Çin Malı Enduro BMW F650 klonu : Jialing 600

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
HBjXf9lw_Pxgen_r_420xA.jpg
Mopedlerin başlangıcından sonra yeni model çin malı toeffs ler.
İlk örneğimiz Jialing 600, BMW F 650 gs ile oldukça benzeşmekte, Avrupa 'lı başarılı modelleri klonlayan çinliler Jialing 600 modeli ile ilk görüşte BMW 'nin F 650 gs modelini bize anmımsatmakta.

İthalatçılar Cartigny Almanya 'da ki Sidam SA firmasına yapmak istedikleri teklifte şubat 2006 itibari ile isviçre 'de motoru satmak istiyorlar. Ülkenin en büyük Toeffhers satıcısı olan Chongqing ( kimi yerlerde Tschungking ) 1979 'da kurulmuş, 1981 den bu yana Honda başta olmak üzere 35 - 250 cc arası 200 ayrı model getirmiş bir firma.

Çin 'in merkezinde ki iş gücü 2 milyon Toeffs demek! Çin 'in yeni 600 lük ilk büyük Toeff modeli su soğutmalı 589 cc ve 40 bg gücünde. Enjeksiyonlu, disk frenli, çift farlı motor 8000 Frank civarında satılacak. BMW F 650 gs 11065 Frank 'dan satıldığını unutmadan ekleyelim.

HBjBN4sf_Pxgen_r_420xA.jpg
Üstteki Jialing 600 , alttaki BMW F 650 gs

Teknik Özellikler :

Motor hacmi : 589 cc
Boyutlar : 2230 x 870 x 1320 (mm)
Motor Tipi : Tek silindir - su soğutmalı - 4 zamanlı - SOHC tip
Çalıştırma : Elektrikli
Motor gücü : 30 KW (yaklaşık 40 hp)
Tork : 51 Nm
Son hız : 160 km/h
Frenler : Ön arka disk fren
Yakıt tüketimi : 4 lt/100 km
Yakıt tankı : 19 lt

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hımm Bu çinliler en son Honda goldwing i de kopyalıyorlardı yakında onlarıda yollarda görürüz:pale:

biraz dikkatli bakıldığında benzerlikler göze çarpıyor ama bence ilk bakışta o kadar da benzemiyor:)

Aradaki fiyat farkı bence çoook bariz bir fark yaratmadığı için bmw 1. tercih olacaktır aklı başında müşteriler için.

BMW 'den çok Japon enduro larının kopyası gibi.Arka farlar bariz vfr800 orantıları da onlara uyuyor.Bu çinlilerden korkulur:cyclopsan

bu motora güvenipte 200 km hız yapılırmı acaba?ben korkarım.görünüş fena deilde,acaba nekadar kaliteli???

Süper Moderatör (BBRR)
Heeheheeh ben bunu dediydim yakında 650 cc de yaparlar bunlar sen o zaman seyreyle gümbürtüyü diye proya yok yapamazlar dediydi
pro nolcek şimcik aha yapmışlar hehehehehe

ama bu daha çok F 650 CS ye benzemiş siz yanlış motorun resmini koymuşunuz....

nvtdee.jpg

nvtdnc.jpg

Son düzenleme:
11000 frank BMW ise ve bu da 8000 Frank olacak ise cok sacma birşey.. Tabiki BMW alınır. Yani Türkiye'ye 17 milyar BMW.. Bu da nerden baksan 13 Milyar falan olacak diyosun yani.. 13 Milyar bu motora veren beyne şaşarım zaten. 13 milyara KRAL motorlar alırsın..

