Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yamaha MT-09 Tracer Hakkında Merak Edilenler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    ‘Dark Side of Japan’(Japonya'nın karanlık tarafı) sloganını bir kenara bırakan Yamaha’nın sloganı ‘Better and Cheap’ (Daha iyi ve daha ucuz) olmalıydı.

    Touring bir motosiklet için kesinlikle 240kg'lık bir ağırlığa sahip olunması gerekmiyor. MT-09 Tracer bunu kanıtlamış durumda.
    İddaa edildiği üzere 190kg'lık kuru ağırlık, orta sikletten biraz daha ağır diyebileceğimiz bir değer. Yeterli konfor ve kıtalar arası yolculukta artçı ve dolu bir bagaj için ferah bir alan.

    O, Yamaha için piyasaya çıktığı ilk yılda, Avrupa’da 10.000'in üzerinde satışla büyük bir başarı getiren MT-09 modelinin Touring versiyonu.

    Tracer versiyonu yeni bir oturuş pozisyonuna sahip, MT-09'un 815mm'lik sele yüksekliğinin yanında MT-09 Tracer 845mm'lik bir sele yüksekliğine sahip. Ve bu 860mm ye kadar yükseltilebiliyor, ayrıca ileriye doğru kaydırılabiliyor.

    Gidon biraz daha geniş, yüksek ve sürücüye daha yakın konumda bulunuyor. 10mm kadarda ileri ve geriye ayarlanabiliyor. Oturuş pozisyonu dik ve bu dik pozisyonda bile gidona erişim oldukça kolay. Ön cam ise 30mm kadar yükseltilip alçaltılabiliyor.

    MT-09'daki 14 litrelik depo yerini Tracer’da 18 litrelik depoya bırakmış. İddaa edilen yakıt değerlerine bakacak olursak, tam dolu bir depo bize 290 km'lik bir menzil sunuyor.

    847cc lik motor MT-09'un aynısı ve bize 115 beygir ve 87.5 Nm lik tork sunuyor. Yamaha’ya göre bu değerler, Ducati Hyperstrada, Truimph Tiger Sport, Kawasaki Versys 1000, Suzuki V-Strom 1000 ve Honda Crossrunner’dan daha iyi bir güç-ağırlık oranına sahip.

    3 silindirli motorların karakteristiği olan yüksek uysallık, bize orta devirde ve yüksek devirde kullanışlı bir hızlanma sağlıyor.

    1.viteste bile size rahat ve huzurlu bir sürüş sağlayabiliyor. 3. viteste (4000 rpm civarları) ise gayet atak bir sürüşle saç tokalarını çıkarmaya yetecek kadar hızlı hamlelere sahip. Sakin bir gazlamayla, 8000-9000 rpm‘de adeta ulumaya başlıyor.

    En üst tork değeri 8500 rpm’de, 115 beygir değerine ise 10.000 rpm de ulaşılıyor. 11.500 devirde ise devir sınırlayıcıya takılıyoruz.

    Kapatıp açılabilen bir çekiş kontrol sistemine sahip. Abs ise standart olarak geliyor ve kapatılamıyor.

    MT-09‘un 3 farklı sürüş modu mevcut. A B ve Standart mod.

    A modu agrasif bir gaz tepkisine sahip. B daha yumuşak gaz tepkisiyle yumuşak bir sürüş sağlıyor. Standart mod ise ikisinin ortasında bir yerlerde diyebiliriz. Bu modlar arasında geçiş yapmak oldukça kolay. Gazı kapatıp mode butonuna basmanız yeterli oluyor. Bazı modellerde olduğu gibi debriyajı sıkmanız gerekmiyor. Kontağı kapattığınızda mod otomatik olarak Standart moda dönüyor. Modern elektroniklerin olduğu bir zamanda bu biraz saçma olmuş.

    Gazı açıp kapatmak düşük hızlardayken birazcık düzensiz olabiliyor. Bu A modu için biraz daha geçerli bir durum. Düşük hızlarda bu biraz can sıkıcı olabiliyor. Standart modda ise gaz kolu bizimle daha barışık durumda diyebiliriz.

    Çekiş kontrol sistemi çokta fazla müdahaleci gözükmüyor. Malaga’daki sürüşte bugün zemini pekte iyi olmayan dar ve virajlı yollarda birkaç kez gaz açınca arka tekerlek kaydı ve sistemin buna hiç müdahalesi olmadı.

