Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Can'ın ölümüne sebep olan alkollü sürücüye 11 yıl 8 ay hapis

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    İzmir'in Konak İlçesi'nde, geçen şubat ayında otomobiliyle trafikte zikzak yaparken çarptığı motosiktetteki 16 yaşındaki Can Yüca'nın ölümüne, 19 yaşındaki Gürkan Hüseyin Çaylıoğlu'nun yaralanmasına neden olan alkollü sürücü 42 yaşındaki Volkan Aybars, 15 yıl hapis ceza istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında, kazadan 228 gün sonra tutuklandı. Yüca ailesi duruşmaya çocuklarının üzerinde fotoğrafı bulunan tişörtlerleri ile gelip, trafik terörünü protesto etti.

    Kaza, geçen 6 şubatta saat 23.30 sıralarında, Konak, Mürselpaşa Bulvarı Kahramanlar Semti yol ayrımında meydana geldi. İddiaya göre, 35 FL 190 plakalı otomobiliyle 'trafikte makas atarak' ilerleyen ve alkollü olan Volkan Aybars, plakası belirlenmeyen bir otomobile hafif şekilde sürttü ve trafikte zikzak yaparak ilerlemeye devam etti. Aybars., bu sırada Konak'tan Karabağlar yönüne giden 35 DA 0423 plakalı motosikletin sürücüsü Gürkan Hüseyin Çaylıoğlu ve arkasında oturan Buca Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Can Yüca'nın bulunduğu motosikleti sıkıştırdı. Otomobil, motosikletle arkadan çarparak demir bariyerlere fırlattı. Çarpmanın etkisiyle Çaylıoğlu ve Yüca yol kenarındaki yeşil alana düştü. Hastaneye kaldırılan Yüca, yaşamını yitirirken, Çaylıoğlu, tedavi altına alındı. Adliyeye çıkartılan Volkan Aybars, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    17.5 METRE SAVRULDULAR

    Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı Aziz Kızıl, hazırladığı iddianamede, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından otomobil sürücüsü Volkan Aybars, hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması için dava açtı. Kızıl, otomobil sürücüsü Aybars'ın sol şeritten tehlikeli bir şekilde yolun sağ şeridine geçtiği anda yolun sağ şeridinden seyreden Görkem Hüseyin Çaylıoğlu ve yolcu olarak bulunan Can Yüca'ya çarpıp, bariyerlerden yeşil alana 17.5 metre savurduğunu belirtti. Savcı Aziz Kızıl, 2.81 promil alkollü olan otomobil sürücüsü Aybars'ın kazada 'asli kusurlu', motosiklet sürücüsünün kazadan dolayı kusurlu olmadığını, ehliyetsiz kullandığı için kusurlu olduğunu belirtip, ağır ceza mahkemesinde yargılanmasını istedi.

    'BEN ÇARPMADIM'

    İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan otomobil sürücüsü Volkan Aybars, ile ölen Can Yüca'nın annesi Ayla Yüca, babası Mehmet Yüca ve kardeşi Tolga Yüca, kazada yaralanan Görkem Hüseyin Çaylıoğlu ve tarafların avukatları katıldı. Yüca'nın ailesi duruşmaya üzerinde çocuklarının fotoğrafı basılı tişörtlerle geldi. Duruşma öncesi taraflar birbirleriyle kavgaya tutuştu. Araya giren güvenlik güçleri kavgayı büyümeden önledi. Sanık Volkan Aybars, olay günü dört pet bardak votka içtiğini, Yeşildere yolu üzerinde, plakasını alamadığı beyaz renkli bir aracın yanından manevralar yaparak geçtiğini, bu otomobilin önde giden motosiklete çarptığını, peşinden kendisinin de motosiklete çarpıtığını, olayın anlık geliştiğini, beyaz renkli araçtan sonra kendisinin çarpmaması için yeterli mesafenin olmadığını söyledi. Aybars, “Maktül ile yaralının bulunduğu motosiklete ben çarpmadım. Benim suçum sadece alkollü olmaktır. Alkollü olduğum için ben de kaza yaptım" dedi.

