Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

2 Motorcunun Hayatını Kaybettiği Kaza Kask Kamerasında..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
     
    Mersin'de meydana gelen ve 2 motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza, kask kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülere göre, tali yoldan birden çıkan tır 2 gencin hayatını kaybetmesine neden oluyor.

    Hayatını kaybeden gencin aileleri, savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği ancak mahkemenin serbest bıraktığı tır şoförünün tutuklanmasını istiyor. Edinilen bilgiye göre kaza, 25 Kasım 2017 tarihinde Mersin'in Yenişehir ilçesindeki 34. Cadde’de meydana geldi. Türkiye Motosiklet Federasyonu sporcusu olan Yunus Emre Karan ile yakın arkadaşı Abidin Gül, motosikletleriyle dolaşmaya çıktı. Karan ve Gül yönetimindeki motosikletler, tali yoldan çıkan tıra çarptı.

    Kazanın ardından Yunus Emre Karan olay yerinde hayatını kaybederken, Abidin Gül ise ambulansla ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Gül, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan tır şoförü ise savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ancak mahkeme şahsın serbest bırakılmasına karar verdi.

    "Tır şoförünün dikkatsizliği bu kazaya neden oldu" Olayla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yunus Emre Karan'ın babası Ali Karan, oğlunun profesyonel bir motor yarışçısı olduğunu söyledi.

    Kazanın olduğu günde Mersin Stadı'nda orada yeni aldığı motoru denediğini belirten Karan,

    "Dikkatsiz bir tır sürücüsünün kontrolsüz bir şekilde ana yola çıkması sonucunda bizim oğlumuzla birlikte arkadaşı tıra çarparak vefat ettiler.

    Hep genelde motorcuların dikkatsiz olduğu, genelde kazalara sebebiyet verdiği düşünülür ama burada tır şoförünün dikkatsizliği buna neden oldu.

    Bu tır şoförü bilirkişi raporunda yüzde 75 oranında suçlu olarak görüldü.

    Çocuklar motor sürerken her türlü tedbiri almışlardı. Üzgünüz. Oğlumuzu kaybettik" dedi.

    Kaynak: Milliyet



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Adana
    Gerçekten hak edenlere ehliyet verilmiş olsaydı trafikteki 2 ayaklı hayvanlar (ki trafiğin yarısına yakınını oluşturuyorlar) böyle şeyler yapabiliyor olmazdı.
    Yazık ..
    sarıbela bunu beğendi.

  3. #3
    DesAres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2017
    Şehir
    İstabul
    Motosikleti
    Tricity
    Alıntı mfBulut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gerçekten hak edenlere ehliyet verilmiş olsaydı trafikteki 2 ayaklı hayvanlar (ki trafiğin yarısına yakınını oluşturuyorlar) böyle şeyler yapabiliyor olmazdı.
    Yazık ..
    Ağır cezalar verilmediği sürece böyle devam edecek. Adam birisini öldürüyor izleme koşuluyla serbest bırakılıyor var mı ulan başka böyle ülke adam başkasını öldürse ne yapacaklar ?

    Bizim gelişmemizin sebepleri :

    1_) Dini kullananların paraları götürmesi (30.000 TL aylık), asgari ücrete yeterli demesi
    2_) Vergilerin çok fazla olması biraz insaf ya
    3_) Herşeyi özel sektörlere verilmesi (devlet bir köprü yapamıyor mu da özel sektörlere veriyorlar bide ekstradan şu kadar araba geçmezse devlet karşılayacak ya oradan o kadar araba geçer mi demiyorlar.)
    4_) Ülkede hiçbir teknoloji girişimine destek verilmemesi Tübitak saçma sapan projelere destek verip iyi projeleri görmemesi (neden acaba ?), sonrada beyin göçü başka ülkelere adam gelir mi bir daha buraya.
    5_) Adaletin çok geç sağlanması (ayıplı bir ürün alınca firmalar kullanıcı hatası diye kitler al başına bela uğraş kaç ay gibi)
    Shrieker, yeditepely, kalidor ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4

    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    Şehir içinde bu hız....

    Allah rahmet eylesin.

  5. #5

    Üyelik
    16 Kasım 2017
    hindistan da inek
    mersin de tır !

  6. #6
    Lazasker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ocak 2017
    Motosikleti
    CRF 250 Rally
    Çok yazık, içim acıdı gerçekten...

    Anlayamadığım nokta şu: Sanki yeteri kadar durma mesafesi vardı, en azından arkadaki merhum için... Ya da videodan öyle görünüyor. Siz ne dersiniz?
    TOTEMONS bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Duramayacak kadar hızlıymışlar bence, görüş mesafesi yeterli yoksa.

  8. #8
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı Lazasker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok yazık, içim acıdı gerçekten...

    Anlayamadığım nokta şu: Sanki yeteri kadar durma mesafesi vardı, en azından arkadaki merhum için... Ya da videodan öyle görünüyor. Siz ne dersiniz?
    Duramayacak kadar hızlılar. Tek şansları freni bırakıp tırın arka/önündeki boşluklara doğru kontra vermek. Videonun o kısmı başladıktan sonra kaza kaçınılmaz, rahmetlilerin tek hayatta kalma şansları ön/arkadaki boşluklara gidip, kazayı öyle yapmak. O an onların yerinde olmak istemezdim. Önemli olan oraya kadar gelirken yapılan hatalar. Tır sürücüsü ana suçlu bunda tartışılacak hiçbir şey yok. Ancak motosiklet sürücüleri işi oraya getirecek bir hata yapmamalıydı (hız).

    Ne olursa olsun aşırı derecede üzücü
    Enes ŞENTÜRK bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Ben bunu son 5 senedir diyorum. Tüm ehliyetler iptal edilsin yeniden adam gibi sınav yapılsın die. Hatta şimdi ellerinde khk gibi bir olay var. İptal etsinler tüm ehliyetleri sonra devlet yapsın sınavları. Ne güzel parayı alacakları bir yer çıkar, belki akaryakıtı rahat bırakırlar. Otobana giriyorsun istanbul'da tır elinde telefon geçmiş sağ şerite, emniyete taşıyor yola bakmıyor. Arkasından polis sireni duyunca birden insanların üzerine kırıyor irkilerek. Yazıktır, günahtır...
    roadpeople ve Shrieker bunu beğendiler.

  10. #10
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    virajın bitimi orası, tır şöförü nasıl görsün onları? zaten hızlılar..
    sdt bunu beğendi.

  11. #11
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    türkiyede insanların salaklık derecesini artık öğrendik, aklınızın alamayacağı kadar mal insanlar hayatımızın içindeler ve bu insanların içindeyken ben motorumu sanki yumurta taşır gibi sürüyorum. ama bilemiyorum, tır sürücüsünün belki suçu yoktur çünkü hatalı dönüş yapıp yapmadığını anlayamadım ben.

    .....geçtiğimiz cuma günü işte eve gelirken abim ile arkadaşı beni görmüşler ve iş arkadaşı beni göstermiş, "ne kadar sakin kullanıyor" demiş(iş arkadaşı beni tanımıyor).

    abimde "o benim kardeşim" demiş ve enteresan bir durum olmuş o anda. sakin kullanmamın sebebini sormanıza gerek yok alın buyrun işte konu burada.

    tabi ki sakin kullanmaktan pek zevk alan biri değilim ama sakin olmam gerektiği yerlerde hız yapmıyorum ve tehlikeden bir adım gerideyim. motosiklet sürme konusunda çevreme güven vermiş durumdayım ve bu bir yandan gurur verici bir şey. insanların size güven duyması paha biçilemez.