    Frenler önde çift 298mm lik disk, arkada ise 245 mm lik tekli disk olarak konulmuş. Ön fren harika ve tek parmakla fren gayet rahat yapılabiliyor. Ve baskı arttırıldıkça hissedilen kuvvettede artış oluyor. ABS ise gayet gelişmiş ve kötü yol koşullarıyla başa çıkabiliyor.

    130mm lik arka teker süspansiyon hareketi ve 41 mm lik teleskopik ön amortisör sayesinde Tracer MT-09‘dan daha iyi bir ön yükleme ve süspansiyon sistemine sahip. Ayrıca bu suspansiyon sayesinde en hızlı virajlarda, tümseklerde ya da viraj yatışlarında soğukkanlılıkla güzel işler çıkarmanızı sağlıyor. Bu üçü aynı anda olsa bile gazdayken ya da frendeyken dahi başarılı bir çizgiye sahip.

    MT-09 gibi Tracer’da 17 inçlik ön tekere sahip. Bu biraz Advanture-vari gözüksede, asfaltta harika bir yol tutuşu var. Hızlı ve keskin bir yön değiştirmeye olanak sağlıyor. Buna motosikletin hafifliği ve geniş gidon ekstra katkıda bulunuyor.

    Ayarlanabilir yapıda olan herşey kolaylıkla ayarlanabiliyor. Koltuğun yükseklik ayarı ekipmana gerek kalmadan kolaylıkla yapılabiliyor. Ön camı kaldırıp indirmek iki elinizide kullanmanızı gerektiren bir işlem olsada yine herhangi bir ekipmana gereksiniminiz bulunuyor. İki adet vidayı sıkıp-gevşetme işlemi yaparak yükseklik ayarlanabiliyor. Bu işlemi yapabilmeniz için kısa süreliğine durmanız gerekiyor. En yükseğe ayarlı şekildeyken rüzgar koruması boynun üzerine kadar geliyor.
    Tracer ayrıca yükseklik ayarlı LED farlara sahip. Yine bu ayarlama için ekipmana ihtiyaç bulunmuyor.

    Ayrıca bir touringde bulunması gereken 12 voltluk güç soketi, geniş el korumaları Tracer’da da mevcut.

    Artçı koltuğu çok geniş ve rahat. File kancalarını takmak içinde dört adet yer bulunuyor.

    Opsiyonlar arasında ise sürücü koltuğunu MT-09 daki yüksekliğe getirebilmenizi sağlayan kit, spot ışıklar, ısıtmalı elcikler ve Akrapovic egzoz bulunuyor.

    Tracer için çantalar opsiyonel fakat bunlar için Tracer’da bağlantı noktaları hazır durumda.

    Dijital gösterge 158 millik sürüşten sonra 16 mil daha gidilebileceğini belirtiyor ve düşük yakıt uyarı veriyor. Hava sıcaklığını ve kalan yakıtla gidilebilecek mesafeyi kolayca bu ekranda görebiliyoruz. Birçok bilgiyi bu ekrandan görmek sol elcikte bulunan yukarı aşağı tuşlarını kullanarak oldukça kolay.

    Kaynak: Visordown Çeviri: Motosiklet.net









    muhahha306 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    flea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    CBF 250 - NC750SA - VERSYS 650 (2015)
    Şahane makine walla.. Almanya'daki fiyatlara bakilirsa, MT-09 ile Tracer arasında 1,300 Euro bir fiyat farkı var. Bu mantıkta bakılarak, 29,500-30,000 TL arasi bir fiyata gelir gibi sanki??? Birebir uyarlamak ne kadar doğru olur bilemiyorum... Hadi olsun 30,500 TL. Hala segmentinde rakipsiz...
    dyavol-77 bunu beğendi.

  3. #3
    HELLAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2008
    Şehir
    izmir (gümülcine. komıtını greece)
    Motosikleti
    VSTROM BEYAZ
    Super makina bence
    dyavol-77 bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    23 Nisan 2011
    Şehir
    istanbul-avcılar
    Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    Yamaha 2 yıldan beri atakta-heyecan verici motosikletler yapmaya devam ediyor...Tracer de bunlardan biri-üstelik TR'deki uygun fiyat politikasıyla Başa güreşiyor...

