MotoGP'de sezonun 14. yarışı Aragon Grand Prix'sini kazanan Movistar Yamaha'dan İspanyol Jorge Lorenzo, bu yıl ilk kez podyumun zirvesine çıktı.

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP'de sezonunun 14. yarışı, İspanya'nın Aragon Özerk Bölgesi'ndeki Alcaniz kentinde bulunan 5 bin 78 metrelik Aragon Pisti'nde 23 tur üzerinden yapıldı.

Yarışa 3. sıradan başlayan Pramac takımından Andrea Iannone ve 7. sıradan kalkan Movistar Yamaha'dan Jorge Lorenzo startın en karlı isimleri oldu. Lorenzo, Iannone'nin lider tamamladığı ilk turu, şampiyona lideri Repsol Honda pilotu Marc Marquez'in arkasında 3. sırada döndü.

Iannone'nin liderliği çok uzun sürmedi. İkinci turda motosikletinin kontrolünü kaybeden İtalyan sürücü yarış dışı kaldı. Önceki yarışta Yamaha'ya sezonun ilk galibiyetini getiren Valentino Rossi de 4. sıra götürdüğü yarışa, 4. turda veda etti.

Yarışın kalan bölümü, Repsol Honda pilotları Marc Marquez ile Dani Pedrosa ve Yamaha'dan Lorenzo arasında geçti. Liderliğin 3 isim arasında el değiştirdiği yarışın bitimine 6 tur kala şiddetini arttıran yağmur yüzünden pist iyice kayganlaştı. Bu sırada yarışı önde götüren Honda sürücüleri, pite girmemeyi tercih etti.

Lorenzo, Pedrosa'nın kaza yaparak arkalara gerilediği 20. turda pite gelerek ıslak zemin lastiklerinin takılı olduğu motosiklete geçti. Pedrosa'nın kazasından bir tur sonra ise lider Marquez, kayarak pistin dışına çıktı ve liderlik Lorenzo'ya geçti.

2010 ve 2012 şampiyonu Lorenzo, kalan 3 turda herhangi bir hata yapmadı ve 44:20.406'lık derecesiyle sezonun ilk, kariyerinin 32. yarış zaferine ulaştı.

Liderin 10.3 saniye arkasından damalı bayrağı gören NGM Forward takımından Aleix Espargaro, kariyerinde ilk kez podyuma çıktı. Ducati'den Cal Crutchlow ise 3. oldu.​ Kaza sonrası pite giren Honda sürücüleri Marquez ve Pedrosa, mücadeleyi 13'üncü ve 14. sırada bitirdi.

Yarış sonunda 3 puan alan Marquez, puanını 292'ye çıkardı ve pilotlar klasmanındaki liderliğini sürdürdü. Marquez'i, 75 puan geriden Pedrosa ve 78 puan geriden Rossi takip etti. Puanını 202'ye yükselten Lorenzo ise liderle arasındaki farkı 90'a indirdi.

Sezonun 15. yarışı Japonya Grand Prix'si 12 Ekim'de koşulacak.

Kaynak : Habertürk