Adamlar VARYAG'dan klon uçak gemilerini 1-2 seneye kadar okyanuslara salıcak.Bi bakalım,batmazlarsa bununlada 200 yapılır!:cherry:

Süper Moderatör (BBRR)
bu arada cenke tamamen katılayımda arada bi ortak fikrimiz olsun :p
arkadaşlar xl 650 v transalp in yeni fiyatı 12,218

DARKDIAMOND' Alıntı:
Adamlar VARYAG'dan klon uçak gemilerini 1-2 seneye kadar okyanuslara salıcak.Bi bakalım,batmazlarsa bununlada 200 yapılır!:cherry:

OOhhooo o gemiye biniyoz biz şimdi,kimbilir kaç motor ürettiler ondan:queen:

BBRR' Alıntı:
bu arada cenke tamamen katılayımda arada bi ortak fikrimiz olsun :p
arkadaşlar xl 650 v transalp in yeni fiyatı 12,218

Sen Olcayın dediğine bakma, orası İsviçre. Bu mal buraya 5000 YTL ye gelir !

Esas o zaman sen ne yaparsın, onu söyle? :p :mrgreen:
BBRR' Alıntı:
Heeheheeh ben bunu dediydim yakında 650 cc de yaparlar bunlar sen o zaman seyreyle gümbürtüyü ama bu daha çok F 650 CS ye benzemiş siz yanlış motorun resmini koymuşunuz....

Bunu bende bu forumda bir yerlerde söylemiştim ama Pro için değil.
Neyse bu eklemeyi başka sebeple yaptım. Yaw ben de bu BMW 650 CS ile ilgileniyorum. Yok mu bu konuda bi başlık açacak babayiğit!

Son düzenleme:
BBRR' Alıntı:
Heeheheeh ben bunu dediydim yakında 650 cc de yaparlar bunlar sen o zaman seyreyle gümbürtüyü diye proya yok yapamazlar dediydi
pro nolcek şimcik aha yapmışlar hehehehehe

Yapamazlar değil yapsa batarlar dedim. Göreceğiz hiç alan çıkacak mı acaba :)

Prometheus' Alıntı:
Yapamazlar değil yapsa batarlar dedim. Göreceğiz hiç alan çıkacak mı acaba :)

5-6000 YTL ye gelecek buraya, ilk müşterisi de BBRR olacak :cherry:
İzlenimleri iyi çıkarsa 2. de ben olurum belki....:bounce:

Süper Moderatör (BBRR)
Yapamazlar değil yapsa batarlar dedim. Göreceğiz hiç alan çıkacak mı acaba

bunu sorman hata alacaklar ne demek eğer fiyatlar ledo nun dediği gibi olursa kapışılacak

Sen Olcayın dediğine bakma, orası İsviçre. Bu mal buraya 5000 YTL ye gelir !

Esas o zaman sen ne yaparsın, onu söyle?

Heeheeheh alırım valla ne diyim

Son düzenleme:
Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Valla 5-6 bin olsa bende alırım, kaliteli birşeye benziyor. Bir çok yabancı forumlarda ve motor sitelerinde hakkında bilgiler var kimse kötü demiyor gördüğüm kadarıyla. Zaten olaya şöyle bakmak lazım, Çin de 250 cc den büyük motorların trafiğe çıkması yasak (bazı arkadaşlar üretmek yasak diyor, üretmek niye yasak olsun ki!) bu aleti ürettiklerine göre (ağaçtan toplanmıo tabi ki baya bir uğraşısı var) pazar olarak Çin hariç tüm dünya yı hedefliyorlardır. Hani 1 - 1,5 liraya aldığımız (ki çindeki fiyatı 200-300 $ filan sanırım) tenekelerle karıştırmasak diyorum. Çin imali olması tü kaka olması anlamına gelmez, her sektördeki her markanın/firmanın Çin ile bi çalışması var...

Çin malı böyle bir ürünün Avrupa da gerekli onayları alması ve oranın şartları doğrultusunda yedek parça, servis ve garanti standartlarını karşılaması oldukça büyük bir yatırım gerektirir.

Bunun üzerine, söz konusu ülkelerde fiyatın düşük olması, satışlarda çok büyük bir avantaj teşkil etmediğinden, oradaki ithalatçıların fiyat belirleme kriterleri tabii ki farklı olacak.

Şimdi, yukarıda yazdıklarımı bir daha okuyup, ülkemize uyarladığınız zaman, niye böyle bir ürün en fazla 5-6000 YTL olur dediğimi uzun uzun anlatmaya gerek olmadığı ortaya çıkacaktır sanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar