Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Motosiklet hırsızlarının adreslerine yapılan operasyon kameralara yansıdı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çıkmasını alıp kendin takmak çok ekonomik olmuş bu durumda.

    Bizim memlekette işçilik çoğunlukla ucuz, standart bakımlarda saati 70-80TL'den maks. 1,5-2 yazıyorlar...
    Aşırı müşteri odaklı bir kültür olduğu için yeterince talep olduğunda işleri optimize ediyorlar. Mesela arabanın genel bakımı (yağ-filtre değişimi, bir de frenlere, aküye, sıvılara, lastik havalarına falan bakıyorlar.) İşçilik $20 civarı tutuyor. Ama müşteri çok. Express servis. Yarım saat ile bir saat arası bekleyip, aracı alıp gidiyorsunuz. Dinlenme odasında ücretsiz su, kahve, vs. mevcut.

    O yüzden hep yetkili serviste yaptırıyorum. Orijinal ürün kullanıyorlar. Yağ filtresi $15 gibi (Japon üretimi büyük bir filtre kullanıyor.) Yağ fiyatı değişiyor. Tam sentetik isterseniz $75 gibi (5 litreden fazla yağ alıyor).

    Ama Mobil 1 tam sentetik yağ Walmart'ta $35 gibi. Uzun süredir yağı kendim alıp götürüyorum, $35 tutmuyor bakım.

    Ama motosiklet olayı öyle değil mesela. Şimdi arka tekeri değiştirteceğim. Yakındaki bir servisi aradım, Harley, Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha bayisi. Lastiği bizden alırsan $50, sen getirirsen $100 dedi. Ama istediğim lastik te onlarda yok. Hemen hemen her yer aynı fiyatı veriyor.

    Velhasıl müşteri az olunca fiyat yükseliyor. Mesela Walmart'ta arabanın dört lastiğini değiştirme, lastiği Walmarttan alırsanız $60, kendiniz getirirseniz $100. Velhasıl arabanın dört lastik değişimi fiyatına tek motosiklet arka lastiği değişimi söz konusu... Gerçi lastik büyük, fiyata etkisi olabilir. Arabalarda da ince yanaklı büyük geniş lastik daha pahalıya takılıyor...

    Bir de iş standart değil. Mesela benimkinde egzosun sökülmesi gerekecek (zor değil ama ekstra iş.) Arka teker merkezi tek civatayla bağlı. 60mm civata, 250 Nm tork istiyor, dile kolay.

    Velhasıl 60mm soketi ısmarladım, 1 metrelik de anahtar alıp arka lastiği çıkarmayı deneyecem bakalım Sadece tekeri getirirsem $45'a değiştirecekler. İkinci lastik değişiminde alet edevat fiyatını çıkarmış olacak. Bu gidişle çok da uzun sürmeyecek.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Forumun troll eksiğini doldurmak için millet troll olmaya başladı.

    Ulan xmaxciyi boşuna kırdım galiba


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)