktir sonrasında konuş babanla, ben 1 ay öncesine kadar ehliyeti ekipmanları vs kendi paramla aldım. Bir akşam pedere dedim bende 7 lira para var kredi istedim vermediler, senin kartınla alırsak oraya ödeyeyim yoksa ben alacağım bunu düşük model vs. Yani elinde para olsun ki niyetinin ciddi olduğunu anlasınlar. Tabi bunun 2 senedir alt yapısını yapıyordum ayrı mesele, gerek arkadaşların motorlarıyla gezmek gerek ara ara konuşmak vs.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)