Akyazılı Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, keşfettiği ve kendisinin yetiştirdiği 3 gencin Avrupa’daki yarışlarda yarışmaları için sponsor desteği bekliyor.

Kenan Sofuoğlu tarafından yapılan açıklamada Akyazı’da yapılan pistte gençlerin antrenman yaparak kendilerini geliştirme imkanı bulduklarını belirtip, antrenmanları fırsat buldukça takip etmeye çalıştığını dile getirdi.

Sofuoğlu; “Avrupa’da yarışlarda yarışabilecek seviyeye gelmiş 3 genç var. Tabiki bu tür işlemler için sponsor desteğine ihtiyaç var. Federasyonla iletişime geçip, bu iki gencin Avrupa’da yarışabilmeleri için sponsor desteği ihtiyacı olduğunu belirttim. Sponsor bulabilirsek bu iki genç Avrupa’!da yarışmalara katılabilecek.” Dedi.

Sofuoğlu, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

"3 genç var elimde, çok yetenekliler. Gençlerin Türkiye'de motor sporlarında ilerlemesi beni mutlu ediyor. Geçen yıl Kenan 54 Kupası'nda elemelerinde, motor dahi kullanamayan çocuklar ufak motor kategorisinde beni geçer hale gelmişler. İnşallah gelecekleri çok parlak gözüküyor. Özellikle motosiklet yarışlarının geleceği çok parlak."

Akyazı'da yaptırdığı pisti gençlerin kullanabileceği, kendilerini geliştirebileceği bir yer olduğuna dikkat çeken Sofuoğlu, "Hafta sonunda Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın son ayağı yapıldı. İlgi hayli büyüktü ve de yarışçı sayısı da çok yüksekti. Bu yarışların dışında da gençlerin ve ufakların yarıştığı yarışlar var. Bu yarışlar Türkiye'nin motor sporunda geleceği" ifadelerini kullandı.

"Sponsor bulamazsam, Gençleri Avrupa’ya ben göndereceğim"

Sofuoğlu, Kenan 54 Kupası'nda 3 olağanüstü çocuğun olduğunu kaydeden Sofuoğlu, şunları kaydetti:

"Şampiyon sporcuyu normalde önümüzdeki yıllarda Avrupa’da yarıştıracaktım ama öyle bir noktaya geldi ki iş, hangisini seçeceğime karar veremedim. O derece yetenekli gençler var. Zaten inanın desteği bulamazsam, kendi kazandığım paralarla çocukları Avrupa'ya yollamaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

Kaynak: Akyazi.net