KASKLAR ve KAZALAR

KASKLAR VE KAZALAR

Bilinçsiz motosiklet kullanıcılarına bir külfet gibi gelen kask, motosiklet üzerindeyken belki de en büyük güvenceniz...

Çoğunuzun bildiği bir deyim vardır; “Oğlunuzun son doğum gününde ona bir motosiklet alın”. Bu deyim tamamen motosiklete duyulan güvensizliğin sonucu ortaya çıkmıştır. Ülkemizde meydana gelen motosiklet kazalarının ölümle sonuçlanmasının temel nedeni gerekli güvenlik önlemlerinin alınmamasıdır. Kask takılmaması ise alınmayan güvenlik önlemlerinin en önemlisi ve en sık görülenidir.

cg_art_4123_116103409082001.gif

Yaşanan motosiklet kazalarının çoğunda sürücü motosikletin üzerinden fırlar. Bu fırlatmalar baş veya boyun yaralanmalarıyla sonuçlanabilir. Bu yaralanma türleri hayati riskler taşımaktadır. Bu noktada alınan güvenlik önlemleri çok büyük önem taşımaktadır. Başınıza takacağınız bir kask mutlak bir koruma getirecek, ve boyun yaralanması riskini de en aza indirecektir. Motosiklet kaskları, düşük hız kazalarında kafa travma olayını azaltırken, orta ve yüksek hızlarda kafanın dağılmasını önler

cg_art_4123_116101509082001.jpg

cg_art_4123_116102409082001.gif

Çoğu tecrübeli motosiklet sürücüsünün bildiği üzere özellikle ülkemizde motosikletler, araba sürücüleri tarafından bazen dikkate alınmazlar, bazen de fark edilmezler. Ortam böyle olunca her an h er şekilde kaza yaşanması olasıdır. Bu yüzden “bana bir şey olmaz” gibi çağ dışı bir düşünceyle hareket ederek kazaya davetiye çıkartmayın! Unutmayın ki kaza yalnızca trafik yüzünden olmaz, bir taşa çarpıp motosikletten düşmek de bir kazadır. Ne kadar iyi bir sürücü olursanız olun, kazanın nerede ne zaman olacağı hiç bilinmez. Bir kask takmanın vereceği rahatsızlık hiç şüphesiz hayatınız yanında hiçbir önem taşımaz!
Nevres G. Koparan www.direksiyon.com

Benim en nefret ettiğim de insanların kısa mesafeler giderken kask takmaması, sonuçta şu bir gerçek ki motosikletin üzerinde, dururken bile (ki bu park yerinden çıkarma aşaması bile olabilir) zeminin kaygan olması sebebiyle ayak kayabilir ve yere düşülebilir.

(Bunu yazarken DD'nin grup sürüşü ile ilgili notlarında okuduğum kırmızıda durma bölümünden esinlendim)

Unutmayin ki hayatiniz saclarinizdan daha onemli...

(saclari bozulmasin diye kask takmayanlara..)

safrane' Alıntı:
Benim en nefret ettiğim de insanların kısa mesafeler giderken kask takmaması
Bende bunun mantığını anlamış değilim.. Sanki kazalar UZUN MESAFELER'de oluyor.. Kısa mesafe dediğinde de 100 ile gidebilirsin uzun mesafede de..

kanle' Alıntı:
Unutmayin ki hayatiniz saclarinizdan daha onemli...
Bu tiplerde çok egzantrik :p
Kısaca motor sürerken kim olduğum belli olsun.. Havamıda atmış olayım diyemiyorlar da "aman saçım bozulacak şimdi" diyorlar... O rüzgara sanki saç bozulmuyor mu?

Nerde okudum hatırlamıyorum ama bir motor ustası tamir ettiği motoru denemek için olduğu mekanda bir tur atıyor.. Hızı da müthiş alçak.. O arada yaptığı kaza da başını çarparak ölüyor..

Motorsikletin en büyük faydası saçlarım üzerinde oldu. Kask takdığım için jöle sürme alışkanlığımdan kurtuldum :) Kötü tarafı artık dik dik saçlarım yok :flower:

nx4_falcon' Alıntı:
Kask takdığım için jöle sürme alışkanlığımdan kurtuldum
Ahan sana kaskın bir faydası daha :p

300km/s hızda saniyede 86,6 mt hız yapıyorsun
100km/s hızda saniyede 27,78 mt hız yapıyorsun
50km/s hızda saniyede 13,89 mt hız yapıyorsun.

