Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motoran-Dante 100 nasıldır?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    17 Kasım 2013
    Selamlar, ben direk sadede geçeyim şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürler ve tüm üyelere iyi sürüşler ve forumlar.

    Şimdi benim 4000 lira bütçem var.

    http://www.motoran.com.tr/urun/dante-100/

    Ben bu motoru buldum, 2800 diyor ama 2550'ye fiyatlarını gördüm internette. Burdaki bayide belki 2550'den fazladır ama pazarlık ile 2500 yapmayı düşünüyorum. 400 plaka,ruhsat,trafik sigortası tutsa 2900 eder. 200'e bir kask ve 100 liraya eldiven alsam 3200 eder. 800 liraya da ehliyet almayı düşünüyorum. Kurs, harçlar falan bu kadar tutmasa bile kafadan ayarlıyım da garanti olsun bir de çin malı motor ya ufak tefek ampül mampül patlarsa onları kaliteli olanlarıyla değiştiririz.

    Şimdi size sorum 3000 liraya 2. el japon malı motor almak mı, yoksa 0 km çin malı almak mı? Scooter almak istemiyorum, amacım mümkün olan en düşük cc'li 5 vites motoru almak ve şeklide biraz düzgün olsun mesela yukarıdaki motoru çok beğendim linkini verdiğim. 5 vitesli motor tercihim ise vitesli motor kullanmasını öğrenmek, hem düşük cc vergi ödemem gerçi vergi az ama hem yüksek sürat yapmadan maksat şöyle rahat rahat dengede tutmasını ve vites değiştirmesini falan öğrenmek. Bu motorla haftada 4 gün 30 km yol yapsam sıkıntı çıkar mı? Hor kullanmazsam bana çıkartacağı masraf ne olur? Sonuçta mekanik aksan ya yürüyeni ne kadar bozulabilir ki? Ampül falan patladıkça önlemini almak üzere kalitelileriyle değiştirmeye çalışırım bundan başka ne sorun olabilir?

    Çok uzun oldu ama lütfen okuyun, ilk motor hevesi işte Okuduğunuz için tekrar teşekkür ederim...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    idmanyurdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2014
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    tvs apache(2007),ybr 125 (2014),(cbr 250 2013)
    sanayide fazla gezezmek istemiyorsan 2. el japon al

  3. #3
    burak1990 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2015
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Minsk 125 - Bajaj Boxer 150
    Sorduğun soruların net cevapları yok. Bir bakarsın sabah motor çalışmaz, akü sıkıntılı çıkmıştır. Bir bakarsın binlerce kilometre rutin bakımlar dışında arkana bakmamışsın. Ama kısıtlı bütçeyle işe giriyorsan şekle değil dayanıklılığa bakman gerek. Ama 3 bin liraya bulacağın ikinci el japonlar da 30-40 bin km.lerde olacak ve temizini seçebilmek için ya sahibini çok iyi tanıman ya da motorlardan iyi anlamak gerekiyor. Bütçe 2000lerde olsa çinli al derdim. ama motoran değil. mondial kuba falcon kendini ispatlamış markalar motorana kıyasla. ama 3bin liraya farklı seçenekler de var. bir hafta önce bajaj boxer 150 aldım, şekil olarak motoranın bahsettiğin modelinden daha sadedir belki ama hiç bir kullanıcıyı yolda bırakmış değil henüz. boxer şuanda hem şehir içi hem kısa turlar için fiyat/performansı en uygun motor. Uzun yola çıkan da epey insan var. Ben henüz bir kaç yüz km. kullanabildim ama verdiğim parayı haketti denebilecek tek motor bu 3bin lira fiyat bandında. Şekle aldanma, ilk yatışta çatır çutur gidiyor hepsinin kaportası.

  4. #4

    Üyelik
    04 Haziran 2004
    Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    Biraz daha para bul kaliteli bir motor al. Tamam Çinli motor ucuz, parçası bol filan.

    Somunları sıkarken kafaları yamulur, Civatalar yalama olur, çabuk paslanır, falan falan. Japona bak sen. (hintli konusuna bir şey diyemem)
    Halihazırda kullandığım motor Çinli. Eğer bunu yarın öbürgün satarsam asla Çinliye yan gözle dahi bakmam.

  5. #5
    soulya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2015
    Şehir
    Marmaris
    Motosikleti
    Kymco Agility City 200i
    Selam öylesine aratayım belki çıkar dedim çıktı :D 15 eylül 2015 de aldım motoru ilk motorum vitesliyi öğrenmek için aldım şu an 1.500 km oldu hiç bir sıkıntı yaşamadım tabi temiz baktım çin sonuçta japondan daha iyi bakacaksın alıyım mı dersen alma derim 2. el japon al ben bile belki 3000 km olmadan yamaha falan alırım gibime geliyor iş görüyor mu görüyor tabi 60 70 km uzaklığa gidip geliyorum hafta sonları çıkıp 100 km gittiğim oldu bırakmadı yolda beni titreşim fazla yok ama temiz bakmak gerek.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)