Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motor Tavsiyesi ve bir soru

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Ekim 2014
    Bütün motorcu arkadaşlara ve abilerime selam olsun. Öncelikle kendimi tanıtayım 18 yaşındayım 162 boyunda ve 63 kiloyum sizlerin arasına katılmak istiyorum.Araba sürmeyi biliyorum ve araba ile trafik tecrübem var bunun yanında artık bisiklette master yapmış birisiyim :D
    Honda CBR 250R ile başlamak istiyorum fakat öncelikle boyum sorun yaratır mı bunu öğrenmek istiyorum ? (78cm sele yüksekliği)
    Birde hiç motor sürüş tecrübem yok ama teorik olarak motor kullanımını biliyorum. Motoru aldıktan sonra direk trafiğe çıkmayacağım motorcu bir abimden öğretmesi için rica edeceğim ve trafiğe kapalı yerlerde iyice tecrübe edineceğim. Motor'dan önce gerekli korumalarımı alacağım zaten onları almadan motoru almam imkansız ;) Şimdi abilerim bu boy bana sorun olur mu ve Başlangıç olarak Honda CBR 250R önerir misiniz ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    aykutteksen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2014
    Şehir
    İSTANBUL
    kardeşim merhaba,

    motor yüksekliğinden veya fiziki koşullardan ziyade motorsikletin trafikteki yerini ve duruşunu kalkışını bakışını virajını anlaman için bence başlangıç aşamasında 1 sene kadar Scooter kullan bence. daha sonrasında 20 li yaşlara geldiğinde boyun biraz daha uzamış ve duruşun daha dik olmuş olacağından dolayı cbr 250 motora rahat rahat binersin. bana göre supersport motorsikletler daha hırçın ve biraz daha karmaşık bir kontrol sistemine sahip oldukları için bence ilk önce tecrübe edin daha sonra başla.
    tekerlerin düz bassın iyi günler

  3. #3
    lexshot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600f
    Merhaba, ben sorunu kendimden bir örnek vererek cevaplamak istiyorum. 17 yaşımdayken ehliyetimi aldım ve motor almak için bayramlar ve aile desteği ile paralar biriktirerek belirli bir nakite sahip oldum. cebimdeki para Aprilla RS 125 lik bir Super sporta yetiyordu. imkanım var ama tecrübem yoktu. fakat kafaya koymuştum RS 125 benim olmalı, motoru alacağım gün otobüs beklerken önümde bir GSXR 750 belirdi, inen kişi 40 yaşlarındaydı. kendisinden fikir almak için aynı senin sorduğun gibi bir soru sordum "RS 125 almalımıyım?" Motorcu bana tecrübemi sordu olmadığını söyledim. Söylediği tek şey emeklemeden yürümeye çalışma düşme şansını arttırsın, önce emeklemelisin yani scooterda motorun temelini, dengeyi öğrenmelisin dedi. o ana kadar Scooter hiç aklımda yoktu ve sonuç olarak dedikleri doğruydu gittim 50 cclik peugeot squab scooter aldım ve pişman olmadım. bende şimdi sana aynı şeyi söylüyorum scooterla acemiliğini at temel kavramları çöz ve daha sonra gidip 27 beygirlik bir makina edin.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)