Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Toprak Razgatlıoğlu, dünya şampiyonu olarak tarih yazdı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, ilk kez 2018 yılında katıldığı Dünya Superbike Şampiyonası'nda bugün Endonezya'da 2021 yılının dünya şampiyonluğunu ilan etti. Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda şampiyon olan ilk Türk motosikletçi oldu. Milli sporcu, 2018'den bugüne kadar şampiyonada 53 kez podyuma çıktı, 18 birincilik, 16 ikincilik ve 19 üçüncülük kazandı. Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar, "Çok mutluyuz, ülkemiz adına tarihi bir gün yaşadık. Dünyanın en büyük motosiklet organizasyonlarından Superbike Şampiyonası'nın 33 yıllık tarihinde ilk kez bir Türk sporcu şampiyon oldu" dedi.

    Ay-yıldızlı milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu ile Türkiye Motosiklet Federasyonu bir büyük uluslararası başarı daha elde etti.

    Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın 33 yıllık tarihinde şampiyon olan ilk Türk sporcu olarak Türk motorsporlarında bir devrim yaşattı.

    Toprak Razgatlıoğlu, Endonezya'daki ilk yarışı kazanarak genel klasmanda 551'e yükselterek sezonun son yarışı öncesinde dünya şampiyonluğunu garantilemiş oldu. Böylece Toprak, Dünya Superbike Şampiyonası tarinde 2015-2020 arasında 6 kez üst üste şampiyon olan Jonathan Rea'nın bu serisine son verdi.

    Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından 1988'den itibaren gerçekleştirilen WorldSBK'de bugüne kadar ABD'li, Fransız, İngiliz, Avustralyalı, İtalyan, Büyük Britanyalı ve İspanyol pilotları şampiyon olmuştu.

    Şampiyona tarihinde en fazla şampiyonluğu, Kawasaki fabrika takımının pilotu Rea 6 kez kazanarak elde etti.

    WorldSBK'da Büyük Britanyalı Jonathan Rea 6, İngiliz Carl Fogarty 4, Avustralyalı Troy Baylis 3, İtalyan Maksimum Biaggi, ABD'li Colin Edwards, Doug Polen, Fred Merkel, İngiliz James Toseland ve Avusturalyalı Troya Korseri de 2 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.



    TOPRAK, ŞAMPİYONADA 53 KEZ PODYUM SEVİNCİ YAŞADI

    Türkiye'ye motosiklet sporlarında tarihi başarılar kazandıran Toprak Razgatlıoğlu, 2021 sezonunda 35 yarışın 13'ünde birincilik kazanarak podyumun en üst basamağında yer aldı ve İstiklal Marşı'nı dinletti.

    Dünya Superbike Şampiyonası'nda 119 yarışta 18 birincilik, 16 ikincilik ve 19 üçüncülükle 53 kez podyuma çıktı.


    Türkiye Motosiklet Federasyonu verilerine göre, çocuk yaşta motosiklet kullanmaya başlayan milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu, 13 yaşındayken ilk kez 600 cc kategorisinde yarışa katıldı.

    2011'den itibaren Avrupa sahnesine çıkan Toprak Razgatlıoğlu, o yıl Yamaha R6 Dunlop Kupası'nda ilk kez yarıştı. 2012 Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası 600 cc A Grubu ve TMF GP 600 cc şampiyonluğunu kazandı.

    Milli motosikletçi, 2013 yılında katıldığı Red Bull Rookies Cup'ta ilk uluslararası başarısını Almanya'da Sachsenring Pisti'nde elde etti.

    2014'TE AVRUPA SUPERSTOCK 600'DE İLK BİRİNCİLİĞİNİ KAZANDI
    Toprak Razgatlıoğlu, 2014 yılında Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'na girerek ilk birinciliğini kazandı, aynı sene Türkiye Pist Şampiyonası'nı da çifte şampiyonlukla kapattı.

    2015 sezonunda Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda şampiyon oldu. 2016 sezonunda Avrupa Superstock 1000 Şampiyonası'nda 6. olurken, ikinci sezonu 2017 yılında da şampiyonluğu 8 puanla kaçırdı.

    2018'de Kawasaki Puccetti Racing takımıyla anlaşarak Dünya Superbike Şampiyonası'nda (WorldSBK) mücadele eden Toprak Razgatlıoğlu, o sene 2 kez ödül kürsüsüne çıkarak "yılın çaylağı" oldu.



    Ay-yıldızlı başarılı motosikletçi, 2019'da Fransa Magny-Cours'ta iki sansasyonel galibiyet alarak o yılın en iyi bağımsız pilot unvanını kazandı.