  5. #5
    Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2010
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    On numara beş yıldız

  6. #6
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Honda ya fena kapak. yiyin birbirinizi şöyle değişik denemeler görelim

    Ben motorun 3 silindirli 850 cc lik güç ünitesinin performans değerlerini çok beğeniyorum, 780cc 4 silindir fazer8 den daha torklu ve yüksek devire de hayır demiyor ama Fazer da güç kontrolu zorken daha fazla güç ve daha yüksek ağırlık merkezi oturuş

    Çekiş kontrol sistemleri ve güç modları ile kısıtlanmaya çalışılmış. Bu çok tezat. motorda güç var, fazla geliyor kısmak gerekiyor, açıyorsun arkası buzda dansı oynuyor. Gevur ölüsü gibi hatta obez şaseye sahip VFR800X te bile arkanın sapıttığı bilinirken bu motorda çok belirgin olur

    Avrupalı için fiyatın çok önemli olacağını sanmıyorum 3 silindir sesi ön planda olacak alırken motivasyon hususunda, bende bayılıyorum ama MT-07 695cc lik 2 silindir makinesinin gücü ve torku bu hafif şaseye hayli hayli yeterli ve çok daha uygun olurdu.

    MT-07 nin touring versiyonunu uzun yol ve seyahat versiyonunu beklerken bu biraz hayal kırıklığı oldu. MT-07 ve MT-09 un aynı anda piyasaya çıktığını düşünürsek 700cc çift silindir versiyon için umut azalıyor ama yinede 1-2 yıl arayla çıkabilir çünkü yamahanın versys650 ve er-6n e karma bir cevabı olur. Tenere 660 bu ikisini alacak adamada tam hitap etmiyor. kozunu güçlendirmeyi isteme ihtimali güzel

    Son sözüm

    At gibi motor

  7. #7

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Bu kısrağın Türkiye fiyatı belli oldumu acep?

  8. #8
    ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul / Yas:29
    Motosikleti
    Honda NC S
    CBR motor bloklu ultra konfor yüksek seyehat motosikleti olan CBF 1000 i artık ülkemize getirmemesi için Yamaha Honda' ya yüklü bağış yapmış olsa gerek

    Yoksa neden gidip insanlar daha ne olduğu belirsiz, daha cılız, daha sert seleli, daha cross gibi tepkileri olan yüksek uzun yol seyahat motoru alsın ki

    Yamahanın 8500 devire kadar bekleyip aldığın 87.5Hm torku nere, Sn.Honda 1000 Bey' in, 6500de vuran 93 Nm torku nere

    Üreticilerin uyarlamadan, ar-ge yormadan...aynı parçalardan motosiklet sınıfı uydurmaya çalışmalarından tiksindim, din iman daha çok para olmuş

    Yaptık oldu deselerde olmuyo arkadaş işte görüyoruz. Bununla uzun tura çık, kaskın içine kusarsın, töööbe töööbeee

    Bu alet safkan çıplak karakterli cadde işi, bence boşa kasmışlar.
    flea, lentini75, Radminox ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  9. #9
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Bir arkadasimiz Ispanya lansmaninda su an motoru deniyor

    Yamaha Mt Series

  10. #10
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Alıntı ferdinandd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBR motor bloklu ultra konfor yüksek seyehat motosikleti olan CBF 1000 i artık ülkemize getirmemesi için Yamaha Honda' ya yüklü bağış yapmış olsa gerek

    Yoksa neden gidip insanlar daha ne olduğu belirsiz, daha cılız, daha sert seleli, daha cross gibi tepkileri olan yüksek uzun yol seyahat motoru alsın ki

    Yamahanın 8500 devire kadar bekleyip aldığın 87.5Hm torku nere, Sn.Honda 1000 Bey' in, 6500de vuran 93 Nm torku nere

    Üreticilerin uyarlamadan, ar-ge yormadan...aynı parçalardan motosiklet sınıfı uydurmaya çalışmalarından tiksindim, din iman daha çok para olmuş

    Yaptık oldu deselerde olmuyo arkadaş işte görüyoruz. Bununla uzun tura çık, kaskın içine kusarsın, töööbe töööbeee

    Bu alet safkan çıplak karakterli cadde işi, bence boşa kasmışlar.
    Kavga çıksın bakalım

    Şimdi kağıt üstünde torklar iyi güzel diyosunda drag yarışında hondanın mt-09 tracer dan dayak yiyiceğini yanında yaya kalıcağını az çok motor süren herkez biliyor

    Ayrıca iki motor arasındaki kilo farkına bakılınca şehir içinde hele hele İstanbulda CBF1000 in +30 kilosu ile boğuşmak isteyeceğim son şey olur.