yani bir binanın 5. katından 1 saniyede düşmüş gibi. normal düşüş bile daha uzun sürer
Kaynak: Motordelisi.com / Realbiker
Ne hız ama :silent:

abi valla bende titan varken jöleyle tarağı çantada taşıyodum. mesela hatunla buluşmaya giderken; ''kask mutlaka takılır'' ,buluşma yerine gidilince akabinde bi ayna veya WC bulunur, saçların tepeleri dikilir yanlar elvis presley hesaabı yandan yukarı doğru yapıştırılır, ön taraflar kalın dişli kemik tarak vasıtası ilen yukarı taranır dikeltilir, tarak ile dikeltilen önlere sağ el parmakları ile taranır akabinde saç tutamları kalın ve dikkat çekici yapılılır. sol ele 20 kg kadar jöle alınır, enseden beyin çıkıntısına kadar basılır, arkalar dikleştirilir tekrar sol elle tutamlar belirginleştirilir., yanlar tekrar yapıştırılır ve verdure blue veya Rebel aftershave sıkılır... hatun kişiyle buluşulur oturulur .... kalkarken tekrar wc ye gidilir, saçlar soğuk suyun altına tutulur jöle akıtılır.. yanımzdaki havlu ilen kurulanır ve özenmeksizin geriye atılır. motorun yanına gidilir, kask takılır kız arkaya alınır ve aynen gazlayıp yola çıkılır. (anekdot) acil durumlarda saç jölelenmez direkt kask takılır.......(abdest tarifi gibi ooldu be) :cherry: :cherry:

Ayrıntılar çok güzel olmuş. Eline sağlık :mrgreen:

Benim saçlar zaten 50cm civarı. Askerden sonra motor alacağım için belki bir süre uzayana kadar bazı taktikler öğrenmekte faide vardır. :king:

Walla saç kesinlikle bozuluyor. Bugün bizde kasksız bindik (daha kasklarımız geldi).

euheu bende takmıom şehir içi kask
ama şehirler arası takoıyom
gerçi burası küçük yer sorun değil ama izmir trafiğnde takıyom yine kask
nolur nolmaz ayı çok orda da :cherry:

cbr1100xx dostum harika bir konuya değinmişsin kask her daim motorcunun can yoldaşı onun kafasını asfalttan mıcırdan tozdan ve özellikle gözleri sinek ve minik böceklerden koruyan koruyucu melek misali:)))))))

ben eger hatunla bulusmaya gideceksem evden cikmadan once saclari yikiyorum,kurutma makinasiyla kurutarak sekil veriyorum,sonra cok hafif jole suruyorum(ozellikle onlere), sonra kaski kafamin arkasindan onune (saclar one yatacak sekilde) dogru takiyorum. cikardiktan sonra bir iki el darbesiyle tekrar duzeltiyorum. fena da olmuyo :mrgreen:

fireblade' Alıntı:
kafasını asfalttan mıcırdan tozdan ve özellikle gözleri sinek ve minik böceklerden koruyan
Bırak motosikleti bisiklette bile giderken insanın yüzüne vuran minicik birşey haşlıyor :p Bunun çok daha süratli şekilde olanını hayal bile edemiyorum...
Zaten motosiklet kullanıcılarını su konuda anlamıs değilim..Bisiklette bile giderken bır hızdan sonra gözlerim yaşarır benim.. Bunların gözünden ne var .. Özel koruma mı?
----------
Arkadaşlar bu arada kapatın şu jöle muhabbetini konumuz jöle değil..

honda bu motorda belli bir kullanım süresini aşmış uzun zamandır motor kullananlarda özellikle (kask kullanmayanlardan bahsediyorum çünkü öyle bir arkadaşım var) surat rüzgarı yiye yiye sertleşiyo beton gibi oluyo alışıyo :)) göze bi gözlük tamam sonra surata böcek çarpmış yok efendim sinek çarpmış umrunda değil onun için şekil olsun abi tamam yakında bu arkadaş motorun önüne cd asarsa şaşırmam:)))))))))))

Sineği böceği bir yana, kafan dağılır yahu! en ufak bir kazada bile çok tehlikeli şeyler olabilir. Yazıktır yapmayın, En kısa mesafede bile takın şu mereti. Kafan bozulacağına saçın bozulsun ne var!

Bazıları kask takmaktan sıkıldıgını söyler... Bazı bahaneler bularak bunaldığını söylerler... Ne demiş H. VEYİSZADE;

"Gül yetiştirmek isteyen, dikenlerin kahrını çeker".. Kaliteli bir sürüş için demek kask takmak şart...Hava alma, rüzgarın okşamasını hissetmek uydurma :p

Bazılarda cesaretlidir çok... Cesaretlerini çıplak kafa ile giderek gösterirler.. Ne demiş ALFİERİ;

"Cesaret, ölmekle değil yaşamakla ölçülür"...Madem o kadar cesaretlisin motor hayatın uzun olsun da başkalarıda görsün.. Motoru alır almaz iki kişi bile görmeden gümbürtüye gitme :p

böyle muhterem zatlar ne zaman motor hakkında yorum yapmışlar ya? valla bunlar kim bilmiyorum bağışlayın.....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar