Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Motosiklet Tutkunları Çoşku ile Kutladı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    İstanbul'da Türkiye Motosiklet Platformu (TMP) üyeleri, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "29 Ekim Cumhuriyet Korteji" düzenledi.

    Platform üyeleri, Sabah saatlerinden itibaren daha önce duyurusu yapılan yerde motosikletleriyle toplanarak, Suadiye sahilinden Edirnekapı Şehitliği'ne kıtalar arası sürüş için hazırlıklarını tamamladı.

    Korteje, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova, Bursa gibi çevre illerin yanı sıra Marmara Bölgesi dışından da katılım olduğu gözlendi. Geleneksel hale gelen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı korteji, Bağdat Caddesi'nden hareket ederek, Edirnekapı Şehitliği'ne geldi.

    Şehitlik anıtı önünde toplanan yaklaşık iki bin motosikletli, saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı söylendi.

    TMP Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, buraya, şehitleri anmak ve Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak için geldiklerini söyledi.

    Özsoy, ayrıca organ bağışı hassasiyetini artırmak için isteyen üyelerinin bağışta bulunmasını sağlayacaklarını kaydetti.

    Zafer Fatih Özsoy, gelecek yıl daha büyük bir organizasyon yapmayı planladıklarını ifade etti.

    Daha sonra şehitliği gezen motosikletliler, mezarların başında dua etti.

    Bu arada, Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen kortejin İstanbul ayağında organ bağışına dikkati çekmek için, şehitlikte kurulan organ bağışı çadırına gidildi. Stantta organ bağışı konusunda bilgilendirme yapılarak, destek verenlere Türk bayrağı hediye edildi.

    Bilgilendirmelerin ardından bazı motosiklet tutkunları organ bağışında bulundu.

    Bodrum - Bodrum'da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

    Cumhuriyet'in kuruluşunun 91. yılı nedeniyle Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı'na Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon eşi Hülya Kocadon ve kızı Zeynep Kocadon ile binlerce Bodrumlu ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Düzenlenen fener alayına ünlü modacı Cemil İpekçi ile sinema sanatçılarından Melek Görgün ve Akrep Nalan'da destek verdi. Bodrum Motosiklet Kulübü, Bodrum Bisiklet Kulübü, Bodrum Vosvasagen Derneği üyelerinin motosiklet, bisiklet ve otomobilleri ile katıldığı fener alayı Milta Marina A.Ş. önünden yürüyüş ile başladı. Yürüyüş sırasında neyzen Tevfik Caddesi'ndeki bar ve eğlence mekanlarında sürekli 10. Yıl Marşı çalındı, fener alayına destek verildi. Bodrum Anadolu Meslek ve kız Meslek Lisesi Bando takımının eşliğinde yapılan yaklaşık iki kilometrelik fener alayında renkli görüntüler ortaya çıktı. İskele Meydanı'nda sona eren yürüyüş sırasında sık sık "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Ya Yolunda Yürürüz, ya Yolunda Ölürüz", "Türkiye Laiktir, Laik Kalacak", ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları atılırken, teröre lanet yağdırıldı. Fener alayında, "Anamızla Atamızla Yan Gelip Yatanlarımızla Birlikte Geldik" yazılı pankart dikkat çekti.

    Kocaeli Gebze - 100 motosikletli Cumhuriyet için şehir turu attı

    Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaklaşık 100 motosikletli şehir turu attı.

    Gebze’de bulunan motosiklet kulübü üyeleri, sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'tan organize olarak, bir araya geldi. Öğleden sonra Gebze Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, önce saygı duruşunda bulundu. Daha sonra da İstiklal Marşı okudu. Grup daha sonra Gebze'de 10 km boyunca şehir turu attı.

    Yaklaşık 100 motosikletin yer aldığı konvoy renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşlar, motosikletlileri ilgiyle izledi. Grup adına konuşan Mehmet Kutsi, "Amacımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle hem bir araya gelmek hem kent içinde güzel bir atmosfer oluşturmak." dedi.

    Ankara - Motosikletli grup Anıtkabir'e yürüyen binlerce vatandaşa eşlik etti.

    Türk bayrakları ile donatılmış yaklaşık 300 motosikletli grup, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına başkentin ana arter caddelerinde katılıp, kutlamalara eşlik ettiler. Motosikletli grup, Çankaya Belediyesi'ne ait Lozan Parkı içinde toplanıp, Anıtkabir'e yürüyen binlerce vatandaşa eşlik ederek hareket ettiler. Motosikletli grup, vatandaşlar eşliğinde Anıtkabir'e önünden geçip, Kızılay'dan Çankaya'ya geçip, Cumhuriyet yürüyüşünü Tandoğan'da sonlandırdılar.

    Adana - Cumhuriyetin ilanının 91. yıl dönümü, Adana'da coşku ile kutlandı.

    Halk oyunları gösterilerinin de yapıldığı törende, 'Cumhuriyet' konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Büyük, Tümgeneral Köse ve Belediye Başkanı Sözlü tarafından çeşitli hediyeler verildi.