    Yamaha açık yolda daha hızlı, şehir içinde daha kıvraksa(insan kullanıcak bunu) kusura bakma 1000'lik tontiş bizimlaaa değilsın
    dyavol-77, [Turan] ve KADRCELK bunu beğendiler.

  11. #11
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Alıntı GP500-1st adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kavga çıksın bakalım

    Şimdi kağıt üstünde torklar iyi güzel diyosunda drag yarışında hondanın mt-09 tracer dan dayak yiyiceğini yanında yaya kalıcağını az çok motor süren herkez biliyor

    Ayrıca iki motor arasındaki kilo farkına bakılınca şehir içinde hele hele İstanbulda CBF1000 in +30 kilosu ile boğuşmak isteyeceğim son şey olur.

    Yamaha açık yolda daha hızlı, şehir içinde daha kıvraksa(insan kullanıcak bunu) kusura bakma 1000'lik tontiş bizimlaaa değilsın
    Daha bu gece arkamda esim varken kicima yapisip gaz yapalim diye beni taciz eden vfr 800 crosstoureri patlattim. Hondacilara uzuluyorum MTlerle gezerken. (cbr 1000 haric)

  12. #12

    Üyelik
    23 Nisan 2011
    Şehir
    istanbul-avcılar
    Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha bu gece arkamda esim varken kicima yapisip gaz yapalim diye beni taciz eden vfr 800 crosstoureri patlattim. Hondacilara uzuluyorum MTlerle gezerken. (cbr 1000 haric)
    Crossrunner olmasın ''O''....Crosstourer VFR1200X olanı...???... Ayriyetten tebrik ederim 75bg ile 102bg'i patlatmanız...Üstelik artçılı-800X ise tek...
    The Power of The Dreams.

  13. #13
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Alıntı dyavol-77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Crossrunner olmasın ''O''....Crosstourer VFR1200X olanı...???... Ayriyetten tebrik ederim 75bg ile 102bg'i patlatmanız...Üstelik artçılı-800X ise tek...
    Honda'ya o kadar uzagim ki surcilisan etmem cok kolay. Sadece motorun yanima gelisinden cross bisey bisey oldugunu biliyorum ve arkamizda yokoldu gitti. Eminim mt-09um olsaydi toureri da cok uzerdim.

    Biz mt-07 grubu olarak bazen pazarlari diger motorlari patlatma gunu yapiyoruz. cbr 600/f vb ve suzuki motorlarla mt arasi performans farkini gormek icin hepsini tek tek cekirdek gibi yedigimiz videolar cekiyoruz.

    Belirtmem gerek, bunlari yaparken fabrika cikisi motorlarimizda modifikasyon yapmiyoruz, digerlerinde egzosundan ozel hava filtresine kadar modlar varken.

    Bir ara onlari paylasiriz size...

  14. #14
    ichiroo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ağustos 2011
    Şehir
    Zonguldak
    Motosikleti
    Honda CRF1000L Africa Twin
    cbf100 ile bu motoru aynı kefeye koymak saçma cbf 1000 yaşlı işi gibi biraz tasarım çok kötü ağırlığının dez avantajı dışında rahatlık kullanım olarak çok iyi bir motosiklet olsada honda tasarımda 10 sene arkadan geliyor. cbfin bu kasası çıkalı neredeyse 10 sene oldu hala aynı kasa arkadaş az bi şekillendir güzelleştir. yamahanında türkiyeye absli versiyon getirmemesi beni deli ediyor sadece fiyat olarakta eskiden honda yamahadan ucuz olurdu şimdi tam tersi. ayrıca arkadaşa inanıyorum ben sadece güçle alakalı değil sürücülükle çok alakası var çünkü bende xj6 ile hornet falan kaç kişiyi defalarca geçtiğim oldu. bu motor tahminen 30000 tl civarında olacak ama şöyle 28 olsa alınır diyorum.

