Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Almaata - İstanbul / Hayabusa / Suiza Karol

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Bugün 01 Kasım Almaata, 03 Kasım saat 04.00 civarında Özbekistan bağlantılı İstanbul yolculuğuna başlayacağım. Üzerimde boğazlı kazak, jean pantolon ve montum, bir de kaskım olacak tabi. Hava bugünlerde serin değil, soğuk. Hele, rüzgara karşı ilerledikçe soğuk hava çok soğuk olacak. Yol uzun ama benim için zor değil. Hiçbir şekilde tedirginlik, korku hissi yok. Çarşamba günü biran önce devrimi alıp oksijen banyosuna başlamak istiyorum. Hiçbir zaman fazla eşya taşıyan birisi olmadığım için bu sefer de yedeğimde bir jean, çamaşır, gömlek, temizlik ve traş malzemem olacak. 3,5 saat sonra ilk sınıra varırım. Uçak yerine motoru tercih etmemdeki sebep kendime kendimi bir kez daha ispat etmek, hala genç olduğumu, güçlü olduğumu kendime göstermek. Belki bir de korkacak, kaybedecek birşeyimin olmamasının verdiği özgürlük ve rahatlık var.
    Ortalama hizim 160-180 arası olmalı bazen 200-220 ve +. Motor kullanırken, ya da uzun yolda motor kullanırken , motorunun diğer bütün dört tekerlekli araçlardan daha güçlü olduğunu bilmek insana inanılmaz bir özgüven veriyor. Motosikletin hayatımda böylesine önemli bir yere sahip olmasının sebebi belki de bana kazandırdığı bu özgüven duygusu.

    İşin bir de psikolojik yanı var ki; asıl konu etmek istediğim oydu; şöyle ki; bu uzun yolculuk adeta kendi içime yaptığım yolculuk olacak, bu yolculukta zaman zaman kaskımın içinde ağlayacağım kimsenin görmemesinin verdiği rahatlıkla. Kendi kendimle konuşacağım çoğu zaman. Bazen güleceğim, çok çok düşüneceğim otobanlarda. Üzerime yapışıp kalmış son birkaç kusurlu davranışımdan kurtuluşuma bir vesile olacak belki. Benzetme ne derece uygun olur bilmem ama, geçmiş çağlarda kendi kendisiyle baş başa kalmak için küçücük çilehanelere giren mevlevi dervişleri gibi kaskımın içinde kendimle baş başa kalacağım, arınacağım.

    6000km sonra daha iyi bir insan olacağım. Saygı ve sevgiyle...

    Suiza Karol


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Ortalama 160 180 km hiz.
    Bakalim sag salim gelebilecekmi dostumuz.
    Hayirli yolculuklar.
    sarpgray bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    24 Ocak 2010
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    2013 S1000RR Hp4
    90'ı geçme hocam.

  4. #4

    Üyelik
    04 Kasım 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki 2007
    Sağolun dostlar, eski yazılardan bir tanesiydi...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)