Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Çalınan aracının çalıntı bildirimini geç yapana ceza!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    İstanbul’daki bir hırsızlık olayı, aracı çalınanların geç bildirimde bulunması halinde başına neler geleceğini ortaya koydu. Motosikletini çaldıran Abdullah Bağışlar, 15 gün sonra çalıntı bildiriminde bulundu. Bağışlar, emniyete gittiğinde ise ceza üstüne cezayla karşılaştı.

    Motosikleti çalınan Abdullah Bağışlar, geç bildirimde bulununca ceza uygulandı. İstanbul’da yaşayan Abdullah Bağışlar TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak çalınan motosikletinin yakalandıktan sonra sigortasız olduğu gerekçesiyle bağlandığını ve çalan hırsızın ehliyeti olmadığı için kendisine ceza üstüne ceza kesildiğini kaydetti. İçişleri Bakanlığı TBMM’ye gönderdiği yazıda olayı tüm detayı ile şöyle anlattı:

    ÇANTA SUÇ DEPOSU: Motosiklet 13 Eylül 2018 günü saat 20.15 sıralarında devriye ekiplerince şüpheli A.A. ile birlikte yakalanmış, A.A. isimli şahsın çantasından 6136 SKM kapsamında yasak niteliği taşıyan tabanca ve 6 adet hap ve 4,39 gram gelen 9 parça uyuşturucu olduğu düşünülen madde bulunmuştur. Motosikletin ekiplerce yapılan sorgulanmasında, aranma veya çalıntı müracaatı olmadığı tespit edilmiş, sigortası olmadığı anlaşılınca yediemin otoparkına çekilmiştir.

    15 GÜN SONRA BİLDİRİM: Bağışlar’ın motosiklet bağlandıktan 15 gün kadar sonra çalıntı müracaatını Küçükçekmece Polis Merkez Amirliğine yaptığı anlaşılmıştır. A.A. isimli şüpheli şahısla ilgili işlem yapıldığı esnada müştekinin, motosikletin çalıntı kaydını vermediği anlaşıldığından motosiklet üzerinden adli olarak bir sakınca olmaması sebebi ile Abdullah Bağışlar’a ulaşılmamıştır.

    VERİLEN CEZALAR: Trafik Denetleme Büro Amirliği’nce yapılan otopark projesi sorgulamasında 13 Eylül 2018’de aracın A.A. sevk ve idaresinde iken 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 91. maddesi (zorunlu mali sorumluluk sigortasını yaptırmamak), 34. maddesi (muayenesi yapılmamış araçla trafiğe çıkmak), 39/2 maddesi (sürücü belgesi sahiplerinin, sürücü belgelerinin sınıfına göre sürmeye yetkili olmadıkları araçları sürmeleri), 23/2a maddesi (araç tescil belgesini araçta bulundurmamak) gereği suç işlemi yapılarak trafikten men edilmiştir.

    İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI: 8 Nisan 2019 tarihinde aracın trafikten çekme yapıldığı, 9 Nisan 2019 tarihinde de araç sahibi olan Abdullah Bağışlar isimli şahsa aracın çekici marifetiyle teslim edildiği ve 2918 sayılı KTK’nun 39/2 maddesinin diğer hususlar bölümünde belirtilen “Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca aracının kullanılmasına izin veren sahibine de tescil plakası üzerinden aynı miktarda ceza tutanağı düzenlenir” hükmü gereğince araç sahibine trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlendiği tespit edilmiştir.

    Kaynak: Milliyet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Kimseye ödünç araç vermeyin yani. Onun işlediği tüm suçlar da size yıkılıyor.
    espresso bunu beğendi.

  3. #3
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Mesela ben iş gezisine gittim motor calınmış, 10 gün sonra döndüğümde fark ettim şikayette bulundum

    ya da otoparka park ediyorum diyelim, kışın aylarca kullanmıyorum. Kapalı otopark diye 1 ay bakmadım 1 ay sonra fark ettim.