    Türkiye'nin yıldız motosikletçisi, 2020 için PATA Yamaha WorldSBK resmi takımıyla anlaştı ve takımıyla Avustralya'da Phillip Island'daki ilk yarışını kazandı ve o sezon 9 kez ödül kürsüsüne çıktı.

    Dünya Superbike padoğuna adım attığı andan itibaren geleceğin "Dünya şampiyonu" olarak nitelendirilen milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2021 sezonunda şampiyonluğunu Endonezya'da ilan etti.



    "ÇOK MUTLUYUZ, ÜLKEMİZ ADINA TARİHİ BİR GÜN YAŞADIK"

    Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Toprak Razgatlıoğlu'nun tarihi şampiyonluğunun ardından AA'ya şunları söyledi:

    "Çok mutluyuz, ülkemiz adına tarihi bir gün yaşadık. Dünyanın en büyük motosiklet organizasyonlarından Superbike Şampiyonası'nın 33 yıllık tarihinde ilk kez bir Türk sporcu şampiyon oldu. Çok mutluyuz, Toprak'ın bu başarısı diğer sporcularımıza büyük örnek olacak. Şu an yetişen her çocuğumuz Toprak abisini örnek alarak büyüyor. Toprak, hem Milli Takımlar Kaptanımız Kenan Sofuoğlu'nun hem de bizim emeklerimizin karşılığını şampiyon olarak fazlasıyla verdi. Biz en başından beri Toprak'a güveniyorduk. Çok şükür Kenan Sofuoğlu'ndan sonra ikinci dünya şampiyonumuzu çıkardık.

    Toprak, sene içerisinde 13 farklı pistte ay-yıldızlı bayrağımızı başarıyla temsil ederek her ayakta ödül kürsüsüne çıktı. İspanya'dan İngiltere'ye, İtalya'dan Arjantin'e, Portekiz'den Hollanda'ya, Fransa’dan Endonezya'ya bir sezon boyunca büyük emekler verdi. WorldSBK tarihinin en fazla şampiyon olmuş ismi Jonathan Rea'ya karşı tarihi bir zafer kazandı. Toprak'ın bu şampiyonluğu yıllarca unutulmayacak."



    BABASINA ARMAĞAN ETTİ

    Dünya Superbike Şampiyonası'nın (WorldSBK) şampiyonluğunu kazanan ilk Türk motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, dünya şampiyonluğunu 2017'de hayatını kaybeden babası 'Tek teker Arif' olarak tanınan Arif Razgatlıoğlu'na armağan etti.

    Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu ilk yarış sonrası şampiyonluğu garantiledikten sonra duygusal anlar yaşadı. Toprak Razgatlıoğlu'nu ilk tebrik edenler Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu, Milli motosikletçi Can Öncü oldu.

    Ay-yıldızlı sporcu Toprak, yarış sonrası, "Sezon boyunca hayal ettiği dünya şampiyonluğunu son günde elde ettiği"nin hatırlatılması üzerine, "Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu'na ve aileme çok teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz takımıma teşekkür ediyorum, inanılmaz büyük bir iş çıkardılar." dedi.

    Ay-yıldızlı sporcu Toprak, sezon boyunca zaman zaman hata yaptıklarını da ifade ederek, "Sezon içinde kazalar yaptık, yarış tamamlayamadık ama şu anda buradayız. Babam için gelsin bu dünya şampiyonluğu. O burada değil hayatını kaybetti ama beni izlediğini biliyorum, bunu hissediyorum. Çok mutluyum inanılmaz bir gün, dünya şampiyonu olduk, herkese çok teşekkür ediyorum. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.



    ENDONEZYA'DAKİ 2. YARIŞI 4. BİTİRDİ

    Dünya Superbike Şampiyonası (WorldSBK) 2021 sezonu şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, Endonezya'daki ikinci yarışı 4. sırada tamamladı.

    Ay-yıldızlı motosikletçi Toprak, Uluslararası Mandalika Pisti'nde sabah 06.15'te başlayan ilk yarışta dünya şampiyonluğunu garantilemişti.

    Aynı pistte hava koşulları nedeniyle ertelenen ve 21 turdan 12 tura düşürülen ikinci yarışa dünya şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, TSİ 11.35'te pole pozisyonundan (birinci sıra) başladı.

    Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2021 sezonunun 37. yarışında damalı bayrağı 4. sırada geçti.

    Endonezya'daki son yarışı Kawasaki pilotu Jonathan Rea birinci, Ducati pilotu Scott Redding ise ikinci, BMW pilotu Michael Van Der Mark ise üçüncü sırada tamamladı.













    tommygun ve Luc bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250

    Toprak şampiyon

    Alt yapıya emek verilince çok geçmeden karşılığı alınıyor. Toprak ve emeği geçen herkese teşekkürler..
    Türkiye kazandı..