    AVUKAT TUTUKSUZ YARGILAMA İSTEDİ

    Olayda yaralanan Görkem Hüseyin Çaylıoğlu ise, “Yolun sağından seyrediyordum. Hızla gelen bir aracın bize gelerek çarptığın gördüm. Çarpan araç beyaz renkliydi. Ambulansta gözlerimi açtım. Bende ve Can'da kask yoktu. Sanıktan şikayetçiyim" dedi
    Can Yüca'nın ailesi de sanıktan şikayetçi oludğunu belirtti. Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya mütaalasında, sanık Volkan Aybars'ın yoğun delil karartma çabası göz önüne alınarak yargılamasının tutuklu devam etttirilmesine, tanık Ertan Esen'in dinlenmesine, daha sonra da bilirkişi raporu alınmasını talep etti. Aybars'ın avukatı müvekillinin tutuksuz yargılanmasını istedi. Kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sanığın alkollü olarak araç kullanması, atılı suç için kanunda öngörülen cezanını alt ve üst sınırlarına göre tutuklama tedbirlerinin ölçülü olması, adli kontrol uygulamasını yetersiz kalacağını tutuklanmasına karar verdi ve duruşmayı erteledi. Duruşmaya tutuksuz olarak gelen Volkan Aybars, polis tarafından elleri kelepçelenerek cezaevine götürüldü.

    Kaynak: Halkgazatesi.com.tr
    mehmetenis bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Adventure58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2014
    Şehir
    Zeytinburnu
    Motosikleti
    haojue 135S
    Sonunda biri adaletden nasibini almış. Çok şükür.
    Ve bizlerde hala şu saçlarımız bozulacak diye kask a direniypruz.
    KASK
    KASK
    KASK TAK ÖLMESSİNİZ.
    Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ... Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik

  3. #3
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    başlık yanıltıcı özellikle buna admini yapması olmamış daha adam ceza bile almamış tutuklu yargılanacak sadece bizi boşuna sevindirmeyin

    keşke daha fazla yatsa ve ceza alsa olay anlatıldığı gibiyse
    mithrelios bunu beğendi.

  4. #4
    mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mts 950
    Alıntı biyeybaraküs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    başlık yanıltıcı özellikle buna admini yapması olmamış daha adam ceza bile almamış tutuklu yargılanacak sadece bizi boşuna sevindirmeyin

    keşke daha fazla yatsa ve ceza alsa olay anlatıldığı gibiyse
    bu çok doğru, başlık yanıltıcı değiştirmeleri iyi olur. adam o kadar sene hapis istemiyle yargılanıyor şu anda. Yargılama kural olarak tutuksuz yapılır ancak burda isnat edilen suç göz önüne alınarak tutuklu yargılama kararı verilmiş. Adam şu anda suçlu değil ve dolayısıyla bir hapis cezası verilmiş değil.

  5. #5

    Üyelik
    10 Kasım 2014
    Şehir
    uşak
    Motosikleti
    kuba cg-100
    Allkollu ve adam oldurmus tutuksuz yargilaniyormus adelete bakya
    Biyturs_OnSr bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    02 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV650
    mahkeme utanmasa birde rahmetlinin ailesinden çarpan arabanın masrafını isteyecek. ne diyelim burası türkiye. haksız herzaman haklı haklıda herzaman haksızdır tabi enseniz çok sağlam değilse.
    Biyturs_OnSr bunu beğendi.

  7. #7
    Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2013
    Şehir
    Skinoskisama
    Motosikleti
    Dragstar
    Büyük ihtimal ,tutuklu kalacağı süre göz önüne alınıp salıverilecektir.Bilirkişi inceleme yapıp başka bir aracında olaya karıştığını vurgularsa .SAvunmanın yaptığı savunmada göz önüne alınacak uzayıp gidicek.Trafikde cinayetin suçu yok memlekette .Adammı öldüreceksin bin arabaya ez geç üstünden yola çıktı farketmedim de serbestsin ADALET!

  8. #8

    Üyelik
    03 Nisan 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA CBR 600
    AH BE KASK NEDEN TAKILMAZKI MOTORSIKLET SURERKEN ANLAMIYORUM BUNU


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)