  15. #15
    Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Alıntı ichiroo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf100 ile bu motoru aynı kefeye koymak saçma cbf 1000 yaşlı işi gibi biraz tasarım çok kötü ağırlığının dez avantajı dışında rahatlık kullanım olarak çok iyi bir motosiklet olsada honda tasarımda 10 sene arkadan geliyor. cbfin bu kasası çıkalı neredeyse 10 sene oldu hala aynı kasa arkadaş az bi şekillendir güzelleştir. yamahanında türkiyeye absli versiyon getirmemesi beni deli ediyor sadece fiyat olarakta eskiden honda yamahadan ucuz olurdu şimdi tam tersi. ayrıca arkadaşa inanıyorum ben sadece güçle alakalı değil sürücülükle çok alakası var çünkü bende xj6 ile hornet falan kaç kişiyi defalarca geçtiğim oldu. bu motor tahminen 30000 tl civarında olacak ama şöyle 28 olsa alınır diyorum.
    Suruculukle olan alakasini ancak virajli yollarda gorebiliriz, yani xj6 ile daha guclu motorlari ancak virajlarda gecebilirsiniz mantik olarak.

    Niye bunu soyluyorum, cunku tam da verdigin ornekteki gibi, isiklardan kalktiktan sonra bir xj6 nin arkamdan basarak geldigini gordukten sonra ben de bastim ve yetisemedigi gibi aradaki farkta acildi. Yani motorlarda herhangi bir problem yoksa, 78 beygirlik alet ile 102 beygirlik aleti duz yolda gecemezsiniz, ha surucu faktoru dediginiz, duz yolda bile gaz acmaya korkan bir adam olursa o zaman dediginiz dogru.

    Ayni sekilde, daha guclu olan hicbir motoru duz yolda gecemezsiniz, belki bikac istisna sanziman orani falan gibi seylerden dolayi olabilir ama o da %2-3 falan olur en fazla tahminimce.

    MT7 yi sadece birkac dakika kullandim, gercekten cok hafif ve o agirliga gore de gayet kuvvetli, ama 600f yedik lafina biraz supheyle yaklasirim, bizim grupta da 600f var ve er6 ile yanina bile yaklasamiyordum, mt7 er6dan biraz daha iyi gider illaki ama 600f yedim biraz iddiali olmus. Virajli dar yollar olursa olabilir tabii, ama o zaman da motordan cok surucu faktoru ortaya cikar.

    Evett, klasik sidik yarisimizi yaptiktan sonra gelelim bu alete, italya da ki fuarda goren arkadas, amortisorleri mt9 ile ayni demisti. yani aslinda alette yapisal olarak cok buyuk bir fark yok anladigim kadariyla. Ben kesin mt9 alirim ilerde diye dusunurken, beni de biraz cezbetmedi degil, rahatligi olsun, daha uzun mesafe surusune uygunlugu olsun. Alip da uzun yillar kullanilabilecekmis gibi gozukuyor ama tabii birsey soylemek icin daha erken. bir iki tane hafif inceleme yazisini okudum, kimse yol tutustan bahsetmemis o dikkatimi cekti. Onfrenlerine cok iyi demisler ki zaten mt9 dan biliyoruz. onun disinda hep oturus pozisyonu, ergonomi, efeniimm buyuk depo falan filan. Bakalim adam gibi bi incelem yazisi bir haftaya nete duser muhtemelen, ispanya da deneme surusu devam ediyor halen.

    30 u gecmezse gayet cok satabilitesi olan bir motor bence.
    dyavol-77 bunu beğendi.
    ANGARAJ
    Whatever it is, it's better in the wind.
    Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

  16. #16

    Üyelik
    17 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Yalnız japonların değil JAPONYA'nın karanlık tarafı olacak.
    Erhan Erdil bunu beğendi.

  17. #17
    anılbel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2010
    Şehir
    İzmir - Kuşadası
    Motosikleti
    Wolf 125/ VSTAR
    Olay yine marka kapışmasına dönmüş :D buralar degerlenir !! Konuya donersek:

    Mt-09 çok güzel ama çok yeni bir motor.
    2-3 yila arti ve eksileri ortaya çıkar , tracer denemesi de 4 ve 2 silindirli tur motosikletlerinden sıkılanlara güzel alternatif bence.

