Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

22 Bin Liralık Motosikletini İnternetten Dolandırıcıya Kaptırdı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    İzmir’de internet üzerinden motorunu satmak isteyen vatandaş, kendisini alıcı olarak arayan dolandırıcıya motorunu kaptırdı.

    İzmir’in Aliağa ilçesinde bir rafineri fabrikasında işçi olarak çalışan Onur Sönmez (34), 2017 model 35 NAY 56 plakalı motorunu satmak için bir internet sitesine ilan verdi. Motoruna 22 bin lira isteyen Sönmez’e yolladığı mesajda kendisini müşteri olarak tanıtan ve isminin Ahmet olduğunu söyleyen kişi, motoru çalarak kayıplara karıştı.

    6 Eylül’de kendisini arayarak motoruna talip olduğunu, gelip göreceğini söyleyen şahsın “Kardeşim TIR şoförü, her gün Aliağa’ya gelip gidiyorum. Gece geç saatte de olsa gelip seni ararım” dediğini ifade eden Onur Sönmez, “Gece 00.30-00.45 gibi aradı. Geldiklerini, liman kapısında olduklarını söyledi. Ben de çıkardım motoru gittim. Motorumu inceledi ve çantası kalsın, üzerine farkı neyse veririm dedi. Sonra bir tur atıp motoru denemek istedi. Ben de müsaade ettim. 10 dakika zaman geçtikten sonra fark ettim motorumu alıp gittiğini. Geleceğini beklerken çalındığını anladım. Polisi aradım. Beni farklı numaralardan aramıştı. Aradığı numaralardan ulaşmaya çalıştım. Aradığım numaralardan biri taksici, diğeri güvenlik görevlisi çıktı. O zaman netleşti zaten hırsız olup yalan söylediği. En son Biga’da telefon hırsızlığı yapmış benim motorumla. Telefon sahibi de aynı internet sitesinden telefonunu satmak için ilan vermiş. Bu zanlı da bir kahvehanede telefon sahibi ile buluşmuş. Telefonu görüp satın almayı kabul etmiş. Üzerinde parasının olmadığını ve motorundan alması gerektiğini söyleyerek kahvehaneden dışarı çıkıp, benim motoruma binerek oradan uzaklaşmış” şeklinde konuştu.

    Telefon hırsızlığıyla ilgili güvenlik kamerası görüntülerini de aldığını anlatan Sönmez, “En son perşembe Biga’dan köyün birindeki benzinlikten benzin almış. Güvenlik kamerası olmadığı için görüntü alamadık. Ondan sonra da bir haber yok. Şuan nerede bilinmiyor. Bir an önce bulunmasını istiyorum” dedi.

    Aracını satmak isteyen vatandaşlara uyarılarda bulunan Sönmez, “Aracını satacak arkadaşlar, araçlarını almaya gelen şahıslara anahtarı teslim etmemelerini ve deneme sürüşü yapılması gerektiğinde ise satılacak olan araç ise yan koltuğa, motor ise arkaya oturmalarını tavsiye ediyorum. Benim yaşadığım bu durum herkesin başına gelebilir” diye konuştu.

    Kaynak: İHA


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    bu olur böyle şeyler olabilir, motorda arkaya oturmak olmaz emanet falan bırakıcak artık para kimlik cüzdan vs.

  3. #3
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    hırsızlık vakaları artıyor.. herkes çok dikkatli olsun.

  4. #4
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Devir öyle bir hale geldi ki kimseye güven yok. Motorumu satarken adam test etmek isteyince arkaya oturdum. Kesinlikle tek vermem

  5. #5

    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Hırsızlık neden artıyor biliyor musunuz? Bunun fakirlikle ihtiyaçla açlıkla bilmemneyle ilgisi yok. Masum vatandaşlar iyice sindirilmiş ve bastırılmış durumda. Ne şikayetçi olabiliyor ne de hakkını arayabiliyor masum vatandaş. Masum vatandaşın isyan etmeye, şikayet etmeye hakkı yok. Başına ne gelirse gelsin razı olmak zorundadır.
    Masum olmayanlar da bunu bildiğinden ve şımartıldıklarından bunu dibine kadar kullanıyorlar. Gidin bakın hırsızların bir tanesi bile aç değil. İhtiyaç sahibi değil. Alayı şımarık alayı keyfinden çalıyor motorları. Çünkü biliyor ki masumun başı, kendisinkinden daha çok dertte

  6. #6
    aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Hırsızlık ve dolandırıcılığın temeli insanların kolay para isteğinde yatıyor. Hırsızlık yapan insanların bunu meslek haline gatirmesi de cezai yaptırımların zayıf olması yada gerçekleşmemesi sebebinden kaynaklanıyor.
    velizrsln bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    02 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV650
    Alıntı velizrsln adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu olur böyle şeyler olabilir, motorda arkaya oturmak olmaz emanet falan bırakıcak artık para kimlik cüzdan vs.
    dostum para kimlik alacaksın diyorsunda. zaten çalacak adamın üzerinde sahte kimlik vardır. çokta bir tarafında olmaz. para bıraksa ne olur diyelim 1000 tl bıraktı. motor için adam 22000 istemiş. hırsızın gözünde olurmu o bırakacağı para.

  8. #8
    Lengeli Fötr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda CBF 150 - Suzuki V-Strom DL-650
    Alıntı bursagsli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Devir öyle bir hale geldi ki kimseye güven yok. Motorumu satarken adam test etmek isteyince arkaya oturdum. Kesinlikle tek vermem
    En doğrusunu yapıyorsun ama bu da fayda etmeyebilir. Arkada oturduğundan önce sen inmek zorundasın. Sen indikten sonra da basıp gidebilir. Bu yüzden en garantisi sen inmeden önce kontak kapadıktan sonra anahtarı alıp öyle inmek. Sadece motosiklette değil diğer binek araçlarına da aynısını yapmak lazım
    birbilent bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    15 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    İnsan arkadaşına motoru verirken çekiniyor. Tanımadığı adama nasıl verir anlamış değilim. Umarım en kısa zamanda bulunur.