    Ama bu arada biraz da sitem etmem gerekiyor.
    Motosiklet formunda bu konu yok. Her konuda hemen sayfalarca yorum olan motosiklet konuşulan bu forumda ilgisizlik var.

    Sizce bunun sebebi ne
    .... Öteki mahallenin çocuğu mu
    .... Türkiye için iyi bir şey burada konuşulmaz kuralı mı..
    .....Yoksa sıradan bir şey mi..

    https://www.haberturk.com/toprak-raz...i-3259678-spor
    mesut hoca bunu beğendi.
    “Ey îmân edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fâl okları ancak şeytanın işinden bir(er) pisliktir; öyleyse ondan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.

  3. #3
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Alıntı Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alt yapıya emek verilince çok geçmeden karşılığı alınıyor. Toprak ve emeği geçen herkese teşekkürler..
    Türkiye kazandı..

    Ama bu arada biraz da sitem etmem gerekiyor.
    Motosiklet formunda bu konu yok. Her konuda hemen sayfalarca yorum olan motosiklet konuşulan bu forumda ilgisizlik var.

    Sizce bunun sebebi ne
    .... Öteki mahallenin çocuğu mu
    .... Türkiye için iyi bir şey burada konuşulmaz kuralı mı..
    .....Yoksa sıradan bir şey mi..

    https://www.haberturk.com/toprak-raz...i-3259678-spor
    Ahmet Turan Peker ağabey forumda başlığı var, daha 3 yarış önceden konuşmaya başlamıştık zaten. Şampiyon olur olmaz da moderatörler yukarıdaki kaydırmalı yerde başa koymuşlar.

  4. #4
    Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    O konu 19 unda açılan yarışın olacağını haber veren konu. Ama ilgi olmadığı açık

  5. #5
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Siz açtınız ya işte.
    Toprak'ı da tebrik ediyorum. Başarıları devam etsin, sürekli üst liglere çıksın.

  6. #6
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2012
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    Allah hayırlı eylesin,ülkemizin böyle başarılara ihtiyacı var, Akşam haberlerde dinledim,Toprak Razgatlıoğlu,Tek teker Arif in oğluymuş,demekki geriye dönük alt yapı sağlam, Hayırlı olsun, başarılarının devamını dilerim
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

  7. #7
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Ahmet bey, lütfen provokasyon yapmayalım.

    Toprak'ı tebrik ederiz.
    Shrieker bunu beğendi.

  8. #8
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Toprak'ın şampiyon olduğu duyurulmuş,çoğu kişi dün zaten gerekli tebrik kutlama ve yorumları yapmış.Tam olarak ne istiyorsunuz anlamış değilim.Kademe kademe her şey için konu mu açılsın?
    "Toprak Razgatlıoğlu şampiyonluk için Endonezya’da piste çıkıyor"
    "Toprak Razgatlıoğlu şampiyonluk için sıralama turlarında"
    "Toprak Razgatlıoğlu en iyi kişisel tur zamanını attı"
    "Toprak Şampiyon"
    "Toprak podyuma doğru yavaş yavaş yürüyor"
    "Toprak Türk Bayrağını kaldırdı"


    Toprak Razgatlıoğlu şampiyonluk için Endonezya’da piste çıkıyor
    ryangt ve DickName bunu beğendiler.

  9. #9
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...
    Alıntı Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alt yapıya emek verilince çok geçmeden karşılığı alınıyor. Toprak ve emeği geçen herkese teşekkürler..
    Türkiye kazandı..

    Ama bu arada biraz da sitem etmem gerekiyor.
    Motosiklet formunda bu konu yok. Her konuda hemen sayfalarca yorum olan motosiklet konuşulan bu forumda ilgisizlik var.

    Sizce bunun sebebi ne
    .... Öteki mahallenin çocuğu mu
    .... Türkiye için iyi bir şey burada konuşulmaz kuralı mı..
    .....Yoksa sıradan bir şey mi..

    https://www.haberturk.com/toprak-raz...i-3259678-spor
    Sen bu güne kadar kaç tane konu açtım acaba Toprak'la ilgili?
    Ayrıca forumda adam motosiklet sürüyor diye motosiklet yarışlarını takip edecek ilgisini çekecek diye bişey yok. Bu kadar kasmaya gerek yok.
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

  10. #10
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    33 yıllık SuperBike organizasyonunda şampiyon olan ilk Türk sporcuymuş Toprak. Devamı gelir inşallah.

