Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet tutkunları artan motosiklet hırsızlıklarından dolayı isyan etti

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    İstanbul’da artan motosiklet hırsızlıkları vasıta sahiplerini dedektif durumuna getirdi.

    Polis ve Savcı başvuranlarından netice alamadıklarını dile getiren motosiklet sahipleri, motosiklet forumları yada devamlı trafikte gezen moto kuryeler ile iletişime geçerek görüldüğü yerde ihbar edilmesine ilişkin çalışmalar başlattı.

    Son yıllarda sosyal medya ve televizyon ekranlarında çalınma anına ilişkin görüntülerin yer almasına çoklukla rastlandığını ama hala polisin bu iş için gözle görülmekte bir emek yapmadığını belirten mağdurlar “ Motosikletimiz çalındığında panik durumda karakola gidiyoruz ihbarımız yapıyoruz yaptıkları tek şey nasıl olduğunu anlatmamızı istiyorlar, sonrasında gidebilirsiniz diyorlar. Sizi ne arayan mevcut ne soran. Size sanki bisikletiniz çalınmış benzeri işlem yapıyorlar.”

    Çalınan motosikletlerin çoğunun trafikteki otomobillerden yüksek fiyatlı olduğunu belirten motosiklet mağdurları; “ Hırsızlar için basit lokma şekilde gözüküyor hem çoğu arabadan yüksek fiyatlı hem de basit saklanabilme olasılığı var.” Çalınmasının fazla aşırı basit olduğunu belirten motosiklet tutkunları. “Panelvan çeşidi araçlarla gelip varsa kilidinizi kırıp 2 dakikada arabaya yükleyip götürüyorlar. Sonrasında ne gören mevcut ne duyan” biçiminde anlattı.

    ÖNCE ÇALIYORLAR SONRA ARIYORLAR

    Mağdurlardan bazılarına çalındıktan sonra telefon geldiğini belirten motosiklet binicileri “ evvel motorunuzu çalıyorlar, motorunuz yüksek fiyatlı bir modelse size bir biçimde ulaşıp pişkin pişkin motorunu görmek istiyorsan bize şu kadar nakit vereceksin olmadan motorunun tek bir vidasını dahi bulmazsın, polise haber verirsen de daha fena şeyler olur diye tehdit ediyorlar. Mecbur kalan arkadaşlarımız yine sağdan soldan nakit bulup yada kredi çekip söylenen meblağı ödemesi yapmak durumunda kalıyorlar.’’ diye konuştu.

    ÖZEL SİPARİŞLE MOTOR ÇALIYORLAR!

    Bu işin bilhassa bu kadar teşvik görmesinin birtakım motosiklet yedek parça ve servisleriyle müşterek yürüttüklerini belirten motosiklet mağdurları; “ Bu işi İstanbul’da oluşturan dikkat çekici başlı yedek parçacılar var. Motosiklet sürücülerinin de çoğu bu servis ve parçacıları tanır. Bir parça sormaya gidersiniz ikinci el size şuan yoktur lakin 3 güne getirtebileceğini’’ söylüyor.
    Aldığınız sıfır parça değil ki 3 güne gelsin sizden aldığı siparişi çeteye bildiriyorlar ve ona nazaran o akşam operasyon yapıyorlar önceden belirledikleri yerlerden motorları çalıp parçalıyorlar.” diye konuşan motosiklet şoförleri bu vakaları bilirken polisin bilmemesine şaştığını söylerek, “Bu tarz bölgeleri az çabayla araştırıp depolarına yada iş yerlerine baskın yaptıklarında bir fazla aşırı faturasız ve nerden geldiği dikkat çekici olmayan malları görebilirler.” diye konuştu.

    Kaynak: Ülkehaber.com Ersun Giray Topçular’ın haberi
    cece89 ve D e m i r bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    21 Ağustos 2014
    bu arada motosiklet sahipleri de yeterli önlemi almıyor, çok göç alan, sıkıntılı bir coğrafyadayız. yaşamayı da öğrenmemiz lazım. o kadar çok var ki, hırsızlar disk kilidi ya da zincir gördüğü motosiklete yeltenmiyor bile, nasılsa emniyet almamış bir tane buluruz diye.

  3. #3

    Üyelik
    26 Mayıs 2014
    polis yan yatıp maaşını alıyo nede olsa ne gerek var kurcalamasına.
    hasansonmez bunu beğendi.

  4. #4
    merkezkale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2009
    Şehir
    istanbul-turkiye
    Motosikleti
    Honda VFR1200X Crosstourer
    çalıntı çıkma parça satanın da, aldığı parçanın çalıntı olduğundan şüphe duyup alanın da anasını avradını yedi sülalesini bafileyeyim
    alijian, dyavol-77 ve Murat.K. bunu beğendiler.

  5. #5

    Üyelik
    28 Ekim 2012
    Şehir
    EsEs
    Motosikleti
    Hornet 650
    Yapanlar bu kadar belliyken.

    O bölgeye bakan polislerin o kişilerden rüşvet almadığı ne malum?
    hasansonmez bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    02 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV650
    çıkmacılardan parça almamak lazım bir nebze olsun hırsızlığı azaltır.

  7. #7

    Üyelik
    27 Temmuz 2005
    Şehir
    ümranie/istanbul
    Motosikleti
    CRF 250 L
    istanbulda çalınan motorların kuştepe kağıthane bölgesinde parçalanıp satıldığını biz biliyoruz ama nedense polis bilmiyor demekki bi ortaklık var

  8. #8

    Üyelik
    28 Ekim 2009
    Şehir
    Antalya
    Emniyet te dayın amcan varsa 1 hafta içinde bulunuyor haa yoksa geçmiş olsun malesef ki gösterilen çaba anca çalınan motor bir çevirmeye denk gelecekte anca öyle bulunur. Fazla konuşmaya gerek duymuyorum emniyet te işler böyle yürüyor !
    cece89 bunu beğendi.