  10. #10
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Kapalı alanda test ettirin. Okul bahçesi mesela.

  11. #11
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarını önceden kamu takip ediyordu, ancak şu anda uzlaşma kapsamına girdi.
    müşteki ve şüpheli bir şekilde anlaşırsa dava açılmadan dosya kapanabiliyor.
    belki de buna güvenerek daha rahat bu işlere girişiyolar artık.
    ülkede adalet namına pek bişi kalmadı..

  12. #12
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Şu benzin istasyonlarında plaka girilen sistem emniyetle iletişim içinde olsa, plakasız araca yakıt vermese, kayıt dışı plakayı, çalıntı ihbarlı plakayı anında emniyete iletse fena mı olur diyordum ki, hiç bir şey değişmeyeceğini farkettim. Bizim polisler götünü kaldırıp gelene kadar adam elli kere uzaklaşır o civardan.

  13. #13
    YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2011
    Şehir
    AnTALYA
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    motoru test ettiren satıcının arkada oturması da çözüm değil bence.Alıcı;ben bu şekilde bişey anlayamam süremem diyebilir.acemi olur sizi düşürebilir vs.

    Öceki motorum olan fazer8 i aldığım bi tanıdıktı.Benden önce almaya niyetlenen elemanın biri il dışından gelip denemek istemiş oda tek vermem deyince tartırşmışlar ve gitmiş.Demem o ki;Bende alacağım motoru tek denemek isterim.oda doğru olandır.Kapalı alanda test ettirmek en temizi.

  14. #14
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    yüksek ahak seviyesi için ortalamanın üzerinde bir zeka seviyesi gerekiyor.

    zira zeki insan iyiyi ve kötüyü kendi kendine ayırt edebilir.

    ortalama zeka altındaki insanları ise ancak ve ancak iyi bir eğitim sistemi ve adaletli ve müreffeh bir sosyal hayat ile dizginleyebilirsiniz.

    başka yolu yok

  15. #15
    ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2012
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Kardeşim satarken bizim oradaki shell benzinlik geniş bahçesinde test ettirmişti hatta birşey olursa 10tane kamera var polisin işi bulmak demiştik 3.500tl az değil

  16. #16
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Arabanızı da motorunuzu da almak isteyen kişilere test ettirmeyin, arkasına ya da yanına oturmak farketmez. Prensip çiğnendikten sonra her türlü kaçırmanın yolunu bulur.

    Alıcıya kibarca test etmek isterse aracı kullandırmayacağınızı önceden söyleyin. "Her konuda anlaşırsak bir servise ekspertize gideriz, servis ustası biner test eder" diyin, motoru kullandığımızda ustadan daha mı anlayacağız?
    Smlgndz bunu beğendi.

  17. #17
    YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2011
    Şehir
    AnTALYA
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    A motoru kullandığımızda ustadan daha mı anlayacağız?

    Şimdi orda durup,eğri oturup doğru konuşalım.

    Şahsen kullanmadığım bir motoru çok beğensem de almam,alamam sağa-sola çekme var mı?,frenleri yeterli mi? vs gibi sorunları anlamak için şahsın test etmesi bence faydalıdır.

    Yamah servisinde bir ustaya ybr gösterip aldık.5 sene önce o zaman anlamıyorum bu kadar.Sonradan ön fresi sıkınca lık-lık gidon göbeğinde ses ve oynama usta var usta var.

    Allah'a şükür bütün motorlarımı tanıdıktan alıp tanıdığa verdim.böyle sorunlarım hiç olmadı.


    Eyyorlamam bu kadar,haydi hayırlı işler.
    Yamaha YBR-125 2008/Honda DYLAN 2008/Honda CBF-150 2011/Kawasaki ER-5 2005/Yamaha fazer8 2011/YAMAHA YZF R1 2010/YAMAHA YZF R1 2014/HONDA CBR 1000RR 2014+YAMAHA YBR-125 2012

  18. #18
    X-Slim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2015
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    23' Tvs Jupiter 110 CC
    Ben motorumu satarken alacak kişiye dedim ki ''motoru kullanamazsın eğer istersen arkama atlarsın 2 dk gider gelirim'' dedim.Böyle direk net olarak dile getirmek gerekli.

  19. #19

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    Alıntı nines adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum para kimlik alacaksın diyorsunda. zaten çalacak adamın üzerinde sahte kimlik vardır. çokta bir tarafında olmaz. para bıraksa ne olur diyelim 1000 tl bıraktı. motor için adam 22000 istemiş. hırsızın gözünde olurmu o bırakacağı para.
    doğru, değerinde bir araç ile gelicekler tabi satıcıda tek kişi olmicak, ve ustaya baktırtıyorsa zaten usta kullansın kendisinin kullanmasının bir amacı yok, zaten büyük makineler genellikle verilmiyor test için

  20. #20
    BLUERAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    İnazuma, Hajoue125 bide cross aldıkmı tamamdır
    yanlizca ustaya test icin veririm, illaki sen test edeceksen motorun parasinin tamamini ustaya teslim edeceksin denilir, gerek ustaya, gerek alici adayina da motorda gprs var, satis tamam olunca sokulecek şimdi bosuna sökme parasi veremem denilebilir.

    imkan dahilinde otoparklar, siteler, okul bahcesi, ornegin istanbul da kazlicesme marmaray otoparki gibi yerler tercih edilmelidir.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)