  12. #12
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    hayat çok garip

  13. #13

    Üyelik
    14 Ağustos 2016
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    YAMAHA X MAX 250
    Kask kameralı olan kişi benim yakın arkadaşım ve gerçekten hızlıydılar bunu kimse inkar edemez. Tır sürücüsüne nasıl suç bulucaksınız ki adam yola baksa boş olduğunu görse 3 -5 saniye sonra siz çıkıyorsunuz bir anda hızlılar çünkü görüntüleri bende görmemiştim ama bugün görünce şok oldum içim acıdı... Lütfen arkadaşlar aşırı hız yapmayalım otoban da önünüzü görürsünüz boş yolda basarsınız bende yaptım ama bulvarlar böyle şeylere uygun değil tekteker arif örneği de var işte... Sırf ben bu yüzden geçen Xmax 250 aldım normalde 600 lük veya 1000 lik alıcaktım amacım apaçilik değil sıralı 4 silindir sesi içindi ama son olaylardan sonra bir süre vazgeçtim ama yine motor kullanmayı seviyorum ve kullanıyorum tekerinize taş değmesin Allaha emanet olun...
    TOTEMONS, InMyHearth, bugs buny ve 8 diğerleri bunu beğendiler..

  14. #14
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Allah rahmet eylesin.


    - Aracı gördüklerinde en az 100m.var. Aracı resimde kırmızı nokta ile işaretledim. O anda iki motosiklet yan yana.
    - "Kim kabahatli?" sorusu bence çok anlamsız.
    - "Nasıl hayatta kalınır?" sorusunu sormalı.
    - Hayattta kalmak isteyenler 100m. mesafede bile duramayacak gibi gitmemeli.
    TOTEMONS, ozan1991, sdt ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  15. #15
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Herkeste şoföre suç bulmuş. Hızlı gidenin hiç mi suçu yok ? Bende ağır vasıta şoförüyüm. Ordan öyle dönülür. Gelenler zaten motor olduğu için görünmüyor. Birde hızlılar hiç görünmez. Kamyon görüntüye girdiğinde zaten dönüşü bitirmek üzere. Yani motorcuları görüp yola atlama yok. Onlar ortada yokken dönmeye başlamış. Yol boşken başlamış yani.

    Eğer orada u dönüşü yapılmaz levhası yoksa kamyoncunun bir suçu yok. Zaten öyle bi durum olsa mahkeme serbest bırakmazdı. Ayrıca tır değil kamyon o. Römorklu kamyon. Katarda denir.

    Yinede üzüldüm Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır versin.
    bugs buny, Osm@n, jimi_hendrix ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

  16. #16
    GLADiUSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2017
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    16'' Bajaj Pulsar 200NS & 91'' MZ ETZ 251
    Bu ülkede motosikleti geçtim hiç bir araç kullanılmaz. İnsanların birbirine saygısı yok. Adalet yok. Ekonomi yok. Buradan herkese önerim imkanı olan yurtdışına daha insancıl bir memlekete yerleşmeleri olacak. İmkanım olsa durmam. Kendimi huzurlu hissetmediğim bir yerde kalmaya dayanmak epey zor. Ve bu insanlara ne desen boş. Yine aynı bildiklerini yapacaklar. Bir rönesans bekliyorum ama umutsuzca...
    birbilent bunu beğendi.

  17. #17
    RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mart 2016
    Şehir
    İZMİR. Karşıyaka.
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Kaza yapan arkadaşa Allah rahmet eylesin. Yakınlarına Allah sabır versin İnşaAllah. Bu haber ile ülkenin durumunun ne alakası var merak ettim?

    Motosikletin yol durumuna göre hızlı gitmesinin sebebi bu ülkenin durumu mu?

  18. #18
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    tırcı ne yapacak?* kavşaktan dönmeyecek mi? motorcular hızlı. ve muhtemelen görünmesi mümkün değildi. yapacak birşey yok bu durumda. kumar oynanmış ve kaybedilmiş. bedeli de ödenmiş.

    akıl: canınızla kumar oynamayın.

  19. #19
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    bildiğin "yapıştırıyolar", o saatten sonra tırcının yapabileceği bir şey yok.

  20. #20

    Üyelik
    01 Kasım 2017
    Eğer u dönüşü yasak değilse kamyon şöförü suçlu değildir böyle bir yolda gazlamakta pek mantıklı değil belki bu yolda 100 defa turlarsın ama 1 defa denk geldimi kaçamazsın.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)