  9. #9
    kahveisteyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2011
    Şehir
    Nurtepe
    Motosikleti
    Honda Cbr250r 2014
    Benim motorum Şişli merkez mahallesinde çalındı. 2 ay sonra Esenyurt'ta terk edilmiş olarak bulundu tabi neredeyse hurda bir halde.
    Esenyurt'a gittiğimde ülke değiştirmiş gibi hissettim. Zannetmeyin ki polis baskın falan yapıyor, hırsız arıyor. Bambaşka sıkıntıları var polislerin evet ama bizim çalınmış sermayelerimiz devletin gözünde pahalı oyuncaktan başka bir şey değil.

  10. #10
    lawyer_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2014
    Şehir
    Bursa - Düzce
    Motosikleti
    Xmax
    Alıntı Café Racer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arada motosiklet sahipleri de yeterli önlemi almıyor, çok göç alan, sıkıntılı bir coğrafyadayız. yaşamayı da öğrenmemiz lazım. o kadar çok var ki, hırsızlar disk kilidi ya da zincir gördüğü motosiklete yeltenmiyor bile, nasılsa emniyet almamış bir tane buluruz diye.
    sizi kınıyorum. gerçekte yaşanmış şu olayı bir okuyun lütfen:


    İstanbul’da kenar semtlerden birinde oturan yaşlı bir kadın, padişahın huzuruna çıkmak istediğini saraydaki görevlilere bildirmiş. Bunun üzerine sultanın karşısına çıkarılmıştı. Yaşlı kadın :

    Evinin soyulduğunu ve bu olaydan padişahın sorumlu olduğunu söyleyerek, şikayette bulunur. Bunun üzerine hiddetlenen Kanuni:

    ; -Bana bak kadın, sen niçin bu kadar derin uyku uyudun da evinin soyulduğunu duymadın? deyince, yaşlı kadın :

    Padişahım! Kusura bakma, biz seni uyanık bilirdik, onun için evimizde rahat uyuyorduk der. Bu cevap üzerine Kanuni utanarak :

    -Haklısınız diyerek, kadının çalınan mallarının bedelini kendi malından öder.

    ben sıradan namuslu bir vatandaşım. siz de öylesiniz. biz tutup anahtarı üzerinde bırakılmış bir motoru bile çalmayız. allahtan korkarız veya vicdanımıza sığdıramayız. fakat bir hırsız kanundan allahtan veya vicdanından korkmadan çalar. hırsıza kilit dayanmaz diye bir söz vardır. devlet üzerine düşen görevi layıkıyla yapıp hırsızları enselemediği müddetçe biz namuslu vatandaşlar yeterince özgür yaşayamayız.
    ÖZALTIN, cluuberzone, Murat.K. ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  11. #11
    R6Angels - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2014
    Şehir
    Adıyaman
    Motosikleti
    Ninja ZX-6R 636
    Alıntı nines adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çıkmacılardan parça almamak lazım bir nebze olsun hırsızlığı azaltır.
    Bana şimdi yamaha r6 bobin lazım sıfır satan yok ee mecbur çıkma alacağım fiyatında değilim sıfır olsa şimdi sipariş vereceğim ama yok ne yapacam ben şimdi birine sordum elimde var dedi çıkma sitesine baktım birsürü çıkma ürün satıyor bu adam helal ekmek yiyor mu yemiyor mu bilmiyorum ama ondan alayım mı almayayım mı cidden kararsız kaldım ebaydan sipariş vereceğim ama ücretsiz kargolu olan yok ilanların hepsi ücretli kargo mecburen çıkmayı tercih edeceğim :(

  12. #12
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Adam haberi ingilizce yazıp google translate kullanarak türkçeye çevirmiş

  13. #13

    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    cg 200 + chopper cg 150
    kardeşler bizde suç yok
    inanın polis üzerine düşse hırsızlığın kökünü kazır. Bütün problem polislerin bizi ve mallarımızı koruma görevini aslında sadece temsili olarak gerçekleştirmesi. Aslında polis yukarıda belirttiğim hadise için vardır. Ama günümüz polisleri banane havasında, haa zaten insanlarda Allah korkusu, vicdan vs. olsaydı polise de ihtiyaç kalmazdı. Bu cümleleri cezasından dolayı değil, kendisine yeşil yanan kişi veya kişilerin hakkına girmemek adına, saygı adına kırmızı ışıkta geçmeyen biri yazıyor. Rabbimden cümlemiz için yayaların olduğu araçların olmadığı sokakta bile sinyal vererek dönme gibi en ince ayrıntılarda bile hassas olma alışkanlığını kazanma ümidiyle...

  14. #14

    Üyelik
    31 Mayıs 2012
    Şehir
    Antalya
    Abi motoru çalınan herkez en üst mercilere bakanlığa emniyet müdürlüğüne nereye kadar bole olcak diye mail atsa bence bu iş olur sadece 1 hafta cok sıkı denetim yapacaklar yeterli. mesela manisa da o kadar cok sıkı denetim varmış ki kaskı koruması olduğu halde insanları durduruyorlarmış buna benzer bişey işte ama bu polisin işini arttırr..

  15. #15
    sinka251 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2007
    Şehir
    Çorlu
    Motosikleti
    cbf150
    Gostergem bozuldu yenisi 1000 üzerinde fiyatı mecburen çıkma aldım 150 tl.Çalıntımıdır nedir bilmiyorum satanın vebali.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)