    Ceza mı yiyeceğim üstüne birde?
    drtayfun, espresso ve uugguurr86 bunu beğendiler.

  4. #4
    atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2014
    Şehir
    İST/SANCAKTEPE
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mesela ben iş gezisine gittim motor calınmış, 10 gün sonra döndüğümde fark ettim şikayette bulundum

    ya da otoparka park ediyorum diyelim, kışın aylarca kullanmıyorum. Kapalı otopark diye 1 ay bakmadım 1 ay sonra fark ettim.

    Ceza mı yiyeceğim üstüne birde?
    eğer ki, otuz gün içinde çalınmış ve siz fark etmediyseniz, bu süre içerisinde motor bir suça karıştıysa sorumlusu siz olursunuz. trafik cezaları bile adınıza gelir itiraz edemezsiniz. emniyete haber verip çalındığına dair ruhsati teslim etmeniz gerekiyor. bu durumda motorun başına geleceklerden siz sorumlu değilsiniz. ayrıca 1 ay çok uzun bir süre, marketler ve bir çok küçük esnaf kameraları sayesinde bir çok motor bulunabiliyor. fakat bunların kayıt süreleri 1 ila 3 hafta arası değişiyor. çünkü yeterli kapasite de HDD 'leri yok. sebep itibariyle, hem sizin hemde kolluk kuvvetleri için sağlıklı olan her hafta iki kere motorunuzu kontrol etmektir.

  5. #5
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Acıkcası sacma geldi.

    Suca karışmış olmasından bahsetmiyorum, öyle bir durumda sucu isleyenler de 1 ay önce caldırmıştım vs. diyip yırtmak ister.

    Sadece 1 ay sonra fark edip motorum calındı diye gitmenin bir cezası olmasını sacma buluyorum. İnsanlardan nasıl para alcaklarını şaşırdılar.

  6. #6

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Alan vatandaş suç işlemişse evet.

  7. #7

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Motosiklet bağlandıktan 15 gün sonra çalıntı baş vurusu yapılmış. Motosikletin ne zaman çalındığı meçhul. Geç bildirim için makul bir sebebi yoksa o arkadaş kusura bakmasın ama hiç gözüm tutmadı bu çalınma işini.
    espresso bunu beğendi.

  8. #8
    Robinson_C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2019
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Honda CB 125 R
    Karar doğru bence allahtan uyuşturucuyu üzerine yıkmamışlar senin aracınla sevk ediliyor filan diye,
    bursalıali bunu beğendi.

  9. #9
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Çalan kişi de tam suç makinesi çıkmış, p.z.v.nkte hırsızlık,torbacılık, ruhsatsız silah taşıma, ehliyet sınıfına uygun olmayan araç kullanma vs maşallah her bir halt var.

  10. #10
    drgokmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2014
    Şehir
    istanbul/üsküdar
    Motosikleti
    bajaj DOMINAR 400 UG
    SEN DEVLET OLARAK ONCE SUCU SUC YAPACAK KADAR GOZU DONMUSLERIN CEZASINI ADAM GIBI KES BEN YILLARCA CALISICAM CABALIYCAM BIR MOTOR ICIN 60 70 BIN TL VERICEM LAVUK ONU CALICAK BEN UGRASICAM DIDINCEM POLIS ZATEN BOS BISE YARADIKALRI YOK BILDIRIMI GEC YAPTIN DIYE CEZAYI BANA HIRSIZIDA ARKA KAPIDAN BIRAK GITSIN ISTE ADALET TURKIYEMDE BOLE ISLIYOR YENI AF GELIYOR BIRSURU IT KOPUK DISARI CIKICAK YINE KORKULU GUNLER BIZLERI BEKLIYOR OLACAK YAZIK ULKEMIN GELDIGI GETIRDIKLERI DURUM ICIN LANET EDIYOREUM HERKEZE IYI SURUSLER


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)