    Cbf bin ise kendini yıllar içinde ispatlamış ağırlık dışında neredeyse zayıf bir yönü olmayan harika bir motosiklet .Bence tracer ile kıyaslamak zor .

  18. #18
    jönysf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2008
    Şehir
    ADANA
    tayyy gigi tayyyy

  19. #19

    Üyelik
    25 Mayıs 2014
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    cbr 600rr
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda'ya o kadar uzagim ki surcilisan etmem cok kolay. Sadece motorun yanima gelisinden cross bisey bisey oldugunu biliyorum ve arkamizda yokoldu gitti. Eminim mt-09um olsaydi toureri da cok uzerdim.

    Biz mt-07 grubu olarak bazen pazarlari diger motorlari patlatma gunu yapiyoruz. cbr 600/f vb ve suzuki motorlarla mt arasi performans farkini gormek icin hepsini tek tek cekirdek gibi yedigimiz videolar cekiyoruz.

    Belirtmem gerek, bunlari yaparken fabrika cikisi motorlarimizda modifikasyon yapmiyoruz, digerlerinde egzosundan ozel hava filtresine kadar modlar varken.

    Bir ara onlari paylasiriz size...
    hocam iyi güzel demişsin de 600rr ı ya da 2004-2006 f'i mt-07'yle çekirdek gibi yemen çok gerçekci gelmedi, tork değeri aynı olan (1-2nm farkla) motorlar arasında nereden baksan min. 35-40 hp gibi bir fark var ki bu da neredeyse mt-07 nin top speed ine 2. vites sonunda ulaşan bir 600rr/f demektir.iyi kalkış yapıp 30-35m de yiyoruz dersen başka tabi... Onun dışında, motorlarındaki şekli,şemali, fiyat politikasıyla zaten önde olan yamaha'nın tracer ını da denemeden bir şey söylemek zor gibi çünkü mod seçiminin her kontak kapatılışında std. dönmesi harici bir adet bile olumsuz bir şey söylenmemiş incelemede.

  20. #20

    Üyelik
    23 Nisan 2011
    Şehir
    istanbul-avcılar
    Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda'ya o kadar uzagim ki surcilisan etmem cok kolay. Sadece motorun yanima gelisinden cross bisey bisey oldugunu biliyorum ve arkamizda yokoldu gitti. Eminim mt-09um olsaydi toureri da cok uzerdim.

    Biz mt-07 grubu olarak bazen pazarlari diger motorlari patlatma gunu yapiyoruz. cbr 600/f vb ve suzuki motorlarla mt arasi performans farkini gormek icin hepsini tek tek cekirdek gibi yedigimiz videolar cekiyoruz.

    Belirtmem gerek, bunlari yaparken fabrika cikisi motorlarimizda modifikasyon yapmiyoruz, digerlerinde egzosundan ozel hava filtresine kadar modlar varken.

    Bir ara onlari paylasiriz size...
    Ben de İst. dayım bi ara deneyelim aletleri (11 Honda hornet 600)...Are you race or not???...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:51 ----------

    Alıntı SKC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam iyi güzel demişsin de 600rr ı ya da 2004-2006 f'i mt-07'yle çekirdek gibi yemen çok gerçekci gelmedi, tork değeri aynı olan (1-2nm farkla) motorlar arasında nereden baksan min. 35-40 hp gibi bir fark var ki bu da neredeyse mt-07 nin top speed ine 2. vites sonunda ulaşan bir 600rr/f demektir.iyi kalkış yapıp 30-35m de yiyoruz dersen başka tabi... Onun dışında, motorlarındaki şekli,şemali, fiyat politikasıyla zaten önde olan yamaha'nın tracer ını da denemeden bir şey söylemek zor gibi çünkü mod seçiminin her kontak kapatılışında std. dönmesi harici bir adet bile olumsuz bir şey söylenmemiş incelemede.
    Hocam iyi ki altında MT-09 YOK-olsa 1000RR ları leblebi niyetine yerdin...(MT-07 ilen 600F'leri yediğine göre-buda mümkün neden olmasın).
    MNS-FZ6 bunu beğendi.
    The Power of The Dreams.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)