Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Kenan Sofuoğlu Kariyerini Noktaladığını açıkladı!..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
     
    Dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "Beşinci şampiyonluğum ile kariyerimi tamamladım. Benim için kariyer olayı bitti" dedi.

    Kariyerinin 5. SuperSport şampiyonluğunu ilan eden Kenan Sofuoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ile The Marmara Pera'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

    "RABBİM, BEŞİNCİ KEZ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU NASİP ETTİ"

    Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, iyi bir sezon geçirdiğini belirterek, "Dün itibarıyla şampiyonluğa ulaştım. Esasında 2 hafta önce Fransa'da Türklerin çok olduğu bir yarışta şampiyonluğa ulaşmak istedim ama nasip olmadı. İspanya'da ilk 8'de bitirmek benim için yeterli olacaktı ama rabbim bana birici olarak şampiyonluğa ulaşmayı nasip etti. Ağabeylerimle yıllar önce motosiklet yarışlarında yer alırken hayalimiz, birimizin Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarışmasıydı. Rabbim, beşinci kez dünya şampiyonluğunu nasip etti" dedi.

    "BENİM DERECEMİ KİMSENİN YAPABİLECEĞİNE İNANMIYORUM"

    Motor sporlarında en önemli kategorilerinden Moto GP'de yarışmadığı için eleştirildiğini vurgulayan Sofuoğlu, "Herkes bana yıllardır neden Moto GP'de yarışmadığımı soruyor. Yıllar önce Türkiye'den çıkarken, hayalim Supersport'ta yarışmaktı. Moto GP, özel yapım motorların yarıştığı ve markaların çok yüksek rakamlar harcadığı bir kategori. Moto GP'de şampiyon olan takımın adını Repsol Honda değil de THY veya Türk Telekom olsaydı, o motorun üzerinde bugün Kenan ile Toprak otururdu. Bu sezon Moto GP'de yarış kazanan birçok pilotu daha önceki yıllarda zaten geçmiştim. Benim kimseye kanıtlayacak bir şeyim yok. Her kategorinin farklı bir zorluğu ve kullanma tekniği vardır. Kendine güvenen karşıma çıkabilir. Çıkanlar da ne olduğunu görmüştür. Benim standart bir Supersport motoruyla yapacağım dereceyi kimsenin yapabileceğine inanmıyorum" diye konuştu.

    "BUGÜN İSTESEM MOTO GP'DE BİR TAKIM BULABİLİRİM"

    Bugün istese birkaç telefonla Moto GP'de bir takım bulabileceğini belirten Sofuoğlu, "Super Bike'da beni isteyen birçok takım var. 32 yaşına geldikten sonra farklı tarzda motora binersem belki 34-35 yaşımda şampiyon olacağım ama bir tarih yazamayacağım. Kariyerinde Super Bike şampiyonluğu görmüş çok sporcu var. Benim bundan sonra alacağım başarılar tarihe geçecek ve bir rekor olarak kalacak. Dünya şampiyonluğumun bundan sonra benden çok ardımdan gelecek sporculara faydası var. Bunun bilinciyle yarışıyorum" dedi.

    "PARAYI GENÇLERE HARCARIZ VE ONLARI MOTO GP ŞAMPİYONU YAPARIZ"

    Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Moto GP'de yarışmamalarının sorumlusunun sporcular olmadığını vurgulayarak, "Onların sorumlusu, Türkiye'nin büyük markaları. Onlar, milyonları başka yerlere harcayacağına, bizim gibi bir şeyler kazanan sporculara harcasaydı, rahatlıkla Moto GP'de yarışırdım. Benim öyle bir hayalim yok ama Toprak, Can ve Deniz için var. Bugün devletimize "şu kadar bütçeyle Moto GP'ye giderim" desem, bana kimse "hayır" demez. Ben 32 yaşındayım. Bana para harcamaya gerek yok. O parayı gençlere harcarız ve onları Moto GP şampiyonu yaparız" diye konuştu.

    "BEŞİNCİ ŞAMPİYONLUĞUM İLE KARİYERİMİ TAMAMLADIM"

    Kariyerinin elde ettiği 5. şampiyonlukla bittiğini, bundan sonra genç Türk pilotların önünü açmak için yarışacağını vurgulayan Sofuoğlu, "Beşinci şampiyonluğum ile kariyerimi tamamladım. Benim için kariyer olayı bitti. Yarışmaya devam edeceğim ama amacım, İstiklal Marşı'nı dinletmek, Türk bayrağıyla tur atmak ve benden sonra gelecek sporculara kapı açmak. Uluslararası organizasyonlara birçok ülkeden 20-30 sporcu gelirken Türkiye'den toplamda 5 sporcuyduk ama 3 kupayla geri döndük. Benim başarmaya çalıştığım şey bu. Önümüzdeki sezon dünya şampiyonu olmasam da çok üzülmem" dedi.