    Resmi geçitte yer alan Türk Chopper motosiklet ekibi büyük ilgi gördü. Kutlama töreni, resmi geçidin ardından sona erdi.


    Mudanya - Motorculardan Barış Korteji

    Mudanya Motorcular Kulübü (MUDMOT) ile Bursa Choppers Club Association üyeleri, Mudanya’da kortej oluşturup barış turu attı.Choppers Club Association üyeleri Bursa’da bir araya gelerek Mudanya’ya hareket etti. Burada kendilerini Mudanya Motorcular Kulübü üyeleri karşıladı. Otelde bir süre dinlenen motosikletçiler, daha sonra bayraklarla donatılmış motorlarıyla kortej oluşturarak ilçede tur attı. Cumhuriyet turu Mütareke Müzesi’nde son buldu.Bursa Choppers Club Association temsilcisi Ali Baba, “Cumhuriyet Bayramını Mudanya’da kortej oluşturup kutlama kararı aldık” dedi

    Antalya Alanya - Motosikletlilerden Cumhuriyet Korteji

    Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yaklaşık 100 motosikletli kortej oluşturularak şehir turu attı.

    Alanya Motospor Kulübü'nün düzenlediği etkinlik Hükümet Meydanı'nda başladı. Yaklaşık 100 motosikletli kasklarını taktı, özel kıyafetlerini giydi, motosikletleriyle meydanda toplanarak şehir turu yaptı. Önlerinde Türk bayrağı asılı motosikletlere, motorize polis ekibi de eskortluk yaptı. Keykubat Bulvarı, Çevreyolu, Hasan Akçalıoğlu Caddesi, Şevket Tokuş Caddesi, Atatürk Bulvarı ve İskele Caddesi'nden geçen motosikletlilere Alanya halkı, öğrenciler ve yabancı turistler ilgi gösterdi. Kortej yaklaşık 1 saat sonra belediye konser alanında sona erdi.

    Eskişehir - Motosiklet Tutkunlarının 29 Ekim Coşkusu Nefesleri Kesti

    Eskişehir’de Motosiklet Kulüpleri Birliğince yaklaşık 500 motosiklet tutkununun katıldığı 29 Ekim cumhuriyet bayramı münasebetiyle düzenlenen kent turu, izleyenleri büyüledi.

    Hasan Polatkan Bulvarı üzerinde bir araya gelen yaklaşık 500 motosiklet sürücüsü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle motosikletlerine taktıkları Türk bayraklarıyla kent turu yaptı. Trafik polislerinin eşliğinde kent içi trafik güvenliği sağlanarak bulvar üzerinden Ali Fuat Güven Caddesi, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi ve Üniversite Caddesini turlayan motosiklet tutkunları, çevredeki vatandaşları adeta büyüledi.
    mehmetenis, ArdaAras, duygusen ve 2 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    motorcu adam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2012
    Şehir
    istanbul dudullu
    Motosikleti
    Honda CBF 1000 FA
    Cok guzel gecti. Herhalde 500 motorcu vardi en az. Bagdat caddesi boyunca insanlar size el sallamasi bayrak sallamasi insani cok mutlu ediyo. Sizi cok iyi karsiliyolar. Kopru uzerinde bi beyaz a 180 kapisini acip african twinli bi abiyi devirdi o biraz uzucu oldu ama abide bisey yoktu sanirim. Yolda bazi denyolar korteje yol vermemeye calisti ama genel olarak cok guzel bi gundu ve en onemlisi milletimiz icin bu onemli gunden bizim icin canlarini veren sehitlerimizi anma sansi bulduk. Ne mutlu turkum diyene.
    mehmetenis ve duygusen bunu beğendiler.

  3. #3
    mehmetenis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul/Avcılar
    Motosikleti
    Honda NC 750X-2014
    Korteje katılanları tebrik ediyorum,Bende çok katılmak istedim ama ameliyat olduğum için maalesef katılamadım ama bir sonrakine muhakkak katılacam,
    Kortej ile ilgi resimler eğer var ise paylaşırsanız biz de bu mutluluğu bir nebze olsun yaşayalım,
    Tekrardan ellerinize sağlık bu anlamlı günde Cumhuriyetimize destek çıkmanız takdire şayan
    duygusen bunu beğendi.

  4. #4
    cem_bloodz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul/Ortaköy
    Motosikleti
    Jawa250, CGL2003, CGL2005, GT250, Bajaj, YBR
    bizim siteden 4 yada 5 kişi vardı galiba

  5. #5
    cluuberzone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kısmetse olacak inşallah
    oldukça güzel bir görüntü
    Hârâbat ehlini hor görme sakın, defineye malik viraneler var

  6. #6
    EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2012
    Şehir
    İZMİR/Tokat
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Çok güzeldi..Resim istemişsiniz bikaç tane atayım.. Tvs apache topiği olarak yıllardır beraberiz,motorlar değişti belki ama etkinlikler durmaksızın devam ediyor..haliyle bu kortejde kaçmazdı











    flush royale bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)