army_0666' Alıntı:hocam günaydın.
motoru noter satısı ile aldım.yaklaşık 1 yıl geçti , üstüme almadım.ruhsatta muayene yerleri de bitmişti.Ve sonradan anladık ki , son muayene de kaçak yapılmış.
bakalım ne olacak???
sadece trafik sigortam var.e tabi bir de ehliyetim.
hocam durum nedir???
saygılar!!!
fatih001' Alıntı:aldığım motorun faturası nisan ayının başında kesildi ruhsat plaka çıkarmak için ne kadar sürem var
şimdiden teşekkürler
joyfull' Alıntı:merhaba puma21 !!!
bir sorum olacak mümkünse cevaplarsan sevinirim...
bende bir 2. el motor almak üzereyim, ama noter ve ruhsat işlemlerini bilmiyorum...ne kadar masrafım olur..?gereken belgeler ne olur ? ve motoru tamamen işlemlerinde izlenecek yol nedir? tşk ederim...
bişi daha eklemek istiyorum herhangi bir kazıklanma olayı olmaması için satıcıdan istemem gereken bişiler var mı ? (belge )
darkspawnnn' Alıntı:Hocam merhaba,mümkünse bir konuda yardımına ihtiyacım var,ben wosvagen kaplumbağa araç aldım,şimdi bu araçta 2 noktoda şase numarası var,biri tam okunmuyo diğerininde üzerine zift dökmüşler malesef okunamıyo,araçın trafikde motor numarası ve şase numarasında herhangi bir sorunu yok,ben aracın şase numarasında sorun yoktur diye trafikten nasıl bir kağıt alabilirim yada bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekir,hem muaynede hemde ilerde sorun olmasını istemiyorum,mümkünse bu işlerin içinde olduğun fikrini rica edebilirmiyim.
şimdiden yardımın için teşekkür ederim![]()
cgl125' Alıntı:puma 21 dostum tekrar merhaba benim sorunumu biliyosun motoruma ait şasi numarasına sahip 2 tane daha araç var görünüyo trafikte ve ruhsat plaka işlemlerimin hepsini hallettiğim halde bana vermiyolar yeni ruhsat ve plakamı çünkü sistemem giriş yapmıyolar bu şekilde hala gideremedim sorunu nerdeyse altı ay olucak sorularım şunlar
1) bunu nasıl halledemiyolar 6 aydır ve iki tane şasi numarası girildiyse( benim motorumun faturalı olduğu eski kayıtlı olduğu ankara trafikten yazı ile doğrulandı ) benimkinide girsinler sonra halletsinler hangisi çakma hengisi değil
2)motorla bi çevirmeye denk gelsem işlemler sıransında bende kalan nüshaları gösterip durumu anlattığımda polislerin sorun çıkarmayacağını söylediler şu an plakasız dolaşıyorum fakat tedirginim ve uzun yolda bi yerde bi sorun çıksa ne yapıcam
3)motoru satamıyorum bu açıdan da mağdurum bu durumdan dolayı ve benle ilgisi olmadığı söylenen bu durumdan dolayı ben 6 aydır mağdur olduğum için trafği mahkemeye verebilirmiyim
yanıtlayabilirsen çok sevinirim çok sağol