Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Aprillia ekranlı kask üreticisi Skully ile işbirliği yapma kararı aldı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Motosiklet dünyasının büyük isimlerinden olan Aprillia HUD ( Ekranlı kask ) kask üreticisi Skully ile işbirliği yapma kararı aldı. İlk adım Aprillia’dan geldi ve bu adı gerçekten herkes için büyük bir süprizdi.

    Açıkçası böyle bir adım ve iş birliğini BMW ya da HONDA gibi büyük isimlerden beklerken ilk adım Aprillia’dan geldi ve Skully ile bir anlaşma imzaladı.

    Skully, AR-1 HUD kaskını üretmek için finansman toplama yolunu seçti ve geliştirme aşamasını bitirerek üretime geçti. Skully nin projesi ilk etapta dahi büyük ilgi gördü ve toplaması gereken finansman miktarına başarıyla ulaştı. (2.5 milyon Dolar) Aprillia’nın AR-1 projesi ile ilgili tam olarak ne yapacağı ve bir sonraki adımın ne olacağı bilinmesede, tahminler Skully ile Aprillia arasında bilgi alışverişinin hızlanacağı ve Aprillia sürücülerinin Skully helmeti kullanacağı doğrultusunda.

    Aprillia’nın kullandığı V4-MP multimedya sistemi Piaggio Group tarafından geliştirildi ve RSV4 ve Tuono 1100 motosiklerde kullanıldı. Skully ile yapılan bu anlaşma sonucunda Skully sürücülere V4-MP tarafından sağlanan datalara görsel olarak kask ekranından ulaşmak ve sesli komutlarla kontrol etme olanağı sunacak. Bu da sürücülere elle kontrol etme zorluğunun ortadan kalkması ve gözün yoldan ayrılarak dikkat dağılmasının önüne geçilmesini vaad ediyor.

    Çıkış tarihi ya da fiyat konusunda şuan elimize geçen bir bilgi yok. Ancak ilk Skully AR-1 prototipi Şubat ayında gelecek gibi gözüküyor. Yeni bilgilerin gelmesi umarız ki fazla zaman almayacaktır.
    tiawern ve Lev3562 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Lev3562 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    JAWA 250-HONDA CBX550F2-PULSAR 200NS-ZX10R
    Aslında bu işbirliği Ducati'den de beklenirdi bence. Hava yastıklı montu Dainese ile ürettiği düşünülürse...
    İşler ilginçleşecek herhalde önümüzdeki yıllarda. Bize yansıması ÖTV ve KDV şeklinde olur muhtemelen...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)