Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Toprak Razgatlıoğlu Almanya'da geçirdiği rüya gibi hafta sonunu anlattı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    MotoGP ve diğer kategorilerin geleceğine damga vuracak isimlerin kariyerlerine ilk adımı attıkları arena olan Red Bull Rookies Cup'ta iki sezondur bir Türk pilot da yarışıyor. Geçen seneyi 10. sırada kapatan Toprak Razgatlıoğlu, bu sezon zirveyi yakın takibe almıştı.

    Geride bıraktığımız hafta sonunda olanlar oldu ve Toprak önce Sachsenring'deki ilk yarışta kariyerinin ilk Rookies Cup birinciliğine ulaştı, ardından hiç hız kesmedi ve Pazar günü de podyumdaki yerini ayırttı. Şampiyona klasmanında böylece 4. sıraya kadar tırmanan Toprak'la sıcağı sıcağına bir röportaj gerçekleştirdik. Hislerini ve kariyer hedeflerini bir de onun ağzından dinledik.

    Öncelikle geçirdiğin müthiş hafta sonu için tebrik ederiz. Sezonun başından beri çok başarılı yarışların olmuştu ama Almanya’da hem kariyerinin ilk Rookies Cup yarış zaferini elde ettin, hem de Pazar günkü podyumla birlikte iki yarıştan toplam 41 puan çıkardın. Bu iki yarışı özel kılan neydi? Sachsenring pistine de iyi uyum sağladığını söyleyebiliriz herhalde... Burada geçen sezon da başarılı bir finişin olmuştu.

    Toprak Razgatlıoğlu: Teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel bir hafta sonuydu benim için. Sachsenring pisti fazla uzun düzlüğü olmayan, inişli çıkışlı, virajları keskin bir pist. Bu pisti o yüzden çok seviyorum. Mücadeleyi son saniyeye kadar bırakmadım ve ülkeme bir birincilik, bir üçüncülükle döndüğüm için çok mutluyum!

    Biraz da boy ve kilo olarak rakiplerimin üzerinde olduğum için yarışlarda kendimi istediğim kadar gösteremiyordum. Assen yarışında ilk defa motoruma boyuma göre aparatlar takıldı ve uygun ayarlamalar yapıldı. Çünkü motora sığmıyordum, sığamadığım için de performansımı tam olarak gösteremiyordum. Şimdi motorum daha iyi, her şey yolunda ve ayarlar mükemmel. Ve dediğim gibi bu pisti de çok seviyorum. Başından beri zafer benim için tek hedefti ve bunu başardığım için çok mutluyum…
    Toprak ilk Red Bull Rookies Cup zaferini kutluyor© Gold & Goose/Red Bull Content Pool

    Cumartesi günü yarışı kazandıktan sonra çok heyecanlı gözüküyordun. Nasıl bir duyguydu podyumun en üst basamağına çıkmak ve Almanya’da milli marşını okutmak?

    Toprak: Evet, çok heyecanlıydım! Özellikle son turda dizlerim titriyordu, çünkü altı kişiyle mücadeleye girdim ve hepsi kazanmak için gazlıyordu. Benim daha fazla gazlamam, daha iyi frenaj yapmam gerekiyordu; çünkü düzlükte beni yakalıyorlardı. Üstümde çok baskı vardı. Geç frenaj yapıp, erken gaz açarak viraj çıkışlarından daha hızlı çıkıyordum. Start finiş düzlüğü hafif yokuş yukarı olduğundan yavaş kalıyordu motorum ama her şeyimi ortaya koydum ve birinci geldim.

    O anda hem mutluydum, hem de heyecanlı. Çünkü geç kalmış bir ilk zaferdi. Derler ya anlatılmaz yaşanır diye, aynen bunu yaşadım. Zaten röportaj yapılırken de heyecanımı herkes fark etmiştir! Podyuma çıkmak için arkada beklerken hala çok heyecanlıydım. Sonrasında podyuma çıktık, Almanya’da o kalabalık karşısında İstiklal Marşımız çalmaya başladığında büyük bir gurur duydum. Tarifsiz bir mutluluktu…

    Toprak Razgatlıoğlu'nun Cumartesi günkü zafer sürüşünün tamamını RedBull.tv aracılığıyla buradan izleyebilirsiniz.

    İkinci yarış çok da umduğun gibi başlamamıştı. Hatta kameralar sana dönmediği için kaçırdık ama bir de talihsiz düşüş yaşadın. Öndeki üçlünün kazası sonrası yeniden podyum resmine girmek nasıl hissettirdi? Çok hızlı reaksiyon vermek zorundaydın ve son düzlükte teker farkıyla Joan Mir’i geçmeyi başardın. O atağı biraz anlatabilir misin?

    Toprak: İkinci yarışta da birinci olabilirdim ama motorum sol virajlarda aşırı titriyordu. Cumartesi günkü gibi değildi. İyi zaman yapamadığım için birinci ile fark giderek açılıyordu. Yetişmek için daha çok gazlamam gerekiyordu. Bu sırada da motor virajda kaydı, altımdan çıktı. Ben de ayaklarımı komple motorun altına soktum, böylece motorun zarar görmesini engelleyip yarışa dönebilecektim. Motor stop etmesin diye debriyaja bastım ve hemen motorumu kaldırıp yarışa devam ettim.