  11. #11
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    Hem Kenan'ın şampiyon olduğu alt lig (supersport 600) çok abartılmıştı,hem de Kenan Sofuoğlu işi siyasete döküp yarıştığı zaman bile bayrağını temsil ettiği ülke insanını ötekileştirdiği için , gerçekten zorlu olan ve çok daha fazla takip edilen WSBK şampiyonu olan Toprak'ın şampiyonluğu çok konuşulmuyor.

    WSBK'da 6 kere şampiyon olan, kendisine uzaylı denen REA'yı, daha yavaş bir motosiklet ve çok daha az tecrübe ile geride bırakan Toprak'ın başarısının ölçüsü MUAZZAMDIR. Diğer başlıklarda şampanya içmediği için yobaz ilan eden mi dersin, ekşi sözlükte 'kesin akplidir keşke kazanmasaydı' diyen mi dersin bir dünya tatsız mesaj ve düşünce var. Toprak Kenan'a göre çok daha başarılı ve çok daha mütevazidir herşeyden önce, kenan'a olan nefretin Toprak'a yansıması üzücü.

    Şampanya içer içmez, domuz eti yer yemez, vegandır otla beslensin farketmez,hatta isterse budist olup ineğe tapsın.. abi banane ben ülke bayrağını temsil etmesine bakarım .

    Bir kaç sene içersinde MOTOGP'ye geçmesi söz konusu olabilir, önümüzdeki senelerde WSBK'da kalıp şampiyonluğu domine de edebilir .
    Thracian ve Shrieker bunu beğendiler.

  12. #12
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Alıntı ryangt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir kaç sene içersinde MOTOGP'ye geçmesi söz konusu olabilir, önümüzdeki senelerde WSBK'da kalıp şampiyonluğu domine de edebilir .
    Hem Kenan'dan çok daha genç hem çok daha yetenekli.İçimden bir ses 3-4 yıl içinde Toprak'ı Motogp'de göreceğiz diyor.Daha 2 yıl kontratı varmış.

    https://www.ntvspor.net/motor-sporla...b14c116ceb7fb0

  13. #13
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Alıntı ryangt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hem Kenan'ın şampiyon olduğu alt lig (supersport 600) çok abartılmıştı,hem de Kenan Sofuoğlu işi siyasete döküp yarıştığı zaman bile bayrağını temsil ettiği ülke insanını ötekileştirdiği için , gerçekten zorlu olan ve çok daha fazla takip edilen WSBK şampiyonu olan Toprak'ın şampiyonluğu çok konuşulmuyor.

    WSBK'da 6 kere şampiyon olan, kendisine uzaylı denen REA'yı, daha yavaş bir motosiklet ve çok daha az tecrübe ile geride bırakan Toprak'ın başarısının ölçüsü MUAZZAMDIR. Diğer başlıklarda şampanya içmediği için yobaz ilan eden mi dersin, ekşi sözlükte 'kesin akplidir keşke kazanmasaydı' diyen mi dersin bir dünya tatsız mesaj ve düşünce var. Toprak Kenan'a göre çok daha başarılı ve çok daha mütevazidir herşeyden önce, kenan'a olan nefretin Toprak'a yansıması üzücü.

    Şampanya içer içmez, domuz eti yer yemez, vegandır otla beslensin farketmez,hatta isterse budist olup ineğe tapsın.. abi banane ben ülke bayrağını temsil etmesine bakarım .

    Bir kaç sene içersinde MOTOGP'ye geçmesi söz konusu olabilir, önümüzdeki senelerde WSBK'da kalıp şampiyonluğu domine de edebilir .
    Aynen. Amma velakin ineğe tapsa tü kaka diyecek bir dolu insan var memlekette.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  14. #14
    bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Toprak THE FLY filminde başrolde oynamıştı...

  15. #15
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Toprak Razgatlıoğlu ile gurur duyuyorum. Yarışlarını seyretmek büyük bir zevk.

  16. #16
    joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    Moto Gp şampiyonluğu da gelecek eminim, tek teker Arif’in çok büyük emeği var bu başarıda

  17. #17
    -ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2012
    Şehir
    Ankara-Muğla-İzmir
    aslan be aslan. türkiye'nin adı böyle böyle kazınacak akıllara

  18. #18
    Green_Beret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Cafe Racer 152 - SYM Joymax 250i
    Teşekkürler Toprak bize bu gururu yaşattığın için...

  19. #19
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Alıntı -ZERO- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aslan be aslan. türkiye'nin adı böyle böyle kazınacak akıllara
    Toprak bizi gururlandırdı, o ayrı da merak ettim, Türkiye böyle akıllara kazınınca ne olacak?
    May the Force be with McLaren Mercedes

  20. #20
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Tebrikler Toprak
    Legends may sLeep.. But they never diE..!


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)