    "KAZANABİLDİĞİM SÜRECE MOTORUN ÜZERİNDE OLACAĞIM"

    Takımının kendisinden memnun olduğunu ve yola devam etmek istediğini belirten Sofuoğlu, "Yarışmayı çok seviyorum. Bu kadar tecrübeliyken, kazanırken, bayrağımı orada gezdirme ve bir şampiyonluk daha alma şansı varken neden bırakayım. Sonuç olarak bırakmamaya karar verdim. 2017'de yarışacağım ama 2018'de yarışacak mıyım bilmiyorum. Kazanabildiğim sürece motorun üzerinde olacağım ama asıl amacım genç sporculara yol göstermek ve iyi imkanlarda yarışmalarını sağlamak" diye konuştu.

    UÇAR: "KENAN; DEVLETİN, FEDERASYONUMUZUN GÖSTERDİĞİ DESTEĞİ BOŞA ÇIKARMADI"

    Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Kenan Sofuoğlu'nun devletin ve federasyonun desteğini boşa çıkarmadığını belirterek, "Milli sporcunun alnının akıyla şampiyonluğu elde etti. Kenan, devletin, federasyonumuzun gösterdiği desteği ve gayreti boşa çıkarmadı. Alnının akıyla Türkiye'ye ve milletimize 5. dünya şampiyonluğunu kazandırdı. Kenan Sofuoğlu, özellikle olimpiyatların yapıldığı, birçok branşta üzüldüğümüz ve hak ettiğimiz yere gelemediğimiz 2016 senesinde, Türk insanının gururu oldu" dedi.

    "TÜRKİYE, MOTOR SPORLARINDA KENAN İLE AVRUPA VE DÜNYA KAPISINI AÇTI"

    Kenan Sofuoğlu'nun Türkiye'nin motor sporlarında dünyaya açılmasını sağladığını vurgulayan Uçar, "Türkiye, motor sporlarında Kenan ile Avrupa ve dünya kapısını açtı. Kenan'ın çabalarıyla bu kapı daha büyük başarılara doğru açılmaya devam ediyor. Kenan, sadece sporculuğuyla değil, adamlığıyla da spor teşkilatına ve Türk gencine örnek olan bir kişi. Türk milletinin yanındaki görüntüsüyle, bazen eleştirilere muhatap olabiliyor. TMF Başkanı olarak, bunlar zerre kadar değer vermediğimiz eleştiriler" diye konuştu.

    Kaynak: olay53.com

    Basın Toplantısı



    Motorsport.com Türkiye - Kenan Sofuoğlu Röportajı
    HamzaBey95 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    osiosborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2016
    Kariyer bitti derken bundan sonra yarışmayacağım değil de; bu yaştan sonra farklı kategorilerde, mesela moto GP'de yarışmam demek istiyor, yanlış anlamadıysam.

  3. #3
    Ms_TunC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Hedefime ulaştım diyo, daha üstü düşünmüyorum diyo, Facebook reklamı gibi başlık. Sanki yarışmayı bıraktı manav olacak gibi bir izlenim ve şok yaratıyo.

  4. #4
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    yarışmayı bırakmadıysa neyi bırakmış?
    bişey bırakmadıysa neyi noktalamış?
    bu delüğanlı kesin bizim forumu okuyo, ortalığı karıştırıp izleyecek

  5. #5
    SavageGarden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Eylül 2016
    Motosikleti
    HONDA NC750S
    klasik günümüz türkiye'sinin özeti. içi bomboş laf salataları

    soruyorlar neden moto gp'de yarışmıyorsun cevaba bak: Benim kimseye kanıtlayacak bir şeyim yok. Her kategorinin farklı bir zorluğu ve kullanma tekniği vardır. Kendine güvenen karşıma çıkabilir.
    yapabiliyorsan konuşacaksın diyor, kendinen güvene gelsin kapışalım diyor resmen zira eleştiren kişi onu yapabilmeli. yoksa kimse eleştiremesin. bravo

    tam, yuh artık cevaba bak, diyecekken bir de tüy dikiyor: Bugün istese birkaç telefonla Moto GP'de bir takım bulabileceğini....

    ya arkadaş herşeyi anlarım da bu nasıl bir cümledir: Dünya şampiyonluğumun bundan sonra benden çok ardımdan gelecek sporculara faydası var...
    şampiyon sen oluyorsun faydasını ardındakiler görüyor müthiş bir şey.

    "benim için kariyer olayı bitti" dedikten hemen sonra "Sonuç olarak bırakmamaya karar verdim." diyorsun..bu nedir yahu.

    canım ülkemin güzel özeti. konuş konuş, araya bir de rabbim, inşallahi devletim...serpiştir. bitmiştir olay.
    Alper_tim, yetkina, ilkeronat ve 13 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #6
    mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul-kocaeli
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Anladığım kadarıyla her şeyi bırakıp bir sahil kasabasına yerleşmiyor.
    Green Arrow, halilom, 127 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  7. #7
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    Alper_tim, Green Arrow, Osm@n ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #8
    sven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul
    kenan'ın açıklamalarının özeti;

    MotorKafa bunu beğendi.

  9. #9
    IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    şarköy
    Motosikleti
    Xmax
    muhtemelen artık 17yaşındaki çocuklarda sıkıldım beni rossi tokatlasın filan diyo galiba

  10. #10
    MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2014
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    Evet evet işi gücü bırakıp bi dağ evine yerleşip, yeni bir hayat kuracakmış. Ayrıca motosiklet için de; şeytan işi diyor. Kaporta sensin diyor.
    Green Arrow bunu beğendi.

  11. #11
    IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    şarköy
    Motosikleti
    Xmax
    Kendine güvenen karşıma çıkabilir. Çıkanlar da ne olduğunu görmüştür. Benim standart bir Supersport motoruyla yapacağım dereceyi kimsenin yapabileceğine inanmıyorum" diye konuştu.


    Gelsene motopg ye yiğidin harman olduğu er meydanına gelsene

  12. #12
    Owl King - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ekim 2016
    Her turlu kapisirim qanqa! der gibi.
    He Kenancigim, görursem söylerim merak etme….

    SuperSport klasmaninda kendisi herturlu kanitlamis bir arkadas Kenan ama daha önce MotoGp´de tutunamadigi gunleri hatirlayacak olursak bu kadar sert aciklama yapmasina gerek yok. Rahat olabilir ve arkadas benim su anda maddi manevi imkanlarim buna el veriyor, ulkemizde benim geldigim bulundugum konum bile hayalken ben yine birseyler yaptim diyebilirdi.
    Sponsor meselesine gelirsek, haklidir, MotoGP icin sponsor lazim, ama arkadasinda kendi tabiri ile Reis varken kusura bakmasin halen ne sponsoru ne parasi diyor anlamiyorum.

    Bence derdi ne sponsor ne para, derdi sadece daha önce deneyipte boyunun ölcusunu aldigi MotoGP de yarisacak cesaret ve yetenegi olmadigini dusunmesidir/bilmesidir.
    Kucumsemiyor assagilamiyorum aksine kendini bildigi icin takdir ediyorum ama bu sekilde birseyleri saklayarak aciklamalar falan Kasimpasa agizlari, onun gibi kendi klasmaninda dunya da isim yapmis bir sporcuya yakismiyor.
    halilom bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    30 Ekim 2015
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    Pulsar
    Parayı gençlere harcayalım demesini taktir ettim.

  14. #14
    Siyahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Tenere 660

  15. #15
    Morphin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul-Maltepe
    Motosikleti
    CBR650F
    Bu adamın hala nesini çekemiyorsunuz arkadaşlar?
    Adam artık bir hedefinin kalmadığını, kariyerini bitirdiğini, yaşının geldiğini ve bu yüzden gitmek istemediğini söylüyor.
    Tamam belki konuşması size tuhaf gelebilir, belki kurduğu cümleler basit olabilir, ama beni tanımayan etmeyen bu dünya şampiyonu pistine gittiğimde çay ikram etti lan... Oturduk çay içip ardından antrenmanlarını izledim Toprak ile. Yüreği bu kadar güzel bir insan bu sözleri hak etmiyor!

    Hadi bana MÜTHİŞ MOTOGP şampiyonları içerisinde, bu adam kadar çocuklara yardım eden, ülkesini bu konuda geliştirmeye çalışan, pist yapıp eğitim veren adam gösterin???
    SBK'nın videosunda Kenan yarış öncesi Toprak'ın vizörünü siliyordu, spiker "Daha önce bir dünya şampiyonunun böyle bir şey yaptığını gördünüz mü?" şeklinde bir konuşma yaptı.
    Yani arkadaşlar belki bu adam MotoGP şampiyonu değil ama aynı pistte 600cc motor ile 1000cc klasmanında bile kırılamayan Tur rekorlarının sahibi.

    Rossi bile Yamaha'dan kalkıp Ducati'ye geçtiğinde kırılmadık kemiği kalmadı. Şimdi kalkıp bu adam bu yaştan sonra bu riske giremez. Ama Toprak MotoGP'de bu adam sayesinde yarışacak!
    esbabsız ve HamzaBey95 bunu beğendiler.

  16. #16
    Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-10 SP
    kesin bu başlığı okudu da bıraktı garibim.
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...on-olmasi.html
    Ocanner35 ve Green Arrow bunu beğendiler.

  17. #17
    typhoonn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Haziran 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    Yeni spor bakanimiz hayirli olsun..

  18. #18
    ufukt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2016
    Şehir
    Hadımköy
    Kariyer olayına birşey diyemem ama konuştuklarına kesinlikle katılıyorum. Bazı insanlar başarılarıyla kendini kanıtlayamayınca mecburen sözlerle ifade etmeye yöneliyor. O kadar şampiyonluğa rağmen yerden yere vurdunuz yok motogpde yarış , yok çoluk çocukla takılıyorsun diye. Bugün halı sahada 2 gol attı diye sevinen adamlar var ya hani Messi gol kaçırdı diye küfür ediyorlar hah bunlar da öyle. Bu adamın mütevazi tavırlarını herkes görmüştür şimdi kimse kalkıpda laf sokmasın.

    Bkz.







    Sırf siyasi görüşü için adama demediğiniz kalmadı.

  19. #19
    RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mart 2016
    Şehir
    İZMİR. Karşıyaka.
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Kenan SOFUOĞLU gibi bir sporcuyu klavyesinin başından komik bir şekilde eleştirebilen, yani böyle zor bir "yeteneğe" sahip olanlar gerçekten komiksiniz.

    Kişilik olarak ve sporcu olarak tebrik edilmesi ve baş üstünde tutulması gereken bu adamı '5.kere şampiyon olduğunda' dahi farklı şekilde eleştiriyorlar. "Moto gp de olsaydi da sonuncu olsaydi keşke. " falan diyorlar. Moto gp de olsa da "şampiyon olamiyor zaten boş boş orta sıralarda takılıyor ." Falan derlerdi muhtemelen. Bunu diyen tipler hiçbirşeyi beğenmeyen tipler . .. Cem Yılmazın vardı ya bi repliği: Yerçekimsiz ortamda çilek yiyim ama muz tadı gelsin ......

    Çoluk çocuğun yaptığı yorumlar bu adamın kalitesini ve başarılarını gölgeleyeme yetmez orası da ayrı zaten.

    Adam pistte İstiklal Marşını dinletiyor ve Bayrağımızı dalgalandırıyor. Anlayabiliyor musunuz ? Bu noktaya geldiği şartları biliyor musunuz ?

    Gençler yetiştiriyor, motosiklet alanında ülkemize pist kazandırıyor, Türkiye de motosikletin konuşulabilmesine ve olumlu bakılmasına sebep oluyor. Hangi şartlardan bu noktaya gelmiş ve yakaladığı başarıların ne kadar zor bir başarı olduğu zaten ortada.

    Bunca güzel şeyi görmemek gerçekten imkansız. Bu adama yüklenilme sebebi de AŞİKAR... (Siyasi) Bari biraz mantıklı eleştirin mantıklı yüklenin de kendinizi komik duruma düşürmeyin.

    Forumun ekseni iyice ekşiye kaymaya başlamış. Oturduğu yerden aklı olmadan fikri olan arkadaşlarla dolmuş.
    HamzaBey95, fatih.met ve zonta bunu beğendiler.

  20. #20
    fthaltan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    bws 100, cb125e, pulsar 200ns, daelim S3
    Moto gp de olmasin. Olunca ne oluyor. Bugun tuttugunuz hangi takim buyuk basarilar elde etmis. Sampiyon olmus mu olmus. Rekor kirmis mi kirmis. Baska yapabilen var mi, yok. O bayrak orada zirvede dalgalaniyor mu, evet.
    Yani siyasi bakimdan size uymuyor diye bu kadar tuhaflik... ilginc milletiz...
    zonta bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)