    Birinciyle aramda 18 saniyelik bir fark vardı. Hem gazlıyordum, hem de aklımdan yarışı en kötü ihtimalle 6. sırada bitirip puanlar alabileceğimi geçiriyordum. Derken ön gruptaki üçlü aynı anda kaza yaparak yarış dışı kaldılar. Bir anda üçüncülük konumuna yükselmiştim ama benim grubumda iki kişi daha vardı. Sıkı bir mücadeleye giriştik, çünkü podyumda yalnızca birimize yer vardı. Hepimiz bu büyük ödülü kazanmak istiyorduk. Son virajda geç frenaj ve erken gaz açmam sayesinde virajdan daha hızlı çıktım. Düzlük daha uzun olsaydı beni yakalarlardı ama büyük bir hırsla finişi önde geçtim. Çok az bir fark olsa da çok mutluydum. Podyumdaydım, mücadelemin karşılığını almıştım.
    Toprak Razgatlıoğlu ve Soushi Mihara© Gold & Goose/Red Bull Content Pool

    Son hafta kazandığın puanlarla birlikte şampiyonada 4. sıraya kadar tırmandın ve mutlaka daha yukarıları da gözüne kestirmişsindir. Peki gelecek sezon ve sonrası için hedeflerin neler? Kenan Sofuoğlu’nun babanla birlikte en büyük kahramanın olduğunu biliyoruz. Onu kılavuz edindiğini söyleyebilir miyiz?

    Toprak: Benim için büyük bir sürpriz oldu. Almanya’ya gelinirken 9. sıradaydım ve yarışlarda topladığım 41 puanla birlikte genel klasmanda 4. sıraya yerleştim. Takvimde yedi yarışımız kaldı. Şimdiki hedefim bu yedi yarışı en iyi şekilde bitirerek şampiyonada ilk üç içine girebilmek. Gelecek sezon ise İspanya Moto2’de yarışmak istiyorum, çünkü yetkililer benim boyuma en uygun klasmanın Moto2 olduğunu söylediler. Tek hedefim ilk önce Moto2’de kendimi geliştirmek ve daha sonra gerekli sponsorları da bulabilirsem MotoGP’de yarışmak.

    Dediğiniz gibi Kenan Sofuoğlu ağabeyimi küçüklüğümden beri kendime idol olarak almışımdır. Ve hayalim bir gün Kenan Sofuoğlu ağabeyim gibi Dünya Şampiyonu olmak. Biliyorum yaşım çok genç, yolun henüz çok başındayım ama gerekli imkanlar verilirse başarmamak için önümde bir engel olduğunu sanmıyorum. İnşallah her şey istediğim gibi olur.

    Babam Arif Razgatlıoğlu Türkiye’de motor akrobasisi alanında önde gelen isimlerden biriydi. Ben de daha 5 yaşındayken babam gibi motor ile şov yapmanın hayallerini kurardım. Zamanla kendimi geliştirerek şov alanında iyi yerlere geldim ama babam bendeki yeteneği görüp cross yarışlarına soktu. Küçük yaşıma rağmen düzenli olarak birincilikler alıyordum ve sonunda 2012 yılında da 15 yaşındayken 600cc A ve TMF GP Türkiye’nin en genç şampiyonu oldum. Red Bull ve TMF’nin destekleriyle herkesin hayal ettiği Red Bull MotoGP Rookies Cup’ta yarışma hakkını 106 kişi arasından kazandım. 2013 sezonunu ilk senem olmasına ve yaşadığım talihsizliklere rağmen 10. sırada bitirdim. Şimdiyse ikinci sezonum ve her şey güzel gidiyor. Sezonu en iyi şekilde bitirmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bu yolda bana inanan, destek veren herkese teşekkür ediyorum.

    Kaynak: Redbull Türkiye










    jackonbir ve halilom bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    juniorR1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2004
    Şehir
    alanya
    Motosikleti
    yuzme,motosiklet,bilgisayar
    Tebrikler Yarışı izlerken duygulandık maşallah çok iyiydin hepsinden iyi olduğunu biliyoruz yolun açık olsun inşallah ben inanıyorum ki daha iyi yerleri hak ediyorsun... Almanya'da İstiklal marşımızı dinlerken işte bu dedim en büyük desteği maddi manevi hak ediyorsun başarılar

  3. #3

    Üyelik
    17 Temmuz 2014
    http://www.motoron.com.tr/HaberDetay.aspx?ID=1139

    Burdada memleketlimle soru-cevap olacakmış abanın

  4. #4
    halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2013
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125 - 2019 Hero Xpulse 200T
    Her haberinde gurur duyuyoruz.

  5. #5

    Üyelik
    06 Kasım 2010
    TEBRİKLER,ALLAH DAHA ÇOK BAŞARILAR NASİP ETSİN..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler