Aküsü biten motor nasıl çalıştırılır? (Vurdurma)

Arkadaşlar bilen arkadaşlardan rica ediyorum, motor vurdurularak çalışırmı?çalışırsa kaçıncı viteste çalışır??? motorum ybr 125

çalışır çalışır 2. yada 3. viteste vurdurulur ama tavsiye 3. viteste vurulmasıdır tabi eğer yer uygun değilse 2. vitesete

ayrıntılara gireyimmi yoksa motorlu araç vurdurmayı hiç bilmiomusun

vedo babacım ilk önce motoru boşa al sonra yokuş aşşağı imkanın varsa sal yoksa birisi sen üstündeyken motoru itsin , sonra belli bi hıza ulaşınca debryajı kavramadan motoru aniden 2.vitese geçir ve gaz ver , bu esnada arka teker kitlemesi ve motorun öne doğru yığılması gibi sorunlar olur ama aldırma hadi kolay gelsin....

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ya bunun motora bir faydası falan yok akü bitikse yada marş motoru arızalıysa motoru çalıştırmanın bir yoludur bu makul ve mantıklı olan ( kontak açıkken ) 2. vitese alıp belli bir sürate ulaşıncaya kadar itildikten sonra debriyajı bırakıp hafif gaz vermektir bunu yapmadan önce ayakta durup tam debriyajı bırakıp gaz vereceğin anda sertçe seleye oturursan vücut ağırlığının baskısıyla hafif olan arka kısmın yere daha ağır basmasını ve motorun daha çabuk kavramasını da sağlayabilirsin......

Yani giden atin ustune atlamak gibi :p

vayy be kovboy filmlerinde de oluyodu boole sahneler! :queen:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Boşta giderken birden vitese takmak dişlilere zarar verir, 2. vitesdeyken ve debriyaj sıkılı iken makul bir hıza ulaşınca yavaşca debriyaj bırakılıp aynı oranda gaz vererek çalışır rahatca.

Hatta aynı olayı 1. vitesde motorla beraber koşarak tek başına bile yaparsın :)

@Biloo ne yaptın sen ya. motoru mu parçalattıracan.

CBR1000RR'ın dediği gibi ya 2. ya da 3. viteste vurdurulmalı.
1 viteste vurdurmak daha zordur 2 ve 3'e göre. kolayı varken niye zoruna gidelimki.

bu arada vurdurmayı 2. veya 3. viteste eyong'un açıkladığı gibi yapacaksın. böyle yaparsan ne lastik kitler ne de başka bir şey olur. ama debriyajı hızlı bırakırsan lastik kitler.

ya arkadaşlar iyi hoş da bi de benim gibi (varsa başka bu sitede)
kişilere de önce vurdurmak nedir onu deseniz..
hayır öğrenmemek daha ayıpp o yüzden karizmayı falan düşünemicem
bu konulardaaa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bilooo' Alıntı:
vedo babacım ilk önce motoru boşa al sonra yokuş aşşağı imkanın varsa sal yoksa birisi sen üstündeyken motoru itsin , sonra belli bi hıza ulaşınca debryajı kavramadan motoru aniden 2.vitese geçir ve gaz ver , bu esnada arka teker kitlemesi ve motorun öne doğru yığılması gibi sorunlar olur ama aldırma hadi kolay gelsin....

biloooo sen uçmuşsun abi sen böle nası çalıştırıosun aleti merak ettim yok çalışmasını geçtim şanzımanı ne yapacaksın sonra

herzaman değil 1 kere yolda kalırsın elektrikte kaçak olur marş motorun çalışmaz falan filan.

takarsın 2. vitese kontağı açarsın sonra bi güzel itersin yaklaşık 30-40 km hıza ulaştığında debriyajı bırakırsın birazcık geri çeker sonra öksürerek çalışır

Forumdan Uzaklaştırıldı
bosa sal
2inci fiteste hızlaninca debriyajı bırak

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Alıntı:
Eyong´isimli üyeden Alıntı
motorla beraber koşarak

.........:p

Düz yolda tek başına hiç yolda kalmadın mı len :)

dishy' Alıntı:
ya arkadaşlar iyi hoş da bi de benim gibi (varsa başka bu sitede)
kişilere de önce vurdurmak nedir onu deseniz..
hayır öğrenmemek daha ayıpp o yüzden karizmayı falan düşünemicem
bu konulardaaa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :pr: :pr:

kaldım ama hep yardım edecek biri bekledim motorla beraber yan yana koşmak pek hoş görünmüyo deli derler lemmm :p

sn en iyisi messenger da anlat bana yaa :silent: :mrgreen: :mrgreen:

dikkat

bak benim tavsiyem madem vurdurmaya kararlısın önce böle ortalıkta konuşma bu konuyu..yaa her işin bir yolu var...para lazım önce birde garanti verceksin içerde bakıcam diye..bir kaç tanıdığımız var..bu işlere bakıolar..sakatmı bıraktırcan yoksa öldürtcen mi...fiyat ona göre...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar